Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як грамотно і швидко пофарбувати батареї опалення своїми руками?

  1. Необхідні інструменти для фарбування батареї
  2. Підготовчий етап
  3. вибір фарби
  4. Техніка якісного фарбування радіатора

Повноцінна фарбування труб опалення - це досить складне питання, періодично виникає перед власниками житла Повноцінна фарбування труб опалення - це досить складне питання, періодично виникає перед власниками житла. Батареї і трубопроводи фарбують в декількох випадках - при приєднанні нових приладів до контуру, при оновленні виду скромних старих батарей і під час проведення капітального ремонту системи опалення. Важливо провести фарбувальні роботи грамотно і грунтовно. Це дасть шанс надати батареям естетичний зовнішній вигляд, не порушити їх функціональні характеристики і зберегти номінальну тепловіддачу опалювальних приладів.

Необхідні інструменти для фарбування батареї

Знаючи про те, як пофарбувати батарею опалення, власник зможе заощадити гроші на придбання нових опалювальних приладів, адже за допомогою фарби, що гармонує за кольором з інтер'єром кімнати, можна надати старої чавунної батареї естетичний вигляд Знаючи про те, як пофарбувати батарею опалення, власник зможе заощадити гроші на придбання нових опалювальних приладів, адже за допомогою фарби, що гармонує за кольором з інтер'єром кімнати, можна надати старої чавунної батареї естетичний вигляд. Перед тим, як фарбувати батареї опалення потрібно відвідати будівельний магазин і придбати необхідне для фарбування обладнання. Воно потрібне для акуратного і рівномірного розподілу фарби, очищення батареї і запобігання патьоків.

Мінімальний комплект обладнання представлений таким набором інструментів:

Підготовчий етап

Перш ніж озброїтися пензликом і фарбою, власник повинен підготувати поверхню батареї Перш ніж озброїтися пензликом і фарбою, власник повинен підготувати поверхню батареї. У разі фарбування нової батареї, спектр робіт полягає у видаленні пилу і забруднень з поверхні. Але якщо мова йде про фарбування старого радіатора, багато років використовується в системі опалення, то потрібно знати, як зняти стару фарбу з батарей опалення і підготувати поверхню до нанесення нового шару емалі.

Спочатку власнику належить очистити поверхню від бруду та пилу за допомогою ганчірки і жорсткої щітки з довгою ручкою Спочатку власнику належить очистити поверхню від бруду та пилу за допомогою ганчірки і жорсткої щітки з довгою ручкою. Якісна фарбування батарей опалення своїми руками передбачає видалення пилу з важкодоступних місць, тому важливо ретельно очистити не тільки зовнішню поверхню, а й ділянки між секціями, а також тильну сторону радіаторів.

Якщо радіатор був раніше забарвлений в декілька шарів емалі, то важливо розуміти, як зняти фарбу з   батареї опалення   і не пошкодити конструкцію опалювального приладу Якщо радіатор був раніше забарвлений в декілька шарів емалі, то важливо розуміти, як зняти фарбу з батареї опалення і не пошкодити конструкцію опалювального приладу. Для видалення фарби можна використовувати хімічну змивку на основі ацетону і жирних кислот. При проведенні робіт важливо дотримуватися заходів безпеки - використовувати респіратор і добре провітрювати кімнату. Після нанесення змивки необхідно видалити старий шар фарби за допомогою пластикового або металевого скребка.

Перед тим, як пофарбувати труби опалення в квартирі, важливо не просто видалити фарбу з радіатора, а надати поверхні опалювального приладу максимально рівну текстуру без сколів і тріщин.

Це необхідна умова для того, щоб новий шар емалі ліг без вад і патьоків Це необхідна умова для того, щоб новий шар емалі ліг без вад і патьоків. На даному етапі робіт майстру потрібно наждачний папір. З її допомогою необхідно ретельно обробити поверхню радіаторів і видалити залишки старої фарби, які через складний хімічний склад можуть не до кінця розчинитися в процесі змивки.

Використовуючи наждачку, важливо не перестаратися Використовуючи наждачку, важливо не перестаратися. Занадто великі зусилля, можуть призвести до порушення цілісності зовнішнього шару батарей. Тому роботу слід проводити акуратно. Після очищення радіатора, його поверхня покривається ґрунтовкою. Якість грунтовки має величезне значення, тому краще віддавати переваги продукції від перевірених брендів.

Якщо старий шар фарби не має тріщин і вад, то можна наносити новий шар емалі на стару фарбу Якщо старий шар фарби не має тріщин і вад, то можна наносити новий шар емалі на стару фарбу. При цьому поверхня попередньо очищається від забруднень і обезжиривается розчинником.

вибір фарби

Приймати рішення про те, якою фарбою краще фарбувати батареї опалення, господар будинку повинен після вивчення характеристик лакофарбових продуктів, доступних на ринку Приймати рішення про те, якою фарбою краще фарбувати батареї опалення, господар будинку повинен після вивчення характеристик лакофарбових продуктів, доступних на ринку. На даний момент в будь-якому будівельному магазині продаються десятки найменувань фарб, що відрізняються за складом, властивостями і ціною. Тому відповідь на питання: чим фарбувати батареї опалення, може мати кілька варіантів.

Найбільш популярними вважаються такі види фарб: Найбільш популярними вважаються такі види фарб:

  1. водно-дисперсійна акрилова емаль;
  2. акрилова фарба на основі розчинника;
  3. алкідна емаль.

Вибираючи, якою фарбою пофарбувати батареї опалення, варто звертати увагу на швидкість висихання емалі, її склад, стійкість до температурних перепадів і вицвітання. Про фарбах, які не мають запаху, розповість наша стаття «Фарба для радіаторів опалення без запаху: види і характеристики» .

Техніка якісного фарбування радіатора

Знаючи як правильно пофарбувати батареї опалення, власник підбере оптимальні кисті, розмір яких дозволить проводити роботи навіть в важкодоступних місцях Знаючи як правильно пофарбувати батареї опалення, власник підбере оптимальні кисті, розмір яких дозволить проводити роботи навіть в важкодоступних місцях. Замість кистей, також може бути використаний пульверизатор або флакончик з фарбою в формі спрею для більш рівномірного нанесення емалі.

Деякі власники не знають, як пофарбувати батареї опалення своїми руками правильно і вирішують наносити емаль тільки на лицьову сторону Деякі власники не знають, як пофарбувати батареї опалення своїми руками правильно і вирішують наносити емаль тільки на лицьову сторону. Це рішення хоч і дозволить заощадити час і гроші на витратні матеріали, але в довгостроковій перспективі принесе чимало проблем.

Незабарвлені ділянки труб будуть схильні до корозії, яка призведе до виходу з ладу дорогих опалювальних приладів.

Під час безпосереднього фарбування секцій, варто уникати патьоків, нерівномірних шарів і плям Під час безпосереднього фарбування секцій, варто уникати патьоків, нерівномірних шарів і плям. Рекомендується для початку наносити емаль на внутрішні елементи радіаторів, потім переходити до бічної частини, і завершувати роботу рівномірним нанесенням фарби на лицьову сторону.

Фарбування радіаторів - процес трудомісткий, але дуже важливий Фарбування радіаторів - процес трудомісткий, але дуже важливий. Знаючи як пофарбувати труби опалення і опалювальні прилади, власник зможе продовжити життя системі обігріву будинку і зробити її вигляд естетично привабливим. Після фарбування, радіатори не варто використовувати в системі опалення до повного висихання емалі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама