Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зробити сонячні панелі своїми руками самостійно? Як вибрати сонячну панель? - Огодая

  1. Види сонячних панелей і батарей Сонячна батарея - складна, функціональна система, створена не тільки...
  2. Виробники сонячних панелей і батарей
  3. Як вибрати сонячні панелі і батареї: важливі критерії
  4. Загальні рекомендації по вибору
  5. Установка сонячних панелей: кілька нюансів

Види сонячних панелей і батарей

Сонячна батарея - складна, функціональна система, створена не тільки зі спеціальних фрагментів. Вона включає в себе ще:

  • інвертори;
  • акумулятори;
  • контролери;
  • кілька інших елементів.

Кожна зі складових деталей має певне політичне значення і виконує важливу функцію.
Основою конструкції є сонячна батарея. Саме в ній стартує безпосередньо процес накопичення і наступного перетворення природної енергії.
Існує кілька видів таких модулів. Їх відмінності базуються на різниці у використанні матеріалів і технології створення. Класифікація найчастіше базується на першій ознаці. Розподіл батарей за цією ознакою дозволяє виділити моделі з:

  • монокристалічних осередків;
  • чистого кремнію;
  • полікристалічних часток.

Зверніть увагу! В окремий тип прийнято виділяти сонячні батареї аморфного типу.

Найпоширеніше рішення - модулі на основі кремнію. Популярність інтерпретації обумовлена ​​широкою популярністю матеріалу. Кремній є недорогим. При цьому він характеризується високими критеріями продуктивності.
Полікристалічні версії створюються на основі інноваційного матеріалу. Його отримують шляхом розплаву кремнію, який потім повільно охолоджується. Привабливість методики полягає в:

  • невисокою собівартості рішення;
  • малих енерговитратах;
  • простоті роботи з матеріалом.

На замітку! ККД полікристалічних варіантів невисокий. Показник сягає лише 12-18%.

Монокристалічні сонячні модулі - це об'єднані осередки з силікону. Як правило, виробляються вони за технологією Чохральського. Версія виготовляється з чистого кремнію. Коли матеріал буде твердим, його починають розрізати. В результаті виходять пластини, товщина яких варіюється від 250 до 300 мкм. Сформовані заготовки оснащуються спеціальною сіткою, складеної з електродів. Вони в свою чергу виконані з металу. Привабливість даних панелей полягає в їх високому ККД, що досягає 22%.
Аморфні інтерпретації бувають різними. Прийнято виділяти плівкові і кремнієві панелі. При виготовленні даних модулів зазвичай застосовується кремневодород або силан. Як правило, в процесі виготовлення кристалічний кремній не використовується зовсім. ККД подібних рішень невисокий. Він всього близько 6%.
Монокристалічні сонячні модулі - це об'єднані осередки з силікону
При цьому аморфні варіанти мають деякі переваги. Серед плюсів цих панелей:

  • висока гнучкість;
  • відмінна продуктивність в похмуру погоду;
  • прекрасні показники оптичного поглинання;
  • гранично мала товщина елементів.

гібридні версії

Поряд з кремнієвими сонячними батареями часто використовуються і так звані гібриди. При їх виготовленні зазвичай застосовується двофазний матеріал. Одне з подібних поширених рішень - модулі на базі CdTe. Це телурид кадмію, який є відмінним светопоглощающую сировиною. Таке перспективне рішення характеризується ККД в межах 11%.
Гібридні сонячні панелі випускаються ще на основі полімерів. Конструкції цього типу базуються на використанні органічних напівпровідників. Це можуть бути:

  • вуглецеві фулленери;
  • поліфенілен;
  • фталоцианин.

Потужність цих варіантів не дуже висока. Однак полімерні типи не позначаються негативно на стан навколишнього середовища. Вони доступні й легкі у використанні.
Версії на базі селеніду міді-індію - ще один відмінний гібридне рішення. Для його виробництва застосовуються селен, індій і мідь.

Зверніть увагу! Іноді аналогом індію в складі конструкції виступає галій.

Плівкові системи характеризуються разюче високою продуктивністю. Їх ККД варіюється в межах від 15 до 20%. Більш того, якщо в конструкції відсутній галій, то потужність роботи елементів збільшується ще приблизно на 14%.

Виробники сонячних панелей і батарей

Існують різні сонячні панелі. Безліч компаній займаються їх виробництвом, оскільки це неймовірно перспективний напрямок.
Найбільш якісними є модулі від китайських фірм. Привабливість і поширеність їх продукції обумовлена ​​невисокою вартістю. Не дивно, що це призвело до закриття кількох американських і німецьких брендів.
Існують різні сонячні панелі
Серед популярних компаній, що випускають сонячні батареї, варто відзначити:

  • First Solar;
  • Yingli Green Energy;
  • Suntech Power Ko.

Не тільки зарубіжні фірми випускають подібні енергосистеми. Вітчизняні заводи також займаються виробництвом таких конструкцій. Це компанії «Телеком-СТВ», «Сонячний вітер», «Термонтрон-завод», «Хевел» та інші.
Крім китайських, європейських, російських фірм, випускаються панелі і в країнах СНД. Найбільш популярними компаніями в цій галузі є казахстанські бренди. Ще планується створити подібний завод в Узбекистані.

Як вибрати сонячні панелі і батареї: важливі критерії

Вибрати якісні сонячні панелі, що відрізняються максимальним рівнем потужності і оптимальним ступенем вироблення енергії, досить просто. Головне - взяти до уваги основні критерії.
В першу чергу необхідно врахувати цілі, для яких купуються такі елементи. Якщо покупка сонячних панелей здійснюється для дрібної побутової і мобільної техніки, то варто віддати перевагу портативним системам з невисокою потужністю і невеликим напругою на виході. Для плеєрів, смартфонів, ігрових консолей, телефонів підійдуть конструкції на 9 В.
Такі вироби бувають в форматі:

  • слайдеров;
  • розкладачок;
  • моноблоків.

Зверніть увагу! Портативні модулі настільки компактні, що з легкістю вміщуються в кишені.

Для підзарядки ноутбука або побутової техніки середніх розмірів варто вибрати елементи з потужністю 12-19 В. Багато всесвітньо відомі компанії випускають подібні якісні системи. Особливість таких сонячних панелей полягає в тому, що вони роблять те кількість енергії, якої виявиться достатнім для повноцінного функціонування комп'ютерів, праски, тостера, кавоварки, блендера або міксера.
Для підзарядки ноутбука або побутової техніки середніх розмірів варто вибрати елементи з потужністю 12-19 В
Для кемпінгу і дачного будиночка рекомендується вибрати сонячні батареї з такою потужністю, якої виявиться достатнім для забезпечення енергією великих побутових приладів. Це та техніка, яка працює в межах 220 В.

На замітку! Для кемпінгу відмінно підійдуть сонячні гнучкі модулі, які легко згортаються в трубочку.

Для дачі можна вибрати стаціонарні панелі. Їх можна розташувати на даху. Це відмінна сонячна електростанція, яка повноцінно синтезує електричну енергію. Такі пристрої підійдуть для нормальної роботи декількох побутових приладів і забезпечення будиночка освітленням.

Загальні рекомендації по вибору

При виборі оптимального рішення необхідно також взяти до уваги:

  • рівень вихідної напруги;
  • розміри і вага пристрою;
  • ступінь ємності акумулятора.

Останній критерій дуже важливий, так як саме він дозволяє використовувати модуль навіть в темряві. Адже вкрай незручно застосовувати пристрій винятково в ясну погоду. Саме тому так важливо вибрати сонячну батарею, в комплектації з якої йде акумулятор. Накопичувач природної енергії буде працювати навіть вночі або в похмурі дні.

Установка сонячних панелей: кілька нюансів

Зробивши правильний вибір сонячних батарей від гарної компанії, необхідно грамотно монтувати їх своїми руками.
В першу чергу для системи важливо вибрати правильне місце. Воно повинно бути добре освітленим. Важливо передбачити, щоб конструкції не були закриті:

  • деревами;
  • чагарниками;
  • декором;
  • елементами даху;
  • сусідніми будівлями.

деревами;   чагарниками;   декором;   елементами даху;   сусідніми будівлями

Оптимальне місце - стіна споруди або покрівля. Можна розмістити сонячні модулі на земельній ділянці. Однак для цього потрібно створити спеціальні опори.
Домогтися максимальної потужності і вироблення енергії найчастіше можна, тільки встановивши велике число батарей. Для цього рекомендується вибрати плоску поверхню. Варто сконструювати систему за допомогою похилих консолей. Вони розташовуються в кілька рядів. Між ними має бути дотримано певну відстань. Це дозволить уникнути затінення.

Зверніть увагу! Оптимальна відстань між модулями - мінімум 1.7 від висоти ряду.

Встановлюється сонячна батарея своїми руками досить просто. Її монтаж здійснюється на будь-яку поверхню за допомогою кріплення. Спеціальні фіксатори тут не потрібні. Кожен елемент, як правило, оснащений алюмінієвим профілем. Він заздалегідь обладнаний спеціальними отворами, через які легко монтувати пристрій.
Щоб отримати від сонячних панелей максимальну вироблення енергії, елементи конструкції рекомендується зафіксувати під певним кутом нахилу. Не менш важливо дотримуватися необхідних параметра азимута. При цьому варто пам'ятати, що в літній і зимовий період ці вимоги змінюються. В холоду кут нахилу скорочується на 12 градусів.
Взимку сніг, що закрив модулі, знижує потужність їх функціонування і ступінь вироблення енергії до рівня нуля. Ось чому при монтажі важливо забезпечити вільний доступ до конструкції, щоб її можна було легко почистити.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама