Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Який радіатор опалення краще вибрати: поради та рекомендації.

  1. Як не помилитися у виборі
  2. Який радіатор вибрати для вашого будинку

На даний момент у продажу є декілька видів радіаторів опалення, що відрізняються один від одного матеріалом виготовлення, вагою, розмірами, ціною, дизайну і потужності тепловіддачі На даний момент у продажу є декілька видів радіаторів опалення, що відрізняються один від одного матеріалом виготовлення, вагою, розмірами, ціною, дизайну і потужності тепловіддачі.

І головним параметром при відповіді на питання, який радіатор опалення і як його вибрати, є максимальна відповідність їх оптимальним для вас параметрами.


На даний момент в будівництві і при ремонті в основному використовують наступні види радіаторів:

  1. алюмінієві
  2. біметалічні
  3. чавунні
  4. сталеві
  5. конвектора

Для того, щоб розглянути всі можливі радіатори опалення і визначити, який краще для вас, і написана ця стаття.

Як не помилитися у виборі

Принцип роботи радіаторів полягає в наступному: вода з котельної установки, що нагрівається до потрібної температури, подається в приміщення по трубах. Потім вона потрапляє в радіатор, що нагріває повітря всередині приміщення.

При передачі тепла конвекцією (нагрівання повітря, що протікає по розвиненою поверхні, що обігрівається) опалювальний прилад, який здійснює нагрів, називається конвектор, а при передачі тепла випромінюванням (нагрівання повітря гарячою поверхнею з підвищеною теплоємністю) - радіатором.

Існують і прилади, що поєднують властивості обох видів, під назвою панельні конвектори-радіатори.

конвектор   найкраще підходить для швидкого прогрівання приміщення конвектор найкраще підходить для швидкого прогрівання приміщення. При цьому у нього є недолік - значна кількість пилу, захоплюється в повітря внаслідок активної конвекції.

Це негативно відбивається на стані здоров'я людей, тому конвектори в основному застосовують в проблемних для опалення місцях - повітряні завіси в великих приміщеннях з високою площею скління.

Віддача теплової енергії випромінюванням при цьому становить близько 60%, решта передається конвекцією. При цьому ефективно прогріваються об'єкти, що знаходяться при цьому в приміщенні.

Опалення гаража своїми руками - завдання не з простих Опалення гаража своїми руками - завдання не з простих. Але прочитавши наше керівництво , Ви уникнете багатьох помилок.
Хочете отримувати хороший урожай вже ранньою весною? Просто зробіть опалення в теплиці, скориставшись нашою інструкцією за адресою: http://obogreem.net/otoplenie-zdanij/dom/otoplenie-teplici.html .

Який радіатор вибрати для вашого будинку

Водяні радіатори опалення поділяються на два основних види:

  • секційні
    • чавунні
    • алюмінієві
    • біметалічні
  • панельні
    • виконуються зазвичай зі сталі

чавунні радіатори   вважаються найбільш надійними і практичними, стійкими до корозії і застосовуються зазвичай в системах опалення з низькою якістю теплоносія чавунні радіатори вважаються найбільш надійними і практичними, стійкими до корозії і застосовуються зазвичай в системах опалення з низькою якістю теплоносія.

Найкраще вони підходять для систем опалення на твердому паливі.

Велика ємність секцій і теплові властивості чавуну дозволяють радіаторів залишатися гарячими довше, що має важливу роль внаслідок можливих перерв в роботі між завантаженнями котла паливом.

Діапазон роботи таких радіаторів становить від 6 до 9 атмосфер, максимальний тиск - до 15-16 атмосфер при максимальній температурі теплоносія до 130 градусів Цельсія.

Чавунний радіатор при цьому має значну теплову інерцію, що означає довгий прогрівання приміщень і віддачу тепла.

Це робить його не кращим вибором при опалюванні приміщень, де потрібно строго підтримувати температурний режим при мінливої ​​температурі зовнішнього середовища.

Іншим варіантом матеріалу для виробництва більш естетичних і сучасних радіаторів є алюміній, з якого виробляють менше теплоємність   алюмінієві   або біметалічні (сталь і алюміній) радіатори опалення Іншим варіантом матеріалу для виробництва більш естетичних і сучасних радіаторів є алюміній, з якого виробляють менше теплоємність алюмінієві або біметалічні (сталь і алюміній) радіатори опалення.

Швидкість прогріву приміщень у цих радіаторів краще, ніж у чавунних, однак вони вимагають досить високої якості теплоносія.

Внаслідок підвищеної чутливості алюмінію до кислотності, остання повинна перебувати в межах рН не більше 8, не забудьте про це коли будете вибирати біметалічні радіатори опалення.

Чи не вітаються також значні різкі зміни температури і тиску. Щоб уникнути корозії в точках з'єднання алюмінієвих секцій з трубами зі сталі необхідно використовувати спеціальні антикорозійні перехідники.

Золоту середину по параметру теплопровідності між чавунними і алюмінієвими радіаторами є панельні радіатори із сталі.

Представляють вони собою виконані зі стійких до корозії штампованих сталевих листів, що утворюють ряди паралельних вертикальних каналів, об'єднаних колектором, який розташований горизонтально.

Кожен радіатор покривають теплостійких багатошарової емаллю. Для підвищення надійності радіатори іноді покривають цінкофосфатом (радіатори виготовляються точковим зварюванням).

Сталеві радіатори оптимальні для закритих систем опалення з хорошим теплоносієм з низьким вмістом кисню в ньому Сталеві радіатори оптимальні для закритих систем опалення з хорошим теплоносієм з низьким вмістом кисню в ньому.

сталеві радіатори витримують тиск до 13 атмосфер, при цьому їх робочий діапазон - від 6 до 10 атмосфер. Температура теплоносія до 120 градусів Цельсія.

біметалічні радіатори ідеально підходять для обігріву квартир, системи опалення яких відрізняються високим робочим тиском і низькою якістю води.

Біметалічні радіатори схожі з алюмінієвими, однак завдяки застосуванню сталевих труб вони витримують більший внутрішній тиск - до 25 атмосфер і більше.

Застосовуються вони в основному для обігріву міських квартир.

Вибираючи оптимальний для вас тип радіатора слід пам'ятати про те, куди ви в підсумку хочете його встановити.

Вибір, наприклад, між автономною системою опалення приватного будинку або квартирою з центральним опаленням повинен відрізнятися в силу відмінності умов експлуатації радіаторів на цих об'єктах.

Основним відрізняємо в цьому випадку буде підвищений тиск і вміст кисню в теплоносії при централізованому міському опаленні.

Для систем автономного опалення оптимально підходять панельні радіатори із сталі, а для квартир - чавунні, алюмінієві або біметалічні в силу високого робочого тиску і низької якості води.

При заміні радіатора опалення в квартирі вам слід уточнити значення тиску в системі опалення. Він має не перевищувати максимальне значення робочого тиску для конкретного типу встановлюваного радіатора.

Хочете отримувати хороший урожай вже ранньою весною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама