Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Характеристики сонячних батарей

  1. Експлуатаційні характеристики сонячних панелей Для виготовлення фотоелектричних елементів сонячних...
  2. Якість сонячних панелей
  3. Технічні характеристики сонячної панелі

Експлуатаційні характеристики сонячних панелей

Для виготовлення фотоелектричних елементів сонячних батарей використовують кремній з мінімальною кількістю домішок не більше 0,01%. Якість фотоелементів залежить від кількості домішок і ціна теж.

Існує три типи фотоелемента - це монокристалічні, полікристалічні і тонкоплівкові. Останні знаходяться ще на стадії розробки, тому їх розглядати не будемо. Зупинимося на порівняння характеристик монокристалічних і полікристалічних фотоелементів.

Порівняння типів фотоелементів

Фотопанелі розміщуються на відкритому просторі, тому на їх роботу будуть впливати ці параметри фотопанелей;

- Температурний коефіцієнт потужності. Під палючим сонцем, фотоелементи нагріваються, і втрачається частина потужності сонячних батарей. У дуже спекотні дні частка втрати потужності становить 25%. У разі монокристалічних і полікристалічних фотопанелей, температурний коефіцієнт потужності досягає -0,45%, тобто відбудеться зниження потужності на -0,45%, на кожен градус приросту температури. На температурний коефіцієнт потужності сильно впливає якість фотоперетворювачів;

- Ступінь деградації LID. Деградація монокристалів панелей відбувається швидше, ніж полікристалів. Рік роботи знижує потужність монокристалічних батарей до 3%, а полікристалічних до 2%. Таке зменшення потужності спостерігається в перший рік роботи геліопанелей, надалі ця деградація для монокристалів буде 0,71%, для панелей з полікристалів 0,67%.

Деградація залежить від якості фотоелементів. Для панелей сумнівної якості деградація може досягти в перший рік експлуатації 20%. Тому панелі важливо вибирати не за низькою вартістю, а по виробнику та якістю виконання;

- Фотоелектрична чутливість. Полікристалічні фотоелементи не так чутливі до зниження освітлення, в порівнянні з монокристалами, але різниця в чутливості невелика і не є критерієм вибору за цим параметром;

- Ефективність панелей. Для вироблення однакової потужності для полікристалічних панелей необхідно більше площі, т. Е. Ефективність полікристалічних геліопанелей менше монокристалічних. Термін служби монокристалів вище.

Якість сонячних панелей

За якістю виконання фотоелектричні елементи можна розділити на чотири категорії якості.

Перша категорія - Grad A. Це сонячні батареї найвищої якості - без мікротріщин, відсутні відколи. За зовнішнім станом ці фотоелементи повністю однакові за кольором, структурі. Ця категорія має найменшу деградацію і високому ККД.

Друга категорія - Grad B. Ці фотоперетворювачів практично не відрізняються від фотоелементів першої категорії, але мають невеликі зміни в кольорі. Але у них велика деградація і менший термін експлуатації.

Третя категорії - Grad С. Відмінність від попередньої категорії - це наявність відколів і тріщин, неоднорідний забарвлення, але низька вартість. Для енергопостачання приватного будинку такі фотопанелі не слід застосовувати через низький ККД, високою деградації і невеликого терміну експлуатації.

Четверта категорія - Grad D має найнижчу якість виконання. Структура цих панелей неоднорідна з видимими дефектами. Невеликий розмір фотоелементів потребує додаткової пайку, що ще погіршує параметри. Такі елементи мають невелику надійність. Їх встановлювати не рекомендується навіть при невеликій вартості.

Плівка EVA. Призначена для ламінації панелей з сонячної сторони. Вона добре герметизирует фотоелементи, знижує деградацію, захищає від механічних пошкоджень, прозора. Термін служби цієї плівки також залежить від якості виконання і змінюється від 5 до 15 років.

Недорога плівка з часом жовтіє, втрачає прозорість, відшаровується і має термін експлуатації 3-5 років. Візуально якісну плівку відрізнити неможливо, це можна визначити тільки через кілька років її роботи.

ПЕТ плівка. Ця плівка ізолює тильну сторону фотопанелей від вологи, пилу та механічних пошкоджень. Якість плівки також можна визначити через кілька років по зовнішньому станом. Колір стає жовтіше, з'являються тріщини.

Технічні характеристики сонячної панелі

Подивитися їх можна в інструкції на виріб. До технічних характеристик геліопанелей відноситься;

До технічних характеристик геліопанелей відноситься;

Приклад характеристики сонячної панелі

- Потужність сонячних панелей і розміри. Чим більше потужність, тим менше вартість на ват. Для великої потужності вигідніше купувати великі панелі;

- Межі відхилення по потужності або толеранс. Відхилення може бути позитивним і негативним. Покажемо на прикладі, толеранс 0 + 4 вата;

- ККД сонячної панелі. Звичайно ж, краще купувати панелі з високим ККД;

- Температурний коефіцієнт - це вплив температури на такі параметри як потужність, напруга і струм. Температурний коефіцієнт повинен бути мінімальним;

- Термін служби сонячних панелей. Окремі виробники дають 20 років експлуатації панелям з гарантією 5 років. Правильна установка сонячних батарей може різко підняти ефективність. Після 15 років роботи геліопанелі можуть знизити продуктивність на 10%, а після служби в 30 років на 20%. Хорошої якості панелі можуть працювати в діапазоні температур -40 +90 ° С.

Теж цікаві статті

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама