Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Розрахунок радіаторів опалення по площі калькулятор і формули

  1. Для чого необхідний точний розрахунок
  2. Забезпечення комфортної температури в будинку
  3. економія енергоносія
  4. Простий спосіб розрахунку радіаторів по площі
  5. Точні способи розрахунку радіаторів опалення
  6. Розрахунок кількості радіаторів за допомогою калькулятора
  7. підсумок

Розрахунок кількості секцій радіаторів опалення

Багато власників приватних будинків і дач стикаються з проблемою розрахунку кількості секцій радіаторів. Перш за все, це необхідно для забезпечення якісного опалення. Також точне число секцій і самих батарей дозволить заощадити при покупці, витратах на монтаж і виборі котла для підігріву теплоносія, а саме його потужності.

Радіатори опалення використовуються для забезпечення максимально комфортної температури в межах приміщення, основним завданням є не стільки нагрівання повітря, скільки підтримка його температури. Саме тому батареї розташовуються на зовнішніх стінах, а не міжкімнатних і практично завжди під вікнами - щоб створювати тепло-температурний бар'єр для припливу холодного, і відтоку теплого повітря через віконні рами та погашати відсоток тепловтрат.

Для чого необхідний точний розрахунок

Батареї опалення з терморегулятором

Перш ніж здійснювати розрахунок кількості секцій радіаторів опалення, незайвим буде знати мету цієї операції. Найчастіше це економічна вигода і забезпечення необхідного рівня температури в приміщенні.

Забезпечення комфортної температури в будинку

Контроль температури в приміщенні

Забезпечення певної постійної температури в приміщенні - найбільш очевидна відповідь на питання, для чого необхідний розрахунок кількості секцій радіаторів опалення. Температура в приміщенні буде залежати не тільки від потужності батареї, але і від ряду інших параметрів:

  • температури теплоносія в радіаторі;
  • ступеня утеплення будинку;
  • температури за вікном;
  • типу радіаторів;
  • площі приміщення;
  • висоти стель.

При подальшому розгляді формул розрахунку велика частина цих параметрів буде в них фігурувати.

економія енергоносія

Розрахунок секцій радіаторів з метою економії

Незалежно від типу енергоносія, яким опалюється будинок (газ, електрику або тверде паливо), його надмірна витрата дає не тільки занадто високу температуру в приміщенні, а й веде до підвищених витрат. Тому розрахунок радіаторів опалення дозволяє істотно заощадити витрати на енергоносії.

Простий спосіб розрахунку радіаторів по площі

Розрахунок кількості секцій по площі приміщення

У розрахунку потужності опалювального пристрою і кількості його секцій можуть брати участь велика кількість параметрів. Розрахунок батарей опалення на площу - найпростіший спосіб, виконати його здатний навіть людина без спеціальної освіти, не має ніякого відношення до теплотехніки.

Суть цього методу в тому, що на 1 квадратний метр опалювальної площі має припадати 100 Вт потужності опалювального пристрою. У цьому випадку кількість секцій батареї буде розраховуватися за таким алгоритмом: N = (S * 100) / P, де S - площа опалювального приміщення, N - кількість секцій радіатора, P - потужність кожної секції.

Варто відзначити, що дана формула актуальна для типових будинків з висотою стель 2,5 метра. Якщо опалювальне приміщення є кутовим або в ньому знаходиться велике вікно і балкон, то результат обчислень рекомендується скорегувати на 20%.

Точні способи розрахунку радіаторів опалення

Способи розрахунку радіаторів опалення

Якщо опалювальне приміщення не відноситься до типового, то від усередненої формули розрахунку радіаторів опалення краще відмовитися. Якщо висота стель перевищує 2,5 метра, то доцільніше використовувати формулу розрахунку, яка залежить не від площі, а від обсягу опалюваного приміщення. Дізнатися обсяг приміщення не складе труднощів - потрібно тільки помножити його площа на висоту. Будівельні нормативи свідчать, що на один кубометр опалювальної площі має припадати 41 Вт потужність радіаторів.

Технічні характеристики радіаторів опалення

Тоді формула розрахунку кількості секцій радіаторів виглядає наступним чином: N = S * H ​​* 41 / P, де S - площа приміщення, H - висота приміщення, N - кількість секцій радіатора, P - потужність однієї секції.

Розрахунок кількості секцій радіатора опалення в приватному будинку повинен враховувати якість скління віконних прорізів, ступінь утеплення будинку та інші параметри. У цьому випадку формула розрахунку виглядає наступним чином N = 100 * S * K1 * K2 * K3 * K4 * K5 * K6 * K7 / P, де:

  • N - кількість секцій радіатора;
  • S-площа приміщення, що опалюється
  • K1 - коефіцієнт скління (для звичайного вікна дорівнює 1,27; для склопакета з двома стеклами - 1; для потрійного - 0,87);
  • K2 - коефіцієнт утеплення будинку, при поганій ізоляції - дорівнює 1,27; при задовільній -1; при хорошій - 0,85;
  • K3 -Співвідношення площі вікон до площі підлоги (50% коефіцієнт дорівнює 1,2; 40% - 1,1, 30% -1, 20% - 0,9; 10% - 0,8);
  • K4 - температурний коефіцієнт, що враховує середню температуру в приміщенні в найхолоднішу тиждень (в 35 градусів, буде дорівнює 1,5; при 25 - 1,3; при 20 - 1,1; при 15 градусах - 0,9; при 10 - 0,7);
  • K5 - облік кількості зовнішніх стін (для кімнати з однією стіною коефіцієнт дорівнює 1,1; для кімнати з двома стінами - 1,2; з трьома - 1,3);
  • K6 - коефіцієнт, що враховує характер приміщення поверхом вище (для льотного горища коефіцієнт дорівнює одиниці, для опалювального підсобного приміщення - 0,9; опалювальної кімнати - 0,7);
  • K7 - коефіцієнт, що враховує висоту стель (для стандартної висоти стель в 2,5 м коефіцієнт дорівнює одиниці; 3 метри - 1,05; 3,5 м - 1,1; 4 м - 1,15).

Будь-який з цих параметрів, в якому ви невпевнені слід приймати за одиницю, таким чином він виключається з розрахунку і вважається стандартним.

Розрахунок кількості радіаторів за допомогою калькулятора

Кількість секцій і радіаторів, як розрахувати

Для виконання обчислень по кожній із вищенаведених формул знадобиться трохи часу і вміння поводитися з цифрами. Якщо у вас немає схильності до точних наук і вільного часу, то доцільніше скористатися спеціально розробленим калькулятором.

Якщо було прийнято рішення провести розрахунок опалення в приватному будинку калькулятор стане незамінним помічником. У ньому ви вибираєте параметри вашого житла, які впливають потужність опалювального пристрою, і програма автоматично застосовує коефіцієнти:

  • площа приміщення;
  • висота стелі;
  • температура;
  • скління;
  • кількість зовнішніх стін і інші фактори.

Вам залишається тільки внести всі ці параметри і в одну мить отримати шукану цифру, щоб розрахувати кількість секцій радіаторів опалення для вашої кімнати.

Варто відзначити, що калькулятор при обчисленні використовує ті ж самі алгоритми і формули, що були наведені вище, тому програмне та самостійне обчислення анітрохи не відрізняються як.

підсумок

Розрахуйте кількість секцій радіаторів якомога точніше і враховуйте при цьому якомога більше факторів і критеріїв. Це забезпечить максимальний затишок в домі і мінімальні витрати на енергоносій.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама