Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Саморобна сонячна батарея з підручних матеріалів

  1. Тепло від алюмінієвих банок
  2. Транзистори - генератори електрики
  3. Світлодіоди - світло в усі будинки
  4. Фольга для батареї - в чому плюс?

Ні для кого не секрет, що сонячна енергетика набирає обертів з кожним днем. Одна проблема: через високу вартість модулів дозволити собі користуватися дарами сонця може не кожен, ось і викручуються умільці як можуть. Хтось замовляє фотоелементи через інтернет-магазини і вже з них паяє сонячні панелі, деякі виготовляють батареї з світлодіодів і транзисторів, а кому-то в голову приходять більш цікаві ідеї, які не потребують великих фінансових вкладень.

Адже мало, хто замислюється, що для того, щоб сонце працювало для Вас і Вашого будинку, не потрібно встановлювати дорогу сонячну систему, потрібно тільки уважно подивитися навколо себе. Часом, самі звичайні речі, які вже давно можна здати в утиль, можуть принести чималу допомогу і заощадити Вам купу грошей. Мінімум фінансових витрат, трохи зусиль, і Ваші прилади починають споживати безкоштовну енергію.

Тепло від алюмінієвих банок

Навряд чи знайдеться хоча б одна людина, яка ніколи не пив з алюмінієвих банок Навряд чи знайдеться хоча б одна людина, яка ніколи не пив з алюмінієвих банок. І найчастіше ми їх просто викидаємо, а адже вони можуть стати відмінним вихідним матеріалом при виготовленні сонячної батареї для дому. Так, так, не дивуйтеся, це не вигадка, а цілком перевірений факт. Єдине уточнення, з алюмінієвих банок ви зможете змайструвати НЕ батарею, а колектор, тобто на виході Ви отримаєте не електричну енергію, а теплову, наприклад, для обігріву будинку, що теж дуже навіть непогано.

Робиться подібна сонячна батарея дуже просто. Все, що Вам знадобиться це кілька банок, рама і матеріал для скління колектора. З дерев'яних брусків або картону збирається рама, яка заповнюється банками. Для збільшення кількості поглиненого тепла раму і банки рекомендується пофарбувати в чорний колір. Зверху отримана конструкція накривається склом, гофрованим полікарбонатом або пластиком. У кожного з цих матеріалів є і плюси, і мінуси. Скло є найдорожчим і тендітним, головний недолік полікарбонату - невелика ширина листа, всього 60 см, а пластик прослужить Вам не більш 3-х років. Але при цьому всі вони справляються з підвищеними температурами і добре пропускають сонячне світло.

Яким би дивним Ви не здавався цей метод виготовлення батареї (колектора) з алюмінієвих банок, практика показує, що він цілком дієвий. При розміщенні на південній стороні будинку така саморобна батарея добре нагрівається і може служити ефективним обігрівальних приладів. А з її збіркою впорається і школяр.

Подробиці виготовлення сонячної панелі з банок на відео:

Транзистори - генератори електрики

Саморобна сонячна батарея, яка на виході буде генерувати НЕ теплову енергію (як в попередньому розділі), а електричну може бути зібрана з звичайних транзисторів Саморобна сонячна батарея, яка на виході буде генерувати НЕ теплову енергію (як в попередньому розділі), а електричну може бути зібрана з звичайних транзисторів. Звичайно, для енергозабезпечення всього будинку така саморобна батарея не підійде, але живити невеликі прилади або зарядити мобільний телефон Ви точно зможете. Чим більше транзисторів Ви використовуєте, тим потужніша сонячна батарея у Вас вийде, це потрібно враховувати.

Перше з чого потрібно почати, це акуратно спиляти верхню частину елемента, щоб сонячне світло безперешкодно потрапляв на pn переходи. Якщо Ви використовуєте транзистори типу П, необхідно висипати порошок з його внутрішньої частини. Після цих приготувань переходимо безпосередньо до процесу складання. Послідовне з'єднання елементів використовується для підвищення напруги, а паралельне - сили струму. В якості підкладки рекомендується використовувати текстоліт або органічне скло. Щоб не пошкодити кристал транзистора, паяти висновки, які підходять до нього, краще не варто. Один транзистор забезпечує силу струму від 0,1 до 3 мА, а блок, що складається з 4-х транзисторів, - від 10 до 15 мА.

Світлодіоди - світло в усі будинки

Саморобна сонячна панель з світлодіодів - явище не нове, ось тільки виготовити її можна лише в якості експерименту, адже, як показує практика, що виробляється нею напруга занадто мало, щоб від нього була користь Саморобна сонячна панель з світлодіодів - явище не нове, ось тільки виготовити її можна лише в якості експерименту, адже, як показує практика, що виробляється нею напруга занадто мало, щоб від нього була користь. Більш докладно про батареях з світлодіодів ми вже писали в одній з попередніх статей «Робимо сонячну батарею з діодів» , Тому сильно заглиблюватися в цю тему не будемо. Зауважимо тільки, що для подібної панелі підійдуть світлодіоди будь-якого розміру і кольору, але в залежності від кольору світлодіодів буде залежати їх светопропускная здатність.

Значення пікової напруги 1 світлодіода дорівнює в середньому 2,5 В. Для збільшення вихідних параметрів елементи з'єднуються послідовно / паралельно, але для того, щоб отримати хороші показники кількість світлодіодів має бути необмежено велике. Одне уточнення: подібна батарея дуже чутлива до кута нахилу щодо сонця, навіть невелике відхилення від прямого попадання променів може знизити напругу на виході.

Фольга для батареї - в чому плюс?

Як ми з'ясували з попередніх розділів статті, саморобна сонячна батарея може робитися з різних матеріалів, причому деякі з них покращують ефективність її роботи Як ми з'ясували з попередніх розділів статті, саморобна сонячна батарея може робитися з різних матеріалів, причому деякі з них покращують ефективність її роботи. Так, наприклад, використання фольги для підкладки дозволяє збільшити відбивну здатність. Один з варіантів - виготовлення сонячного колектора з самого простого шланга для поливу, дерев'яної рами і фольги. Підводимо до шлангу 2 трубки, і сонячний водонагрівач для дачного будинку готовий.

Також фольгу можна використовувати і при установці панелей, розміщуючи їх на поверхню фольги, Ви зменшуєте ризик перегріву батареї, що сприяє поліпшенню їх експлуатації і збільшення терміну працездатності. Наостанок одна порада: не бійтеся експериментувати, адже колись ті речі, без яких сьогодні ми не уявляємо свого життя, людям здавалися фантастикою. Лише експерименти рухають науку вперед. І хто знає, може, Ви придумаєте новий спосіб виготовлення сонячної батареї своїми руками.

Статтю підготувала Абдулліна Регіна

Діоди для сонячної панелі: подробиці на відео:

Фольга для батареї - в чому плюс?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама