Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Саморобна сонячна батарея


Коли мідь охолола до кімнатної температури (це займає приблизно 20 хвилин), велика частина чорної оксидної плівки піде. Легке очищення Вашими руками під проточною водою видалить більшість маленьких шматочків. НЕ НАМАГАЙТЕСЯ віддирати не піддаються цятки і не згинайте лист - можете пошкодити тонкий шар мідної окису, а саме він нам і потрібен
Інша частина збірки дуже швидка і проста.
Ображати другий лист міді під розмір з першим (нагрітим) .АККУРАТНО зігніть обидві частини, таким чином вони увійдуть в пластмасову пляшку, не торкаючись один одного.
Причепіть "крокодильчики" до обох пластин. З'єднайте провід від чистої міді до плюса, а провід від пластини з оксидом - до мінуса.
Тепер змішайте пару столових ложок солі в невеликій кількості гарячої води з під крана. Розмішуйте, поки вся сіль не розчиниться. Акуратно вилийте суміш в пляшку (де пластини), залишивши приблизно 2.5см від країв пластин.

На фотографії вище готова сонячна батарея В ТІНІ, амперметр показує приблизно 6 міліампер.Но навіть в темряві ця батарея буде давати кілька міліампер))

Ця фотографія показує батарею на світлі, а амперметр показує 34 міліампер, іноді батарея може дати і 50 міліампер, або навіть більше.
Як це працює?
Оксид міді - напівпровідник. Він є проміжним провідником, де електрика може текти вільно, і ізолятор, де електрони сильно пов'язані з їх атомами і не течуть вільно.
У напівпровіднику є проміжок, названий забороненою зоною між електронами, які пов'язані сильно з атомом, і електронами, які більш далекі від атома, який може переміститися вільно і провести електрику.
Електрони не можуть залишитися в забороненій зоні. Електрон може дати тільки трохи енергії і переїхати від ядра атома в заборонену зону. Електрон має отримати достатньо енергії переміститися далі від ядра, за межами забороненої зони.
Точно так же електрон поза забороненої зони не може програти трохи енергії і впасти тільки трохи ближче до ядра. Це повинно втратити досить енергії впасти мимо забороненої зони в область, де можна електронам.
Коли сонячне світло вражає електрони в оксиді міді, деякі з електронів отримують достатньо енергії від сонячного світла, щоб підскочити повз забороненої зони і стати вільними провести електрику.
Вільні електрони переміщаються в солону воду, потім в чисту мідну пластину, в провід, через амперметр, і тому до окисленої пластині.
Оскільки електрони переміщаються через амперметр, ми бачимо роботу (ампер). Коли тінь падає на сонячну батарею, електрони рухаються повільніше і міліампер менше.
Примітка про енергію.
батарея виробляє 50 міліампер в 0.25 вольт.
Це 0.0000125 вата (12.5 мікроват).
Не намагайтеся запалити лампочку))) знадобилися б акри батарей, щоб висвітлити дом.Наша модель - експериментальна і може використовуватися як датчик світла.
0.0000125 вата (12.5 мікроват) для батареї на 0.01 квадратних метра, або 1.25 милливатт за квадратний метр. Щоб висвітлити лампочку на 100 ват, треба було б 80 000 квадратних метрів оксиду міді для освітленій сонцем боку, і 80 000 квадратних метрів міді для темного електрода. Щоб керувати піччю на 1 000 ват, вам потрібно було б б в 800 000 квадратних метрів оксиду міді, і іншого 800 000 квадратних метрів простий міді, або 1 600 000 квадратних метрів все разом. Якби це повинно билокрепіться на даху будинку, кожен будинок був би 282 метра завдовжки і 282 метра шириною, приймаючи все, для чого вони потребували електриці, була одна піч.

В 1 600 000 квадратних метрів є 17 222 256.7 квадратних футів. Якби мідь, що покриває витрати 5 $ за квадратний фут, одна тільки мідь, коштувала б USD за 86 110 283,50 $. Роблячи це одна десята товщина може знизити це к 8 611 028,35 $. Так як Ви купуєте оптом, Ви могли б отримати це для половини цього, або приблизно 4 300 000,00 $.

Якби Ви використовували кремнієві сонячні групи, що стоять 4 $ за ват, то Ви могли б управляти тієї ж самої піччю за 4 000,00 $. Але групи тільки склали б приблизно 10 квадратних метрів.

Або за приблизно долар Ви можете побудувати сонячну піч з алюмінієвої фольги і картону. Приблизно за 20 $ Ви можете побудувати дуже хорошу полірованого алюмінієву параболічну сонячну плиту.
----------------------------------
Джерело: www.scitoys.com
Переклад: PROMT-Translator)), MacGyver

Як це працює?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама