Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Світильники на сонячних батареях

  1. Переваги сонячних світильників
  2. Недоліки ліхтарів на сонячній енергії
  3. Пристрій світильника на сонячній батареї
  4. Світильники вуличні «Космос»
  5. висновок

Застосування альтернативних джерел енергії дозволяє не тільки економити значні кошти при оплаті комунальних платежів, але, в деяких випадках, дозволяє мінімізувати монтажні роботи з енергозабезпечення різних електричних приладів і механізмів. Застосування альтернативних джерел енергії дозволяє не тільки економити значні кошти при оплаті комунальних платежів, але, в деяких випадках, дозволяє мінімізувати монтажні роботи з енергозабезпечення різних електричних приладів і механізмів При використанні сонячної батареї, об'єкт електрифікації не прив'язаний до електричної мережі 220 В, і тому може бути розташований на значній відстані від неї. Вуличні світильники на сонячних батареях, є яскравими представниками такого роду приладів, які дозволяють організувати автономне освітлення для дому.

Переваги сонячних світильників

До основних позитивних моментів використання садових світильників, оснащених сонячною батареєю, відносяться:

  • Автономність використання освітлювального приладу.
  • Вартість сонячної енергії - 0 рублів.
  • Садові світильники та ліхтарі не залежать від графіка подачі електроенергії по електричних мережах 220 В.
  • Садові світильники на сонячних батареях виконують естетичну функцію.

Перший пункт особливо важливий, коли необхідно обладнати освітлювальними приладами присадибна ділянка великої площі. В цьому випадку, не тільки вдається скоротити час монтажних робіт за рахунок відсутності необхідності в підключенні електричного кабелю, а й значно зменшити фінансові витрати, з тієї ж причини.

Сонячне світло не вимагає оплати або податкових відрахувань до бюджету країни, тому використання таких пристроїв, особливо у великій кількості, дозволяє економити велику суму рублів в рік на оплату рахунків за електроенергію.

При плановому або аварійному відключенні електроенергії, світильники і ліхтарі на сонячних батареях, дозволяють ввести в оману сусідів, які причину відключення електроенергії будуть шукати у власній електропроводці.

При плановому або аварійному відключенні електроенергії, світильники і ліхтарі на сонячних батареях, дозволяють ввести в оману сусідів, які причину відключення електроенергії будуть шукати у власній електропроводці

Такі прилади можуть використовуватися не тільки для освітлення прилеглої території, а й з декоративними цілями. Застосування різних кольорових фігурок, які в нічний час «з'являються» в саду або у дворі, дозволяє прикрасити присадибну ділянку, і отримати фантастичний релаксуючий ефект від споглядання такої картини.

Недоліки ліхтарів на сонячній енергії

Такі корисні для домашнього господарства світильники і ліхтарі на сонячних батареях, мають не тільки гідності, а й недоліки. До мінусів використання таких пристроїв відносяться:

  1. Велика частина реалізованих садових світильників мають невелику потужність запасу електричного струму, тому використовуються виключно в якості декоративного підсвічування.
  2. Світильники на сонячних батареях, необхідно розміщувати тільки на сонячних ділянках.
  3. Світильники, які встановлюються на грунті, можуть бути легко викрадені зловмисниками.

Збільшення потужності освітлювальних приладів можна домогтися за допомогою окремого модуля сонячних батарей, і акумулятора більшої потужності. Деякі дачники виготовляють світильники на сонячній батареї власними руками. Такі саморобні конструкції, дозволяють відокремити освітлювальну частину приладу від енергонакопітельной, яка може бути винесена за межі ділянки з низькою освітленістю або піднята над перешкодою, яке закриває сонце від батареї.

Якщо в тандемі з сонячним елементом використовувати акумулятор більшої ємності, то вирішиться проблема освітлення такими пристроями в нічний час, коли якому періоду передували похмурі дні. Накопичена енергія акумулятора дозволить працювати пристрою протягом декількох ночей, навіть за умови недостатнього зарядного струму надходить від сонячного елемента.

Щоб зменшити ймовірність крадіжки світильників, які встановлюються в грунт, при залишенні дачної ділянки на тривалий час, пристрої слід прибирати в надійне місце.

Пристрій світильника на сонячній батареї

Вуличні світильники на сонячній батареї складаються з самої сонячної батареї, світлодіодів, акумуляторів і схеми управління цим пристроєм.
Сонячна батарея збирає енергію сонця і перетворює її в електричну енергію. Далі ця енергія в світлий час доби накопичується в акумуляторах. У темний час доби світлодіоди за допомогою енергії, накопиченої акумуляторами перетворять електричну енергію в світлову. Всім цим процесом керує електронна схема.
Елементарна схема світильника на сонячній батареї зображена на малюнку:
Вуличні світильники на сонячній батареї складаються з самої сонячної батареї, світлодіодів, акумуляторів і схеми управління цим пристроєм
Знаючи конструкцію цих пристроїв і маючи деякі навички роботи з радіоелементами можна відремонтувати світильник на сонячній батареї своїми руками.

Світильники вуличні «Космос»

Серед величезного розмаїття пристроїв для освітлення, світильники на сонячних батареях космос, є найбільш затребуваними у населення. Такі пристрої мають невелику вартість, а якість виробів знаходиться на дуже високому рівні.

Найбільш популярні моделі:

  • Космос КОС SOL 220 - багатофункціональний світильник на сонячних батарейках, оснащений 3 потужними світлодіодами білого кольору. Потужності даного освітлювального блоку досить для повноцінної заміни стандартної електричної лампочки. Прилад оснащений датчиком руху, тому витрачання електричної ємності акумуляторної батареї відбувається в дуже економному режимі, що дозволяє ефективно використовувати світильник навіть в зимовий час.
  • Космос КОС SOL 219 - особливість цієї моделі полягає в тому, що сонячна панель може бути віддалена від світильника на відстань до 6 метрів. Конструкція такого типу дозволяє розмістити батарею на найбільш освітленому ділянці, а освітлювальний елемент може бути встановлений, в затіненому місці або в приміщенні. Даний світильник дозволяє повністю замінити потужну електричну лампочку, навіть в тих місцях, де підключення до стаціонарної електричної мережі неможлива.
  • Космос КОС SOL 111 - світильник для ландшафтного дизайну на сонячній батареї. Цей телефон у вигляді собаки з ліхтарем. Виріб оснащується датчиком руху, який включає світлодіодне освітлення і звуковий сигнал у вигляді лаянье. Такий світильник дозволяє не тільки здійснити підсвітку присадибної ділянки, але і виконує охоронну функцію.
  • Космос КОС SOL 422 - світильник призначений для підсвічування садових доріжок. Встановлюється прилад в грунт безпосередньо біля місця, яке необхідно підсвітити. Незважаючи на невелике енергоспоживання для забезпечення роботи світильника протягом усього часу доби, коли відсутнє природне освітлення, прилад слід встановлювати на максимально освітлені ділянки.

висновок

Світильники на сонячних батареях для дачі, з кожним роком стають все популярнішими. Особливо затребувані такі вироби в умовах, де немає можливості підключитися до мережі змінного струму. Прилади не використовують свинець в накопичувачах електричної енергії, тому їх вага незначний і дозволяє закріплювати пристрій на будь-якій підставі.

Світильники на сонячній батареї для саду, зазвичай, виконують декоративну функцію, але коли таких елементів освітлення занадто багато, то в установці додаткового освітлення, що працює від електричної мережі, немає необхідності.

Огляд декоративного світильника на сонячній батареї відео розташоване нижче

Сонячні елементи електропостачання дозволяють економити чималу кількість грошових коштів, а з огляду на високий робочий ресурс світлодіодних елементів, така економія може тривати десятиліття.

Схеми, які використовуються в світлодіодних елементах - дуже прості, тому при виході з ладу напівпровідникового генератора світла, можна легко здійснити ремонт освітлювального приладу власними силами.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама