Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Установка батарей опалення своїми руками

Установка і заміна батарей опалення - робота нескладна, але вимагає уважності і акуратності. Її цілком можна виконати своїми руками.

Для виконання цього завдання буде потрібно:

  • Розрахувати кількість секцій радіатора для всіх приміщень, накреслити план їх розміщення;
  • Придбати всі необхідні матеріали: радіатори, труби, фітинги;
  • Якщо ви міняєте батареї, підключені до системи опалення, потрібно оформити заявку в ЖРЕД на відключення стояка;
  • Підготувати необхідний інструмент: рівень, розвідний і газовий ключі, дриль або перфоратор, свердло по бетону, рулетку, а в разі заміни радіаторів і труб ще й болгарку - вона знадобитися для того, щоб обрізати старі труби. Якщо підводять труби будуть з армованого пластику, вам також знадобиться паяльник для труб.

Технологія установки батарей складається з декількох етапів.

Демонтаж старих батарей

Якщо мова йде про заміну батарей, то цієї операції не уникнути. Після відключення працівниками ЖРЕД стояка і зливу залишків води з нього можна приступати до демонтажу. Болгаркою з кругом по металу обрізаються старі труби на відстані в 10 см від стелі та підлоги. На обрізаннях труб нарізається зовнішня різьба. Для переходу на пластикові труби використовуються фітинги, при цьому потрібно враховувати діаметри труб.

Старі батареї знімаються з кронштейнів, прибираються і самі кронштейни, стіна, якщо є необхідність, вирівнюється. Про те які радіатори опалення краще для квартири ви можете прочитати в цієї статті .
розмітка

Щоб тепловіддача була максимальною, необхідно правильно розмістити нові радіатори. Зазвичай батареї встановлюють під вікном, щоб створити теплову завісу. Відстань до підвіконня має бути не менше 15 см, щоб створити конвективні потоки. Для цієї ж мети витримують і відстань від підлоги в 15-20 см, і від стіни близько 5 см. Виміряйте радіатор. За допомогою рулетки знайдіть центр підвіконня і, використовуючи схил, прокреслите вертикальну лінію - це буде центр радіатора. За рівнем прокреслите горизонтальну лінію на відстані 15-20 см від підвіконня. З цієї лінії буде розташовуватися верх радіатора. Зробіть розмітку для кронштейнів.

Вибір типу підключення

Вам потрібно вибрати тип підключення:

  • Бокове одностороннє, коли підведення теплоносія приєднується до верхнього патрубка, а відведення - до нижнього на тій же стороні. Це найбільш поширене під'єднання, воно забезпечує хорошу тепловіддачу, але підходить тільки для радіаторів, що складаються не більше ніж з 12 секцій.
  • Діагональне. Якщо секцій більше, то краще використовувати саме цей тип підключення. При ньому підведення гарячої води здійснюється через верхній патрубок, а відведення - через нижній, але з іншого боку батареї.
  • Нижня підключення. Введення і відведення підключаються до нижніх патрубків з різних сторін. Такий тип підключення вибирають для прихованої прокладки труб.
Установка і заміна батарей опалення - робота нескладна, але вимагає уважності і акуратності

Варіанти підключення батарей опалення

збірка радіаторів

Якщо ви придбали радіатори в зборі, то вам необхідно встановити на них тільки заглушки і кран Маєвського - він потрібен для стравлювання повітря з системи. Якщо ж радіатори збірні, то спочатку потрібно їх зібрати, використовуючи при цьому прокладки - вони зазвичай йдуть в комплекті. На кожен радіатор знадобиться по 4 заглушки: 2 прохідні для підключення до труб з переходом на різьбу відповідного діаметру, одна глуха і одна прохідна для підключення крана Маєвського. Праві чи ліві заглушки вибрати - залежить від типу підключення.

Праві чи ліві заглушки вибрати - залежить від типу підключення

Збірка радіаторів опалення

Також вам знадобляться крани «американки», по два на кожен радіатор. Перекривши їх, ви зможете зняти радіатор для ремонту або заміни, які не відключаючи весь стояк. Всі ці елементи зручніше встановити на радіатор до установки. При накручування використовуйте стрічку ФУМ.

установка

У стіні по розмітці свердлять отвори, вворачивают на потрібну глибину кронштейни. Радіатори вішають на кронштейни, використовуючи рівень. Заміряють всі відстані, в разі необхідності коригують.

Підключають нові батареї до труб. Щоб вода продовжувала циркулювати при знятті радіатора, встановлюють перемичку між введенням і відведенням теплоносія. У неї необхідно також врізати кран - в нормальному стані він буде перекритий, щоб вода йшла через радіатор.

У неї необхідно також врізати кран - в нормальному стані він буде перекритий, щоб вода йшла через радіатор

установка радіатора

пробні випробування

На цьому етапі знадобиться допомога слюсарів з ЖРЕД. Перекрийте крани «американки», відкрийте з'єднувальний кран. Попросіть слюсарів відкрити зворотний трубу. Якщо течі в місцях з'єднання з трубами немає, відкрийте крани на радіатори і перекрийте обвідний кран. Теплоносій піде в радіатор. Стравити повітря через кран Маєвського.

Стравити повітря через кран Маєвського

Установка батарей опалення своїми руками

Після заповнення всіх батарей попросіть слюсарів відкрити пряму трубу. Тиск в системі відновлено, випробування успішно пройдені, і нові радіатори наповнили ваш будинок теплом. Також читайте, як закрити труби у ванній кімнаті , А також про схему опалення Ленінградку і схему опалення двоповерхового будинку .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама