Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Знімні або незнімні батареї? Розберемося, що краще


Дебати про те, який тип батарей в смартфонах краще, чи не згасають вже давно, однак виробники все одно продовжують випускати смартфони з незнімними акумуляторами, що незручно на думку багатьох. У чому ж їх відмінності, плюси і мінуси кожного рішення? Спробуємо розібратися.

Давним давно, все смартфони поставлялися з акумулятором, який ви можете вийняти в будь-який момент. Завдяки цьому, ви могли швидко перезавантажити смартфон якщо що щось пішло не так або швидко замінити батарейку на другу, повністю заряджену. Або в кінці кінців з легкістю замінити стару, виснажений батарейку на нову. Все змінилося в 2007 році, коли Apple представили свій перший iPhone.

Незабаром у всіх свіжих апаратах на Windows Phone і Symbian батарейка виявилася незнімної. Nokia E7, X7, Lumia 800, HTC Radar - доступ до батарейці закритий у всіх цих апаратах. Однак, справа не тільки в копіюванні ідеї iPhone і недовіру до користувачів: такі батареї багато в чому кращий за своїх знімних аналогів.

Якщо подивитися на смартфони кожної платформи, відсоток використання знімних і незнімних батарей приблизно однаковий, що відображає баланс плюсів і мінусів кожного типу.

Незнімні батареї (Apple iPhone, Nokia E7, X7, Lumia 800, HTC Radar)

переваги:

  • батареї можуть мати будь-яку форму, проходячи між інших компонентів, що дозволяє робити пристрій компактніше, а самі батареї - більш ємними
  • конструкція телефону з незнімної батареєю частіше є більш простий і надійною
  • користувач не зможе вставляти в телефон акумулятори від сторонніх виробників, які можуть привести до поломки або навіть загоряння телефону

недоліки:

  • у таких батарей немає альтернативних варіантів зарядки, крім як через USB або саме зарядний пристрій
  • коли ємність батареї з часом зменшується, телефон доводиться нести в авторизований сервісний центр і платити не тільки за саму батарейку, а й за роботи по її заміні
  • немає ніякої можливості взяти другу, запасну батарейку на випадок тривалої поїздки

Традиційні, знімні батареї (Nokia N95, N97, E6, 808 PureView, Lumia 710, HTC HD7)

переваги:

  • такі батареї можна придбати відносно недорого, зберігати в кишенях і швидко замінювати при необхідності
  • коли ємність батареї виснажується згодом, ви можете просто викинути стару і купити / вставити нову
  • в разі неполадок в роботі смартфона (зависань), ви можете вийняти батарейку, тим самим виключивши телефон, а потім включити заново
  • батареї від сторонніх виробників можуть давати велику ємність при практично тих же розмірах і легко замінюватися

недоліки:

  • так як такі батарейки менше своїх незнімних аналогів, їх ємність помітно нижче, в зв'язку з форм-фактором
  • батареї повинні бути стандартної форми для зручності установки і їх зберігання
  • батареї від сторонніх виробників повинні підбиратися вкрай уважно, адже вони можуть не надавати обіцяної ємності і навіть бути небезпечними для використання

Департамент Хімічної інженерії від Університету Південної Кароліни привели графік, дані якого досить лякають. У міру збільшення кількості циклів заряду / розряду батареї, її напруга, ємність і продуктивність стрімко зменшуються. За рік використання, батарея має ємність в 1800mAh, опустилася до позначки в 1350mAh.

Звичайно має значення і те, що країна в якій проводилося тестування відома своїм жарким кліматом, а Li-Ion батареї вкрай чутливі до температури. Якщо температура буде триматися вище 30 ° C, будь-яка батарея втратить частину своєї ємності незалежно від часу. Так само, багато що залежить і від того, коли користувачі заряджають свої телефони. Якщо ви заряджаєте телефон при будь-якому зручному випадку, не чекаючи великий розрядки, це добре. Якщо ж ваш телефон розряджається до такої міри, що вже буквально проситься на зарядку, шкода для батареї значно збільшується.

Якщо скласти ці два фактори разом: високу температуру і глибокий розряд батареї користувачем, то отримаєте зменшення ємності акумулятора на 50% за рік, менше ніж за 500 циклів. В такому випадку вам може пощастити і ви зможете замінити батарею вашого смартфона ще по гарантії, заощадивши гроші.

Наведу свій приклад катастрофічної деградації незнімної батареї: ми повезли наш Macbook в сервіс на минулому тижні, так як час автономної роботи не перевищувало 10 хвилин! Діагностика показала, що кількість циклів за 14 місяців з моменту покупки становить близько 600, ємність батареї впала на 50%, а напруга була злегка вище мінімально необхідного комп'ютера. Результатом стало відкриття 'запечатаного' Macbook і заміна батареї. Ціна - 100 євро. Не дешево.

Звичайно, він повинен був жити набагато довше, але моя дочка практично завжди несла його на зарядку тільки в тому випадку, коли батарея була вже зовсім порожня. Глибокі розряди практично кожен раз ...

Li-Ion батареї не можуть 'просто працювати', адже вони представляють собою складні хімічні сполуки, в яких іони Літія плавають між катодом і анодом через електроліт. Через деякий час, електроди стають 'пасивними' і хімічна реакція вже не може функціонувати добре, втрачаючи ємність і напруга. Порівняємо це з іншими складовими вашого телефону, які залишаються незмінними місяць за місяцем. Корпус може отримати кілька дряпаючи, AMOLED дисплей злегка потемніти, але швидше за все в непридатність прийде саме батарея, яка і є головним витратним матеріалом. Саме тому не варто відмовлятися від використання знімних батарей.

Однак, не дивлячись на весь цей негатив, використання незнімних батарей не стане особливою проблемою, адже досвідчений користувач буде заряджати телефон регулярно (не чекаючи розрядки нижче 50%). При такому витраті, число циклів перед деградацією батарейки збільшиться від декількох сотень до декількох тисяч.

В руках ентузіаста, шанси на те, що батарея протримається більше 18 місяців, вкрай мала. Однак, зазвичай до такого часу батарея стає проблемою іншої людини або сам телефон йде в ящик столу.

У мене є смартфони, вік яких перевищує п'ять років і тому перед тим, як кому то їх віддати, я заміняю батарею на нову або купую запасну, адже будь-який пристрій потрібно використовувати так, як було задумано спочатку, а не 1/2 ємності акумулятора.

Так само мене засмучує, що мої iPhone, Nokia E7 або Lumia 800 не дивлячись на ідеальний зовнішній вигляд, вже використовують тільки 80% ємності батареї, а то і менше і я не можу нічого з цим вдіяти.

Якому типу батарей віддаєте перевагу ви? Який ваш досвід використання батарей, які живуть більше декількох років?

↓ також читаємо на wpleaks ↓


У чому ж їх відмінності, плюси і мінуси кожного рішення?
Якому типу батарей віддаєте перевагу ви?
Який ваш досвід використання батарей, які живуть більше декількох років?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама