Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

БЕТОННІ ПІДЛОГИ. Підготовка бетонної основи, підготовка підстави підлоги. Бетонні підлоги: вимоги до бетонної підстави, підготовка бетону. Бетонні підлоги: підготовка бетонної поверхні, поверхнева підготовка бетонної підлоги

  1. Вимоги до бетонної підстави:
  2. Підготовка бетонної поверхні
  3. Зміцнення бетонної поверхні
  4. Вологий і свіжонанесений бетон
  5. Яке покриття вибрати?

Найважливішим етапом виконання робіт є підготовка бетонної основи перед нанесенням полімерних складів. Перед нанесенням матеріалу поверхня повинна бути очищена за допомогою промислового пилососа, в разі використання води - її необхідно ретельно видалити з пор і просушити підставу. На поверхні не повинно бути пилу, жиру, масляних плям та інших речовин, що перешкоджають адгезії покриттів.

Вимоги до бетонної підстави:

міцність

Покривають, повинні відповідати СНиП 2.03.13-88 Підлоги і СНиП 3.04.01.87 Ізоляційні та оздоблювальні матеріали. Це означає, що поверхня основи повинна бути сухою, міцною, шорсткою, не містити вапняного (цементного) молочка, пилу, жиру та інших, що знижують адгезію.

Міцність на відрив підготовленої бетонної підстави повинна бути не менше 1,5 Н / кв.мм (1,5 МПа). При міцності бетону нижче цієї величини, великий ризик відшарування покриття разом з бетоном. Міцність підстави на стиск повинна бути не менше 20 МПа (М 200).

Вологість
Якщо бетонну основу лежить на грунті, то полімерні покриття підлоги допустимо виконувати тільки при наявності під бетонною основою якісної гідроізоляції, що перешкоджає зволоженню підстави за рахунок капілярного підсосу вологи.

Вологість бетонної підлоги при укладанні полімерного покриття повинна бути не більше 4%. Інакше капілярний підняття грунтових вод може призвести до відшарування полімеру від бетонної основи і його руйнування.

температура

При нанесенні покриттів велике значення має температурно-вологісний режим. Температура використання не повинна бути нижчою, ніж зазначена в технічній документації (звичайно не нижче + 15 ° С).

Занадто низька температура уповільнює швидкість хімічної реакції і погіршує розтікання, що може привести до збільшення витрати матеріалу і погіршення зовнішнього вигляду покриття. Занадто висока температура прискорює реакцію затвердіння, зменшує час життя композиції і не дозволяє отримати бездоганну поверхню покриття.

Висока відносна вологість повітря (понад 80%) при зниженні температури повітря може привести до небажаної конденсації вологи на яка завдається покритті.

Підготовка бетонної поверхні

Необхідно видалити всі фактори, що перешкоджають хорошою адгезії полімеру до бетону. Слід видалити цементне молочко, масляні плями, забруднення, очистити поверхню від пилу, закрити відколи і вибоїни, розшити і затерти тріщини, оформити необхідні за проектом ухили і деформаційні шви.

Найбільш ефективними способоми обробки поверхонь є: піскоструминна обробка, дробеструйная обробка, а також використання мозаїчно-шліфувальних машин.

Після виконання робіт з очищення поверхні, її потрібно обов'язково обробити за допомогою промислового пилососа.

Зміцнення бетонної поверхні

Бетонні підстави є пористими і мають високу всмоктуючою здатністю, тому вони потребують закупорці пір і зміцненні поверхні. Тому обов'язковим є закріплення основи за допомогою зміцнюючих просочень - упрочнителей бетону.

Саме ця стадія підготовки підстави визначає якість одержуваного покриття. Неможливо отримання якісного покриття (що не містить бульбашок повітря) без повного закриття пор підстави.

Протекс - просочення для бетонної підлоги на органічній основі. Застосовується на старих зношених або нових покриттях з використанням низькомарочних бетонів. Особливо рекомендується для швидкого відновлення старих бетонних підлог.

Аквастоун - просочення для цементної стяжки на водній основі. Використовується по бетону, що має марку не нижче М200.

Епоксол - двокомпонентна епоксидна просочення на водній основі. Призначається для захисту, зміцнення і знепилювання цементних стяжок, бетонних, асфальтобетонних і магнезіальних підлог.

Всі ущільнювачі бетону мають високу адгезію, що дозволяє використовувати їх в якості грунтовки для нанесення наступного покриття.

Вологий і свіжонанесений бетон

У будь-якому випадку нанесення полімерних складів на вологі підстави (особливо при вмісті води в обсязі підстави) вкрай небажано, оскільки це призведе до блокування води в підставі. Для грунтування основ з підвищеною вологістю слід використовувати силер бетону Аквастоун або епоксидну просочення Епоксол.

Для фінішного покриття можливе використання епоксидної фарби Епостоун або водно-епоксидної емалі Епостоун-Ультра, обидві емалі оптимально підходять для нанесення на вологий і свіжонанесений бетон.

Перед нанесенням фінішного покриття обов'язково проведіть пробне нанесення матеріалу і переконайтеся в тому, волога підстави не впливає на якість фінішного покриття.

Яке покриття вибрати?

Найголовніше в пристрої полімерного покриття підлоги - це правильне визначення вимог до підлог і витікаючий звідси правильний вибір полімерного матеріалу.

Промислові бетонні підлоги - на сайті krasko.ru.

Детальну інформацію про підготовку поверхні і полімерні покриття підлог (технології влаштування підлог, укладання полімерних покриттів підлоги, виготовлення підлог і т.д.) Ви завжди зможете дізнатися на нашому сайті.



Перейти до списку статей

Версія для друку

Яке покриття вибрати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама