Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Намиста з перлів

Перли за походженням прийнято ділити на морський і річковий, а також на імітацію і Ісскусственная вирощений. Важливо розуміти різницю між імітацією перлів і штучно вирощеним перлами. Але про все по порядку.

Натуральний морський перли утворюється в природному морському середовищі в раковині молюска при випадковому попаданні туди стороннього предмета Натуральний морський перли утворюється в природному морському середовищі в раковині молюска при випадковому попаданні туди стороннього предмета. Оскільки утворення такої перлини - справа випадку, то далеко не в кожній раковині її можна знайти (приблизно одна з 30 раковин містить ону). Слід врахувати, що в морі "жемчужніци" (молюск, в якому найбільш часто утворюється перли) знаходяться на значній глибині і видобуток їх проблематична. Додамо до цього швидкість росту перлини - до розміру горошини (8 мм) вона виросте за 8-12лет. Ці фактори і визначають таку високу ціну на одну-єдину перлину. Тому натуральні перли стільки коштує. Уявіть тепер, що з 600 раковин ви добули 20 перлин. Упевнений, що кожна з них буде чудова, але зібрати з них намисто не вийде. Адже вік, а значить, і діаметр у них у всіх буде різним. Виходить, що потрібно зібрати близько 100 перлин, щоб впорядкувати їх по діаметру для бус. Як варіант роблять намиста зі змінним діаметром намистин - від маленьких ззаду до найбільшої спереду.

Натуральний річкові перли, як випливає з назви, утворюється в річці. Це добре, оскільки річка, звичайно, менш глибока, ніж море, а значить, легше діставати раковини жемчугоносную молюсків. Що легше дістати, то менше коштує. І ось ще халепа - через течії річки перлини в раковинах виходять нерівними. Це ще більше знижує їх ціну. В іншому натуральний річкові перли не відрізняється від морського.

Штучно вирощені перли - ось варіант, який знайшли заповзятливі японці, а за ними китайці, індуси ... Справа в тому, що технологія штучного вирощування перлів мало відрізняється від його природного походження. Спочатку в раковину поміщають чужорідне тіло (шматочок перламутру) а потім поміщають її у водойму. Морська раковина може виростити до 3-х перлин одночасно, а річкова - до шести. Нескладно підрахувати, що навіть для морських раковин при такому способі виходить 30х3 = 90 перлин з 30-ти раковин, тоді як в природі ми змогли б добути тільки одну на 30-40 молюсків. Тобто ціна штучно вирощеного перлів вже в 100раз менше! А тепер додайте до цього зручність "лову" жемчужниц і приблизно однаковий діаметр зібраного "урожаю" перлів. Слід врахувати, що річкових перлів збирається в 2 рази більше, а в прісній воді працю робітників ще дешевше. Стає зрозуміло, чому кольє і сережки з хорошого штучно вирощеного перлів можна купити за 1000руб.

А можна ще дешевше? За ту ж ціну, але щоб діаметр намистини був 12мм? Чому б і ні! Тільки цей вже буде повністю штучні перли. В його основі лежить скляна намистина. В ідеалі вона порожня, щоб полегшити вагу і наблизити щільність А можна ще дешевше до теперішнього перламутру. Зовні таку намистину покривають справжнім перламутром. Такий перли отримав назву "майорка". Технологія досить складна, тому майорка дорожча за звичайну біжутерії, але набагато дешевше, а головне - ідеальнішого за формою і блиску, ніж "живий" перли. Наприклад, сережки з Майорки можна купити всього за 350руб, в той час як такі ж за якістю з натуральних перлів коштували б в 10раз більше.

Форма перлів може бути різною: правильна сферична (круглий), довгаста яйцеподібна (овальний перли - набагато дешевше круглого), напівсферична ( "таблетки" або "гудзики"), каплевидная (грушоподібна), або взагалі неправильна форма (бароко).

Перли - один з найулюбленіших старовинних ювелірних каменів. Він практично не піддається обробці. Його блиск обумовлений заломленням в паралельно розташованих дрібних платівках арагонита - основи перламутру. Як будь-який живий матеріал, перли з часом "старіє", висихаючи або розкладаючись при несприятливих факторах. Щоб продовжити життя перловому прикрасі, його слід зберігати подалі від прямих сонячних променів, в житловому приміщенні. І звичайно, носити його частіше, заряджаючи його своєю енергією.

До речі, у нас ви зможете купити прикраси та намисто з перлів і натуральних каменів.

Ви можете перли натуральний купити у нас, а також Майорку, перламутр, геліотіс та інші подібні товари. Разом з намистом, звичайно, є і супутня біжутерія - браслети, сережки, кільця і ​​інші аксесуари.

Крім перлів, зрозуміло, є і намисто з інших натуральних каменів .


Початок активності (дата): 26.09.2010 20:41:00

А можна ще дешевше?
За ту ж ціну, але щоб діаметр намистини був 12мм?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама