Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вибрати домофон? Поради професіоналів.

  1. На що слід звернути увагу при виборі домофона
  2. Звук або картинка
  3. кольоровість екрану
  4. Розмір дисплея і його дозвіл
  5. Гучномовець або трубка
  6. Наявність блоку пам'яті
  7. кількість каналів
  8. управління замками
  9. висновки


Є маса нюансів, які впливають на функціональність і можливості експлуатації домофонів. Серед них виділяються дальність функціонування, наявність переговорної трубки, оснащення панелі камерою, кольоровість екрану, кількість каналів і інші показники. Багато в чому саме вони і визначають вартість техніки. Найпростіші моделі підійдуть для мешканців багатоквартирних будинків. Дорогі домофони представляють більший інтерес, адже з ними можна отримати картинку з камери панелі виклику, говорити по технології hands-free і зберігати знімок особи гостя в пам'яті пристрою.

На що слід звернути увагу при виборі домофона

Зробити правильний вибір домофона буває досить складно. В першу чергу потрібно визначитися з тим, як апаратура буде використовуватися. Найчастіше її купують для особистих потреб або для установки в офісах, на закритих об'єктах. Для грамотного підбору оптимального варіанту потрібно врахувати масу чинників.

Звук або картинка

Сучасні моделі випускаються з невеликими екранами, а викличні панелі оснащуються компактними відеокамерами. Відповідно власник устаткування може не тільки поговорити з прийшов людиною, але ще і побачити його. Це істотно спрощує забезпечення контролю пропуску. У той же час пристрої, які надають виключно звуковий комунікацію, стоять в рази дешевше, ніж відеотехніка. Відповідно вибір доводиться робити, виходячи з фінансових можливостей.
Сучасні моделі випускаються з невеликими екранами, а викличні панелі оснащуються компактними відеокамерами
Домофон Arny AVD-721M

кольоровість екрану

Якщо можливість придбати прогресивний домофон все-таки є, потрібно розібратися в різновидах таких моделей. За типом екрану пристрою можуть бути кольоровими і чорно-білими. Відповідно вони будуть підтримувати монохромну або повнокольоровий картинку. Різниця в такому показнику зводиться до розбірливості картинки, адже в темний час доби чорно-біле зображення буде не особливо інформативним. Краще віддавати перевагу кольоровим варіантам. Також слід правильно підбирати панель виклику під домофон, адже не всі камери підтримують зйомку з високим дозволом і широким спектром кольорів.

Розмір дисплея і його дозвіл

Дисплеї різняться за розмірами і вирішенню. Мінімальна діагональ складає близько 3,5 дюймів. Для порівняння сучасні смартфони мають більші екрани, а значить, розібрати, хто ж прийшов, буде вельми складно. Оптимальним варіантом можна назвати 7-ми дюймові дисплеї. Таке обладнання підійде для експлуатації в приватних будинках і офісах. Часом діагональ екрану домофона може досягати 10 дюймів і більше. В даному випадку власник отримуватиме ідеальне і чітке зображення того, що відбувається перед входом в його будинок, квартиру, офіс. Дозвіл екрану безпосередньо залежить від його розмірів.

Гучномовець або трубка

Навіть найпростіша техніка такого типу повинна забезпечувати безперешкодний зв'язок між господарем приміщення і прийшли до нього гостем. Вона може реалізуватися за допомогою стандартної телефонної трубки або гучномовця з мікрофоном. Перший варіант в описі не потребує, оскільки практично кожна людина стикався з цією технікою. Варто додати, що розмова починається з моменту зняття трубки. Гучномовець працює за технологією hands-free. Власнику обладнання досить натиснути на кнопку, щоб відповісти на виклик. Домофони з такою функцією стають все більш популярними, оскільки полегшують процес спілкування з прийшли людьми.
Навіть найпростіша техніка такого типу повинна забезпечувати безперешкодний зв'язок між господарем приміщення і прийшли до нього гостем
Домофон KVM-301

Наявність блоку пам'яті

Подібна опція є досить дорогою, а значить, моделі з нею зустрічаються рідко. Пристрій з блоком пам'яті здатне автоматично фотографувати гостей або сторонніх людей, які знаходяться біля входу на об'єкт або в будинок. Отримані дані зберігаються в пам'яті апарату і можуть бути передані на комп'ютер. Функціональність таких домофонів не обмежується тільки лише фотографуванням людей. При бажанні можна до панелі виклику підключити датчики руху, щоб при появі кого-небудь біля входу зйомка починалася автоматично.

кількість каналів

Залежно від числа каналів до одного домофону можна підключати різну кількість викличних панелей або додаткового обладнання. Це може бути корисно в разі приватних будинків з великою територією і декількома входами. Промислові та приватні об'єкти також часто користуються багатоканальними пристроями, поєднуючи їх в єдину систему. Для особистих потреб зазвичай оптимальним варіантом є всього один канал. У такій спосіб ще і економляться гроші, адже багатоканальна техніка коштує дорожче, та й з конструкційної точки зору вона складніше.

управління замками

Домофони покликані контролювати доступ на об'єкт або в приміщення, відповідно вони зобов'язані мати пряме відношення до замків дверей або воріт. У більшості випадків управляти відкриттям стулок можна дистанційно. Принцип дії наступний: людина відповідає на виклик гостя, засвідчується в його особистості, після чого натискає спеціальну кнопку, яка провокує відкриття дверей. При цьому замки бувають двох типів: електромеханічні і електромагнітні. Другі більш зручні в експлуатації, безшумні і непомітні.

висновки

Один з перших питань, на який доведеться дати відповідь при виборі домофона, це потрібно щоб у пристрою був екран або вистачить звукового зв'язку. У цьому полягає принципова відмінність між апаратурою. Інші показники необхідні для розширення функціональності, підвищення зручності та простоти використання. У будь-якому випадку головним критерієм вибору залишається ціна обладнання, адже далеко не всім по кишені прогресивні моделі з величезним дисплеєм.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама