Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Система відеоспостереження міжнародного аеропорту Донецька

  1. Рішення
  2. результат
  3. Рішення для аеровокзального комплексу
  4. Інтеграція системи відеоспостереження з іншими системами
  5. слово замовнику

На порозі XXI століття в Донецьку гостро стояло питання створення стратегічного авіаційного об'єкта в Східній Європі, який був би здатний приймати всі типи повітряних суден і забезпечувати високоякісний сервіс. Влада міста прийняла рішення про масштабну реконструкцію аеропорту Донецьк, який став об'єктом стратегічної важливості в рамках підготовки Донецької області до ЄВРО-2012. У квітні 2012 року відбулося відкриття авіаційного комплексу класу «А» з пропускною спроможністю до 3100 пасажирів на годину і з вантажним складом, розрахованим на 30 тонн вантажу. Природно, що для комплексу такого масштабу була просто необхідна високоякісна система відеоспостереження. Головні завдання, які були поставлені перед сучасною системою спостереження: оперативне спостереження за територією, що охороняється, спільне використання з іншими системами безпеки; інтеграція засобів відеоаналізу для побудови системи передбачення і запобігання злочинів і аналізу ефективності функціонування аеропортових комплексів; використання відеопотоків в різних інженерних та управлінських аеропортових системах; можливість трансляції відео з камер на комп'ютерні монітори авторизованих співробітників компанії як по локальній мережі, так і через Інтернет, а також повна ідентифікація особистості по стандарту ISO / IEC 19794-5: 2005.

Головні завдання, які були поставлені перед сучасною системою спостереження: оперативне спостереження за територією, що охороняється, спільне використання з іншими системами безпеки;  інтеграція засобів відеоаналізу для побудови системи передбачення і запобігання злочинів і аналізу ефективності функціонування аеропортових комплексів;  використання відеопотоків в різних інженерних та управлінських аеропортових системах;  можливість трансляції відео з камер на комп'ютерні монітори авторизованих співробітників компанії як по локальній мережі, так і через Інтернет, а також повна ідентифікація особистості по стандарту ISO / IEC 19794-5: 2005

Рішення

Установка системи відеоспостереження було довірено системному інтегратора - компанії «ДІЗС», яка прийняла рішення по реалізації системи на базі мережевих камер Axis, які відповідали всім вимогам проекту і прекрасно взаємодіяли з програмним забезпеченням компанії Milestone XProtect Corporate. Для покриття внутрішньої зони аеропорту, а також його периметра потрібна установка близько 600 мережевих камер Axis. Для вирішення завдання ідентифікації невідомої особи в основних зонах забезпечення відеоконтролю, застосовуються фіксовані купольні 1,3 Мп відеокамери Axis.

Завдяки цьому оператори системи можуть оперативно реагувати на події, що відбуваються і при необхідності додатково користуватися керованими камерами Axis для отримання більш детального зображення. Для загального контролю ситуації в громадських місцях використовуються трёхмегапіксельние фіксовані камери Axis.

Для загального контролю ситуації в громадських місцях використовуються трёхмегапіксельние фіксовані камери Axis

результат

Створення системи безпеки на базі камер Axis забезпечило Донецький аеропорт сучасної і якісної системою, яка повністю задовольняє вимогам аеропорту класу «А». Систему безпеки аеропорту в Донецьку можна тепер легко налаштовувати в залежності від поточних потреб, отримуючи доступ все до більш і більш точними даними, що в кінцевому підсумку дозволяє контролювати і відповідати на питання в міру їх виникнення.

Рішення для аеровокзального комплексу

У аеровокзальному комплексі було створено дві підсистеми відеоспостереження: одна для авіаційних служб, друга - для служби прикордонного контролю. Системи є незалежними, але в той же час інтегровані один c іншому для контролю загальних зон і вирішення однотипних завдань.

Також за проектом була встановлена ​​відеостіна з 10 моніторів, завдяки якій оператори відеоспостереження можуть оперативно реагувати на події і виявляти порушення як пасажирів, так і працівників аеропорту. Було створено 10 робочих місць, розподілених територіально по аеровокзального комплексу в залежності від типу розв'язуваних завдань (мониторная, служба авіаційної безпеки, багажне відділення, лінійний відділ та ін).

Було створено 10 робочих місць, розподілених територіально по аеровокзального комплексу в залежності від типу розв'язуваних завдань (мониторная, служба авіаційної безпеки, багажне відділення, лінійний відділ та ін)

Інтеграція системи відеоспостереження з іншими системами

Першим етапом було прийнято рішення зробити інтеграцію системи відеоспостереження з системою контролю доступу компанії Dorma з використанням програмного забезпечення WinGuard.

Зв'язка системи відеоспостереження та СКД дозволяє проводити пасивний моніторинг ввірених на охорону зон, а також грамотно перешкодить проникненню туди небажаних осіб, активізуючи роботу автоматичних дверей, турнікетів та іншого обладнання системи контролю доступу. Крім того, система відеоспостереження в зв'язці з СКД може неупереджено зафіксувати на відеокамеру все що відбуваються на об'єкті події, а потім зберегти їх у вигляді архіву даних і при необхідності відтворити в наочному вигляді в будь-який час.

Крім того, система відеоспостереження в зв'язці з СКД може неупереджено зафіксувати на відеокамеру все що відбуваються на об'єкті події, а потім зберегти їх у вигляді архіву даних і при необхідності відтворити в наочному вигляді в будь-який час

Відеоспостереження вкрай ефективно з точки зору розслідування неправомірних дій недобросовісних співробітників, також незамінне при розслідуванні надзвичайних ситуацій, таких як витік газу, пожежа і т.п. В даний час проходить завершальна стадія інтеграції системи відеоспостереження з охоронно-пожежною сигналізацією. Завдяки камерам Axis, здатним розпізнавати дим, вогонь і інші чинники ризику, полегшується і надійно дублюється робота датчиків ОПС. А завдяки тому, що система «відеоспостереження - охоронно-пожежна сигналізація» сама вкаже, в якому саме місці створилася надзвичайна ситуація, надається можливість оперативно евакуювати людей і забезпечити якнайшвидший виїзд на об'єкт служб безпеки в разі пожежі та інших загроз.

Крім цього, активно вирішуються завдання розпізнавання автомобільних номерів для контролю за дорожньою обстановкою і інтеграція з системою паркування.

слово замовнику

Шинкаренко В.М., заступник генерального директора з авіаційної безпеки міжнародного аеропорту Донецька ім. С.С. Прокоф'єва: «Завдяки системі відеоспостереження на базі відеокамер Axis міжнародний аеропорт Донецьк своєчасно і якісно задовольняє потреби своїх пасажирів і працівників. Тепер показники надійності і ефективності перевищують аналогічні показники провідних світових аеровокзальний комплексів. »

Кількість показів: 4679

компанія: Axis Communications

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама