Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

ТОП-5 міфів про продукти з ГМО

ГМО-кукурудза ні за смаком, ні за користь не відрізняється від звичайної, запевняють вчені.

Фото: & nbsp; agrobook.ru

У середині травня 2016 року видання USA Today опублікувало дані доповіді Національної академії наук США , Який говорить - ГМО-культури нешкідливі. Експериментально було доведено, що ГМО не викликають онкологію, ожиріння, захворювання шлунково-кишкового тракту, захворювання нирок, аутизм і навіть алергії. Однак до сих пір суспільство ще не позбулося міфів щодо генно-модифікованих продуктів, пише AgroNews .

1. В ГМО-культурах є гени, а в звичайних продуктах - немає

Згідно з соцопитуванням, проведеним кілька років тому, 64% респондентів з Європи, 57% респондентів з Китаю і 43% опитаних з США впевнені, що в "натуральних" продуктах гени не містяться, на відміну від ГМО. Звичайно ж, це не так. Адже гени є в кожному живому організмі. Без них життя взагалі неможлива. На нашій планеті так вже точно. ГМО-продукти відрізняються від звичайних незначними змінами генетичного коду.

2. ГМО робить з людини мутанта

Багато споживачів щиро вважають, що вживання в їжу ГМО-продуктів може вплинути на генокод людини. Саме для них виробники клеять на упаковки наклейки "Без ГМО". Насправді, можлива мутація людини від ГМО-продуктів - абсурд. Тому що з'їдена нами чужа ДНК не потрапляє в кров, переварюючи в шлунку. Отже, на організм вона ніяк не впливає.

3. ГМО псує смак

Кожен організм на планеті має великий генокодами. За смак того чи іншого продукту відповідають поодинокі гени, проте вчені з ними не працюють. Їх цікавить удосконалення інших якостей культур. Наприклад, вони намагаються прищепити пшениці гени кукурудзи для підвищення морозостійкості першої. Але від цього пшениця зовсім не починає бути схожим смаком на кукурудзу.

4. В ГМО-овочах немає тварин генів

Будь-яка рослина можна модифікувати генами будь-якої тварини, тому що гени всіх живих організмів планети універсальні. Іншими словами, і у рослин, і у тварин дуже давно існував якийсь "предок" - найпростіший організм. Виходить, що всі організми Землі - родичі. Яскравим прикладом ГМО-овоча з твариною геном є "капуста-скорпіон". Вона здатна виробляти токсин, смертельний для гусениць і слимаків, але абсолютно нешкідливий для людини.

5. ГМО з'явилися недавно

По-своєму модифікувати живі організми людина почала приблизно 11 тисяч років тому, коли одомашнили тварин і окультурив рослини. Генокод всіх культурних рослин і всіх домашніх тварин був змінений штучно - методом селекції. Сьогодні ж вчені завдяки розвиненим технологіям, когут вирощувати в пробірці найкращі сорти, впливаючи безпосередньо на ДНК рослини. У цьому вся різниця.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама