Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Нова хвиля: аудіофіли потроху молодіє

  1. нинішній образ
  2. Не тільки споживати, але і бачити
  3. Аудіофіли - жити!

Причин цьому може бути декілька - і то, що зараз системи, що звучать пристойно, не вимагають багатомільйонних вкладень, і те, що багато технологічні професії, де зайнято сучасне покоління, досить непогано оплачуються. Я упираюся в грошове питання через те, що він банальний: любити якісне звучання можна в будь-якому віці, але є об'єктивні і приземлені чинники, які не дозволяють до нього дістатися на деяких етапах життя. Причин цьому може бути декілька - і то, що зараз системи, що звучать пристойно, не вимагають багатомільйонних вкладень, і те, що багато технологічні професії, де зайнято сучасне покоління, досить непогано оплачуються

Нещодавно ми з колегами влаштували розминку для мозку і згадували, які є аудіобренди в Швеції. Думали довго, перебирали десятки скандинавських імен, але крім Primare і якихось екзотичних колонок згадати нікого не змогли. З цих десятків брендів, що ми перебирали, практично всі були старше мене як мінімум рази в півтора - а я дитя дев'яностих.

Як жартують зарубіжні колеги, аудіофіли - це індустрія, в якій білі мужики середнього віку роблять гроші на білих мужиків середнього віку, і вони не такі вже й далекі від істини. У сімдесятих-вісімдесятих найрізноманітніші компанії вкладають мільйони в розробку Тих Самих Схем, які допомагали отримати Той Самий Звук - у кожного свій, власний, фірмовий. І цей фірмовий звук тиражується через десятки років серед тих, хто застав його становлення і поява.

«... Що ви, сер! Звук цієї акустики, Extel MK8, здоровий, вишуканий, приголомшливий, чудовий і прекрасний. А Airex 3 звучить чудово, приголомшливо, чарівно, грандіозно і бездоганно »

Російських аудиофилов, наскільки я розумію, в більшості випадків породили гуртки радіоаматорів і мигцем почута у кого-то в гостях класика британського або американського року, потім це виросло в маніакальне збиральництво пластинок, касет і дисків, а потім і техніки для їх відтворення. У сучасного покоління історія трохи інша: я вам скажу, що нинішні інженери-фізики навіть паяти вміють тільки в тому випадку, якщо їх змусить життя у вигляді зламаної плити або порваного дроту навушників, що трапляється далеко не з усіма. Та й музика зараз, що називається, знаходиться на кінчиках пальців - досить вбити цікавить жанр в пошук YouTube, і сервіс видасть довжелезний плейлист, в якому залишиться тільки відзначати і копіювати назви улюблених треків в інший сервіс, де можна добути вже аудіоверсії. Не треба ритися в лотках на «Окрайці» і в сирих підвалах, досить просто вчасно оплатити домашній безлімітний інтернет - і вся музика світу буде поруч.

І знай: твоя система ніколи не звучала, як живий оркестр - я тобі брехала!

Ці покоління з таким різним підходом до споживання музики мало де перетинаються. Але навіть редакція Stereo.ru, в общем-то, дотримується дуже широких поглядів і, як і деякі інші медіа-платформи, дозволяє прихильникам самого різного звуку перетнутися, обмінятися думками і просто показати, як виглядає інший, незвичний інший стороні аудіомір. Наша аудиторія в цілому здається мені доброзичливою і досвідченою, періодично, звичайно, здатної на надмірно гарячі дискусії, але в першу чергу люблячої добре звучить, цікаву, різноманітну музику і прагне зробити так, щоб ця музика звучала ще краще. І тим, хто тільки починає пошуки свого звуку, важливо мати місце, де таке явище, як аудіофіли, буде описано зрозумілою мовою і з самих різних точок зору - як редакції, так і читачів.

нинішній образ

У 2018 році президент SVS Гері Якобіан запитав, хто ж такий сучасний аудіофіла , У представників найрізноманітніших видань аудіотематікі. Багато в чому автори зійшлися на думці, що аудіофіла - це той, хто цінує звук досить сильно для того, щоб піклуватися про його якість. Той, хто любить музику так сильно, що хоче чути її в найчистішій формі. Той, хто готовий ставитися до звуку серйозно.

Той, хто готовий ставитися до звуку серйозно

Багато з відповіли відзначили, що зараз захоплюватися якісним звуком зручно - раніше добути SACD було непросто, а тепер до ваших послуг офіційний майстер під FLAC в 24/96 всього за півсотні доларів, а то й менше. Деякі додали, що зовсім не обов'язково витрачати на це захоплення тисячі і десятки тисяч доларів: можна бути аудіофіли і з коробочним домашнім кінотеатром, але головне - готовність інвестувати в якість. Як сказав сам Якобіан: «Сучасна аудіофіли - це не гонка за досконалістю, а бажання отримати максимум від кожного можливого прослуховування, маючи те, що є».

Тепер настав час згадати про вінілі. Ми регулярно публікуємо списки найпопулярніших альбомів на пластинках, різну статистику та інше, і по ним видно, що в основному вініл купують якраз ті самі мілленіали у віці до 30 років, а зовсім не дорослі дядечки з позиками. Так, є серед сучасних покупців новодельних вінілу ті, хто бере пластинки виключно як елемент декору і тому, що це модно, але є і чималий відсоток тих, хто звинувачував використовує за призначенням - слухає його. І потім з новодела скочується в нетрі Discogs і інших барахолок, що не враховуються глобальної статистикою.

«... Давайте припустимо, що гість торкнувся вашої вертушки без попередження - і отримав лазерним променем в зап'ясті. Буде тепер тримати руки при собі »

Віктор @Gorbatov розповідав, що до нього після семінару на Hi-Fi & High End Show 2018 підійшла дівчина з досить чіткими питаннями щодо побудови першої системи. У неї був змальований бюджет в сотню тисяч, були переваги, були намічені якісь пристрої і в цілому було розуміння того, що вона хотіла від вінілу - звуку, а не якогось модного володіння. І вона така серед молодого покоління далеко не одна.

Сам він вважає, що техніка, яка відтворює музику - це не самоціль, а інструмент, що дозволяє домогтися потрібного звучання, але в підборі цього інструменту є елементи експериментального азарту, завдяки чому перебирати і відшукувати поєднання техніки стає цікаво, як спеції на кухні. І в техніці часто працюють не конкретні компоненти, а саме їх поєднання. Мотивація до пошуку хорошого звуку у всіх різна - спортивний випендрьож перед самим собою або сусідом, бажання підібрати гарному будинку хороший, відповідний йому звук. Є ентузіасти, які люблять паяти, є колекціонери, а є і просто ті, хто пам'ятає, як виглядали справи зі звуком в СРСР і відразу ж після розпаду, і з цієї пам'яті тягне або бажання володіти статусною річчю, яке відношення до музики як до єдиної доступною свободу і віддушини.

Є ентузіасти, які люблять паяти, є колекціонери, а є і просто ті, хто пам'ятає, як виглядали справи зі звуком в СРСР і відразу ж після розпаду, і з цієї пам'яті тягне або бажання володіти статусною річчю, яке відношення до музики як до єдиної доступною свободу і віддушини

- Навіщо лазерного принтера всі ці лампи?
- Хороше запитання ... роздруківки стають теплими, вінтажними, тон у них приємний.

Максим @Naumov зізнавався в тому, що великі системи - це, звичайно, добре, але зараз і технології цілком підходящі для того, щоб впихнути хороший звук в маленьку коробочку, і обставини в житті іноді не дозволяють використовувати великі системи - і поганого в цьому нічого немає.

Та й мобільний звук стає все більш і більш популярним. Є, звичайно, чималий відсоток тих, хто залишається вірним білим навушників, але багато цей бар'єр долають і шукають те, що принесе більше радості і задоволення від музики. Мій друг прийшов в магазин за конкретними навушниками вартістю в 5 000, а пішов з вухами в чотири рази дорожче, тому що під час тестового прослуховування відчув, наскільки краще вони звучать (або ж консультанти виявилися вже дуже переконливі, а один - зайве чутливий, в ніж я, правда, сумніваюся).

Мій друг прийшов в магазин за конкретними навушниками вартістю в 5 000, а пішов з вухами в чотири рази дорожче, тому що під час тестового прослуховування відчув, наскільки краще вони звучать (або ж консультанти виявилися вже дуже переконливі, а один - зайве чутливий, в ніж я, правда, сумніваюся)

«... Ну, звичайно, сер, ви ж розумієте, що у вашій вітальні вона не буде грати точно так же ...»

Я стежу за 28-річною американською Візажистки, і якось раз вона видала: «Ось, нічого не можу сказати, Beats виглядають кльово, але як же огидно вони звучать». А в наступному повідомленні показала Bose QuietComfort 35 II і вибухнула криками на тему того, що в навушниках раптово буває якісний звук, а багато хто про це навіть і не знають, сліпо слідуючи трендам і не намагаючись дізнатися щось нове. Може, це, звичайно, була і реклама, але стан речей відображає вона непогано.

Хороший - або навіть просто різноманітний звук, хоч і в не самих звичних формах, потроху добирається до мілленіалов.

Не тільки споживати, але і бачити

Є не тільки споживачі девайсів, що відтворюють музику, але і ті, хто ці девайси будує. Зовсім недавно CNET опублікував список молодих компаній, заснованих людьми не старше 30-40 років, і компаній чудових, прогресивних, захоплених звуком. Доктор Фан Бьен заснував HiFiMan у віці 27 років; Зараз йому 39 і його електростат і плеєри - часті гості на виставках і регулярно осідають в будинках любителів хорошого звуку. Тріо розробників з U-Turn, ледь переваливши за другий десяток, запропонували на Kickstarter проект бюджетної вертушки і здобули собі славу в США, залишаючись єдиним виробником доступних програвачів в цій країні. Засновник Zu Audio Шон Кейсі цікавився звуком ще у вісімдесятих, а зараз збирає своєрідні і цікаві колонки. Вінні Россі заснував Red Wine Audio в 24 роки, а тепер просуває аудіобренд під власним ім'ям.

Вінні Россі заснував Red Wine Audio в 24 роки, а тепер просуває аудіобренд під власним ім'ям

Ватяні палички для догляду за аудіофільских вухами

Розробник Audirvana Дамьен Пліссон випустив першу версію плеєра в 2011 році у віці 35 років. Підсилювачі для навушників Woo Audio з'явилися на світ у 2004 році, коли Джеку Ву було 25. Деніел Райт заснував Modwright в 30 років. У списку молодих засновників компаній, вже зробили чималий внесок в аудіокультуру, вказані Ерно Вандмеер (Roon Labs), Санкар Тіагсамудрам (Audeze), Вінсен Брієнн (Totaldac), Джулі Глік (Musicians Hearing Solutions), Крістофер Хільдебранд (Fern & Roby), Зак Мербрах (ZMF Headphones) і Іджей Сараменто (Wyred 4 Sound). Все це - представники такої собі «нової аудіофільских хвилі», які разом з компаніями-мастодонтами, існуючими не третій і не п'ятий десяток років, допомагають нам отримувати задоволення від музики.

Ніхто з цих компаній не позиціонує свої пристрої для якихось конкретних груп населення (якщо виключити питання ціни), в них не відчувається флеру снобізму і елітарності, супроводжуючого іноді бренди з історією та усталеними контингентом покупців. Компанії, можна сказати, тільки формують свій вигляд, а разом з ним - вигляд нового покоління в аудіофільских історії.

Аудіофіли - жити!

На одному форумі я зустріла гілку, присвячену вимирання аудиофилов (там реально говорилося «Are Audiophiles A Dying Breed?» ). Гілка від 2015 року, в ній було порушено безліч тем - і засилля MP3 і Bluetooth, і відсутність інтересу у дітей до музики, і відсутність самої по собі «нормальної музики». Але були висловлені і цікаві думки - наприклад, комп'ютери відкрили доступ до самих різних жанрів, дозволили отримати з простенької звуковуха і непоганими навушниками таке якість звуку, за яке в сімдесятих довелося б викласти не одну тисячу доларів, а портативні і компактні системи зараз пішли далеко вперед і цікавлять людей набагато більше громіздкого стерео. Багато хто нарікає на те, що і їх покоління захворіло хорошим звуком тільки тоді, коли обзавелося сім'єю, дітьми, виплатило іпотеку і раптово виявило час на те, щоб пожити для себе, і фінанси для втілення своїх юнацьких мрій, і обіцяють, що у молоді ще все попереду.

Багато хто нарікає на те, що і їх покоління захворіло хорошим звуком тільки тоді, коли обзавелося сім'єю, дітьми, виплатило іпотеку і раптово виявило час на те, щоб пожити для себе, і фінанси для втілення своїх юнацьких мрій, і обіцяють, що у молоді ще все попереду

Загалом, що я хочу сказати. Раніше трава була безсумнівно зеленішою, але селекція не дрімає - нове покоління трави встигає, і у нього вже є свої шанувальники і прихильники, так і агрономи попалися натхнені і з палаючими очима, так що аудіофіли продовжить жити. Видозміниться, піде, напевно, в більш компактну область, але жменька людей, що люблять якісний звук і готових напружитися для того, щоб його отримати, буде завжди.

Навіщо лазерного принтера всі ці лампи?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама