Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Абрикос: як виростити в середній смузі Росії

  1. вибір місця
  2. купуємо рослини
  3. Фотогалерея зимостійких сортів абрикоса
  4. прищеплюємо самі
  5. Посадка і догляд

Якщо дача для вас - це виключно гамак і шашлик, толку від абрикоса ви не досягнете. Хіба що на абрикосових дровах м'ясо виходить особливо ароматним. Але доклавши зусилля, цю культуру можна вирощувати навіть в Підмосков'ї.

вибір місця

Якщо ваше бажання виростити абрикос незнищенна, в першу чергу зверніть увагу на мікроклімат, тобто на клімат безпосередньо на вашій ділянці. Місце має бути дуже теплим і сонячним, надійно укритим від північних і східних, а ще краще від будь-яких вітрів. Непридатні низькі місця, куди стікає холодне повітря. Ідеально, якщо це середина пологого південного або південно-західного схилу. До поживності грунту абрикос невимогливий, але важливий її механічний склад: грунту потрібні не важкі спресовані, а розсипчасті, легко проникні для води і повітря, нейтральною або слаболужною реакції.

Чим більше цих вимог на вашій ділянці не дотримується, тим важче буде виростити абрикос. У холодних сирих затінених місцях, з близьким стоянням грунтових вод можна навіть не намагатися. Єдине, що в наших силах, - поліпшити грунт. Земля для посадки повинна складатися в основному з трьох компонентів приблизно в рівних частинах: глини, торфу і піску. Все повинно бути ретельно перемішано, без грудок. Пісок і торф можна купити, а от глину дістати складно, але вона дуже потрібна, якщо у вас піщана або торф'яна грунт.

купуємо рослини

Придбання саджанців - велика турбота. Не раджу купувати абрикоси невідомого походження біля доріг і в інших сумнівних пунктах продажів. У таких місцях, щоб привернути публіку виставляють рослі, жирні і нахабно красиві саджанці. Як правило, ці "слони" вирощені на півдні або в закритому грунті в тепличних умовах. Незважаючи на свій хвацький вигляд, вони не винесуть зіткнення з дійсністю.

Слід звертатися в розплідники, які самі виробляють посадковий матеріал, дорожать своєю репутацією. Однорічні щеплення абрикосів московської селекції невеликі - не вище держака лопати. Якщо вони з відкритою кореневою системою, то садити їх краще навесні (стежте, щоб коріння не підсохли при транспортуванні). Саджанці з закритою кореневою системою невибагливі до терміну посадки, але при цьому слід переконатися, що вони дійсно вирощені в продається контейнері, а не поміщені туди перед продажем.

щеплені сорту московських абрикосів - 'Альоша', 'Лель', 'Айсберг,' Царський ',' Графиня ',' Водолій ',' Монастирський ',' Фаворит ', а також деякі добірні форми -' Едельвейс ',' Гвіані ',' Іноходець ', 'У-С-7', 'Княгинин' - можна придбати в розпліднику "Садко" і в розпліднику Максима Бубіча в Калузі. Московський клімат витримає також прекрасний воронезький сорт 'Тріумф північний'. Часто продається у нас сорт 'Червонощокий' - дуже теплолюбний, незимостійких, районований в самих південних областях Росії - в московському регіоні рости не зможе. Численні далекосхідні сорти абрикоса, а також сорти з Хакасії, півдня Сибіру не пройшли в нашій зоні достатніх випробувань і щось певне сказати про них поки неможливо - потрібно більше досвіду.

Фотогалерея зимостійких сортів абрикоса

Фотогалерея зимостійких сортів абрикоса

прищеплюємо самі

Список доступних для вас сортів розширюється, якщо ви вмієте робити щеплення самі . Якщо не вдається купити саджанець бажаного сорту або добірної форми, то держак для щеплення можна знайти у колекціонерів, наприклад, у автора цієї статті. Щеплення - єдиний спосіб вегетативного розмноження абрикоса. Цей вид ніколи не дає порослі, не розмножується ні деревними, ні зеленими живцями, а також мікроклональним (in vitro).

Раджу робити щеплення з середини квітня (в теплу погоду) і до кінця травня на сіянці абрикоса звичайного і маньчжурського, на сіянці або поросль сливи і терносливи, аличі , На сіянці вишні Бессея або піщаної (не плутати з вишнею повстяної!). Краще вибрати спосіб поліпшеної копулировки з язичком, коли підщепа і прищепа рівні по товщині. Або ту ж копулировке робити вприклад, коли підщепа товщі прищепи. Під час сокоруху (з другої декади - середини травня) просто і зручно робити щеплення за кору.

Посадка і догляд

Для посадки на постійне місце краще підготувати яму побільше (1 м х 1 м), щоб хоча б в перші роки коріння розвивалися в доброму грунті. Абрикоси - великі дерева, при обрізанні вони сильно розкидаються вшир, тому відстань між деревами повинна бути не менше 3 м, а ще краще 4-5 м. Для кращого запилення потрібно мати 2-3 дерева.

При посадці не можна заглиблювати кореневу шийку (місце, де закінчується стовбур і починаються перші коріння). На будь-якому грунті, навіть на піску, краще садити дерева на горбки.

Деревам абрикоса, починаючи з однорічного віку, треба робити щорічну обрізку: вирізати всі хворі і слабкі гілки, вирізати на кільце всі зайві пагони і вкорочувати занадто довгі, переводити зростання на більш горизонтальні пагони, позбавляючись від вертикальних. Обрізка робить плоди більшими і краще забарвленими, а головне - змушує дерево інтенсивно рости і самостійно боротися з хворобами.

після листопада слід згрібати і спалювати все листя. У них зимують найнебезпечніші для абрикоса збудники грибної інфекції. Пізньої осені в суху погоду з позитивною температурою треба білити стовбури, основні скелетні гілки і особливо розвилки гілок і пагонів, додаючи в побілку мідний купорос. це охоронить дерева від сонячних опіків , Хвороб і шкідників. Ранньою весною, якщо побілка змиється, її треба оновити.

Ранньою весною, якщо побілка змиється, її треба оновити

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама