Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Агрус вирощування. Догляд, Обрізка, Хвороби, Властивості.

  1. Агрус вирощування і догляд. Ви думаєте що агрус має кислий смак і жорстку шкірку з купою колючок,...
  2. Обрізка агрусу.
  3. Хвороби агрусу.
  4. Корисні властивості агрусу.
  5. Як зберегти агрус?

Агрус вирощування і догляд.

Ви думаєте що агрус має кислий смак і жорстку шкірку з купою колючок, сильно помиляєтеся. Ягоди у цього чагарника надзвичайно смачні, гарна солодкість і запашний аромат, і ще дуже корисна. Весь секрет догляду та вирощування агрусу в правильному сорті, який потрібно підбирати для вирощування у вашому регіоні, і який сподобається саме вам.

Як виростити "північний виноград" -крижовнік в саду, дачі. Фахівці вважають що, щоб ми могли пережити наші суворі зими за сезон кожна людина повинна з'їсти близько 20 кг. різних ягід.

Які корисні якості і властивості, притаманні агрусу.

Агрус відноситься до високоврожайних і економічно вигідним ягідним культурам. Але незважаючи на такі гідності агрус витратив свої позиції в промислових обсягах вирощування ягоди. А ось у садівників ягода агрусу користується великим і непідробним успіхом і популярністю. Велика частина садівників в саду і на дачі вирощують аґрус.

Агрус дуже невибаглива культура, він може вирощується на всіх типах грунтів виростити його може кожен. При посадці агрусу в посадкову яму кладемо органічні добрива, як і для всіх ягідників, мінеральні добрива. На 2-3 рік навесні азотними добривами удобрюємо, а восени застосовуємо фосфорно-калійні.

Агрус дуже світлолюбний, і не любить високу вологість. Особливо при зеленому живцюванні, волога яка цілющу для інших культур, агрусу вона не підходить, не любить він вологи.

Обрізка агрусу.

Агрус на одному посадковому місці може рости до 10 років, але після 6-8 років регулярного плодоношення не рекомендується подальше вирощування цього ягідного рослини. Ягода на агрус починає дрібніти. Але існує омолоджує обрізка агрусу, яка допомагає продовжити період врожайності чагарнику.

Але існує омолоджує обрізка агрусу, яка допомагає продовжити період врожайності чагарнику

На 5 рік можна зрізати всі кущі молоді пагони відновляться. Для оновлення та омолодження кущів агрусу існує два варіанти.

1. Видалення старих кущів досягли 8-ми років, і у яких вже почали дрібніти ягоди, сильно хворіють. Потрібна заміна новими сортами і саджанцями чагарнику. Посадка нових саджанців рослини робиться в іншому місці, бо підсаджувати в теж місце не можна.

2. Обрізка агрусу -омолажівающая, робиться навесні, але можна і восени. Навесні обрізають агрус до розпускання бруньок дуже рано т.к він найбільш ранній вид ягідників по розпускання бруньок.

Обрізка робиться так: зрізаються всі гілки і пагони в рівень з грунтом. У рік такої обрізки буде спостерігається тільки ріст пагонів нових, рости вони будуть добре. На другому році після обрізання кущів відбудеться закладка плодових бруньок для ягід, а на 3-й рік отримуємо повноцінний урожай довгоочікуваних ягід.

Велике значення при вирощуванні агрусу має сорт. Наявність хорошого, якісного сорти, то запорука успіху забезпечений.

Не дивлячись на те що агрус простий у вирощуванні, і його врожайність залежить від сорту куща, його необхідно формувати і обрізати, роблячи агрусу обрізку, кількість пагонів краще нормувати, і не допускати загущення.

Оптимальна кількість пагонів 6-8, кожен буде плодоносити близько 3-4 років. Потім коли приріст пагонів стане невеликим, цю 4-5 річну гілку потрібно буде обрізати на кущу. Навіть при такій омолаживающей обрізку агрусу, через 8-10 років потрібно буде цей кущ видаляти і робити йому заміну новими сортами. Чи не сприймає чагарник і згущене йому потрібно робити санітарну обрізку, видаляти сухі, хворі, подмёрзшіе пагони.

Хвороби агрусу.

Є і труднощі при вирощуванні цієї "царської ягоди": трудомісткість, хвороби сортів агрусу - американська борошниста роса вона проявляється як (білий наліт покриває листя). Однак в останні десятиліття нашими вітчизняними селекціонерами виведено багато нових сортів агрусу, вони пройшли випробування і стійкі до борошнистої роси і з слабошіпнимі і среднешіпнимі пагонами.

Однак в останні десятиліття нашими вітчизняними селекціонерами виведено багато нових сортів агрусу, вони пройшли випробування і стійкі до борошнистої роси і з слабошіпнимі і среднешіпнимі пагонами

Хвороба агрусу це хвороба огнівка, висить ягода а потім Бринь і все. Щоб цього не було кущі агрусу потрібно обприскувати до розпускання бруньок, також до цвітіння, після цвітіння. Обприскуємо усіма дозволеними хімікатами, препаратами відповідні агрусу.

До розпускання бруньок ми можемо провести обприскування агрусу мідь містять препаратами від хвороб і шкідників - це бордоською рідиною, а вже по зеленому листу до і після цвітіння від місцевих шкідників і стандартних хвороб. За 20 днів до збору ягоди "північного винограду", потрібно припинити всі обробки по агрусу.

З року в рік на агрус з'являється борошниста роса, огнівка, всихання пагонів - якщо у вас слажівается така погана ситуація з хворобами на агрус то краще замінити сорт.

Корисні властивості агрусу.

Агрус виводить з організму накопичену радіацію, що відклалися солі металів. Багато в агрус і вітамінів C, B. Унікальний склад ягоди агрусу ідеально поєднує в ягоді вітаміни, мінерали вони добре прийнятні для засвоєння людським організмом. Високий вміст в агрус вітамінів C, B загартовує імунітет і кровоносну систему, пектин виводить з організму накопичені солі металів.

Агрус нормалізує кров'яний тиск, сприятливо впливає позитивно на нервову систему, полегшує лікування при початковій анемії і ін. Недугах. Це одна із загальнодоступних, найкорисніших ягід в саду.

Як зберегти агрус?

У замороженому вигляді ця ягода агрусу добре піддається зберіганню при мінусових температурах і не втрачає своїх природних якостей після розморожування. На 80-90% зберігаються всі корисні і цінні речовини агрусу. Лісові ягоди.

агрус сорти
сорти агрусу
Корисні ягоди агрусу

Як зберегти агрус?
Як зберегти агрус?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама