Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як вирощувати соняшники на дачі

  1. Читають на Дача6.ру:
  2. опис
  3. вирощування

Ще в дитинстві, добираючись до бабусиних 6 соток і проходячи повз інших відкритих ділянок, доводилося бачити на одному з них соняшники. Виглядають вони дуже декоративно навіть в одиночних посадках. До того ж це не просто квіти, а й рослини, що дають урожай. Ще в дитинстві, добираючись до бабусиних 6 соток і проходячи повз інших відкритих ділянок, доводилося бачити на одному з них соняшники

Читають на Дача6.ру:

В цьому році обов'язково посадимо соняшники на ділянці. Спеціально для цих цілей вирішили купувати не звичайні насіння, а пакетик з декоративним насінням. Взяли сорт «Сонячне коло» від агрофірми «Гавриш».

опис

Соняшник належить до сімейства Айстрові. Оригінальна назва з латини дослівно перекладається, як «сонячний квітка». Наше російське назва теж не випадково і позначає «квітка під сонцем». Справа в тому, що суцвіття цієї рослини повертаються до сонця аж до закінчення періоду цвітіння (процес називається «геліонутаціей»). Дорослі відцвілі соняшники завжди дивляться в одну сторону - на схід.

Чому наш вибір припав саме на «Сонячне коло»? Причин кілька:

  1. Скоростиглість (від появи сходів до дозрівання врожаю проходить від 64 до 71 дня).
  2. Висока декоративність у цього лущильно сорти підкріплюється гарною врожайністю. Смугасті насіння великі сортові, дуже смачні і корисні.
  3. Рослость (від 1,5 до 2 м) - буде радувати око не тільки нам, а й нашим сусідам.
  4. Стійкість до хвороб і шкідників. Зокрема - до несправжньої борошнистої роси (пероноспорозу) та соняшникової молі.
  5. Цвітіння і дозрівання дружні, рослини вирівняні.
  6. Даний сорт - дуже хороший медонос, який привертає на ділянку велика кількість комах-запилювачів.

До того ж цікаво подивитися, чи звернуть на таку красу коти хоч якесь увагу. Загалом, чекаю з нетерпінням літа.

↑ до змісту ↑

вирощування

Насіння сіють у відкритий грунт в квітні-травні, коли температура поверхневого шару грунту становить від +13 до +16 C. А місце на потребу добре висвітлюватися сонцем і бути захищеним від відкритих рвучких вітрів.

Садити соняшник краще з північного боку ділянки, неподалік від паркану, стіни будинку, товстого стовбура дерева або густого чагарнику. Ця рослина віддає перевагу родючим суглинки, а ось кислі заболочені грунти не терпить.

Кращими попередниками є - зернові культури, кукурудза. Соняшник гірше розвивається після бобів, гороху, сої, буряка, томатів. Зрозуміло, що дотримання сівозміни не припускав посадку соняшнику з року в рік на одному і тому ж місці. Потрібно обов'язково зробити перерву хоча б на 3-4 роки.

Насіння з покупної упаковки, як в нашому випадку, вже пройшли необхідну обробку і повністю готові до посадки. Якщо ж Ви використовуйте звичайні магазинні насіння (у нас продаються в пакетах по 900 г), не полінуйтеся протравить і відкалібрувати насіння.

Ділянка перед посівом необхідно перекопати. Часто при цьому в землю вносять суперфосфат або амофос (10 г на 1 м2). Схема посадки - 30x40 см. Глибина загортання насіння в грунт - від 1,5 до 2 см. Обов'язково перед посадкою передбачте хороший дренажний шар.

У кожну лунку краще покласти відразу по кілька насіння. Можна висівати соняшник з інтервалом в 2-3 тижні, щоб отримати урожай в різний час і спостерігати красу цих квітів якомога довше.

Після посадки по поверхні ділянки рівномірно розподіляють органічні добрива (деякі дачники до того ж вдаються до мульчування) і виконують полив. Класти в лунки органіку не варто.

Подальший догляд зводиться до кількох важливих складових:

  1. Щоденний полив у міру підсихання верхнього шару грунту. При цьому застою води бути не повинно.
  2. У підгодівлі не варто занадто напирати на азотні добрива. Краще сконцентруватися на калійно-фосфорних добавках, особливо після початку цвітіння.
  3. Гряди з соняшником необхідно регулярно прополювати. Підгортати рослини при цьому не потрібно.
  4. Бажані профілактичні обробкам від шкідників і хвороб. Найбільшу небезпеку для соняшника представляють наступні захворювання: сіра і біла гнилі, пероноспороз, фомопсис. З шкідників загрозу представляють: бавовняна совка, соняшниковий огневка, сірий метелик.

Урожай збирають в серпні, коли кошики з насінням підсихають і стають бурими. Головки зрізають цілком за допомогою гострого ножа. Далі їх розрізають навпіл і підвішують для досушування в тіні (під низ обов'язково стелять чисті газети).

Щоб насіння були максимально смачними, замочіть їх на ніч в солоній воді, а потім акуратно прожарьте на повільному вогні.

Як свідчать багато дачників на форумах, виростити соняшник зовсім не складно. Ця рослина буде радувати Вас своєю красою в середині літа, а до серпня порадує живильним урожаєм.

Постараюся доповнити статтю актуальними фотографіями в кінці цього сезону.

↑ до змісту ↑

Відео

Чому наш вибір припав саме на «Сонячне коло»?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама