Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Червона смородина - догляд та вирощування

Червона смородина має схожі агротехнічні принципи вирощування, що і біла смородина, але трохи відрізняється від умов і методів посадки чорної смородини, тому ті, хто цікавляться посадкою, як червоною, так і білої смородини, можуть скористатися універсальними правилами, описаними в цій статті.

Вирощування червоної смородини

Червона смородина відрізняється зовнішніми характеристиками від білої. Також вона має незначне розходження за смаковими якостями. Вживати червону смородину краще в свіжому вигляді. Також вона підходить для приготування десертів, вин, літніх салатів та інших рецептів.

Також вона підходить для приготування десертів, вин, літніх салатів та інших рецептів

Для того, щоб приступити до посадки червоної смородини, перш за все, варто вибрати місце розміщення і підготувати грунт. До вибору ґрунту червона смородина не особливо вибаглива.

Правильне розміщення червоної смородини грає більш важливу роль у вирощуванні. Сильно сирих і надто вологих місць вона не переносить, якщо ці умови об'єднані з постійним затемненням. Відкриті, добре освітлені або ж частково місця краще підійдуть для її вирощування.

Як ґрунтових субстратів червона смородина любить пухкі грунти. Ягода відмінно росте на суглинках або супіщаних земляних сумішах. Також для вирощування червоної смородини підійдуть і нейтральні, слабокислі грунту.

Перед підготовкою грунтову суміш не варто перезволожувати і вже тим більше висаджувати порічки в ще вологий субстрат. Перед підготовкою грунтову суміш не варто перезволожувати і вже тим більше висаджувати порічки в ще вологий субстрат

Коли краще сіяти червону смородину?

Посадка червоної смородини здійснюється восени. Це характерно і для території України. Посадка може починатися з вересня і продовжувати до жовтня. Нерідко зустрічається і весняна посадка, проте незагартовані сорти червоної смородини в руках новачка-садівника часто переживають значний стрес під час весняної посадки і, буває, не приживаються.

При посадці потрібно дотримуватися відстань в 2х2 метра між кущами і рядами. Смородина вирощується, в основному, саджанці, які продаються в ґрунтових сумішах. Поглиблювати один саджанець потрібно на 40 сантиметрів в грунт, але коренева шийка заглиблюється на 5 сантиметрів - це необхідно враховувати при індивідуальній посадці кожного окремого саджанця.

Догляд за червоною смородиною

Догляд за червоною смородиною зводитися до мінімальних маніпуляцій: здійснюється регулярний полив, розпушування грунту і підгодівлі. Заливати червону смородину не варто, оскільки перезволоження вона не любить - кожен наступний полив проводити після рівномірного просихання верхнього грунтового шару.

В якості підгодівлі червоної смородини використовуються мінеральні добрива в різних пропорціях. Відмінно підійдуть азотні добрива навесні - достатньо 50 грам. Восени ж червону смородину варто підгодувати суперфосфатом (120 грам) і хлористим калієм 40 грам) для поліпшення розгалуження і розвитку, як підземної кореневої системи, так і верхівкової частини.

Навесні рекомендується проводити мульчування грунту після підгодівлі. Повторювати процедуру потрібно щорічно, використовуючи перепрілий (не свіжий!) Гній в суміші з торфом. Регулярне мульчування грунту позбавити її від бур'янів і збереже вологу, завдяки чому в літній час можна не поливати червону смородину занадто часто.

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Коли краще сіяти червону смородину?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама