Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Ехінацея пурпурна - посадка, догляд, кращі нові сорти

  1. посадка ехінацеї
  2. Догляд за ехінацеєю
  3. Нові сорти ехінацеї
  4. Green Jewel
  5. Aloha
  6. Big Kahuna
  7. Leilani
  8. Evening Glow
  9. Secret Glow
  10. Marmalade
  11. Supreme Cantaloupe
  12. Raspberry Truffle
  13. Secret Love
  14. Elton Knight
  15. White Swan

Ехінацея пурпурна - невибаглива рослина, яке завдяки солодкому аромату квіток приваблює в сад метеликів і корисних комах. У ці яскраві квіточки з об'ємною серцевиною неможливо не закохатися!

Ехінацея пурпурна цвіте з середини літа до кінця вересня. Але коли пелюстки в'януть, на стеблах продовжують красуватися пухнасті шишечки, в яких дозрівають насіння. Таким чином, рослина залишається привабливим і взимку. Примітно, що завдяки міцним стебел ехінацея прекрасно переносить проливні дощі і поривчастий вітер.

Ехінацея не втрачає своєї привабливості навіть після в'янення пелюсток

посадка ехінацеї

Ехінацея воліє родючу і водопроницаемую землю. Ця квітка може рости і на глинистому ґрунті, але в такому випадку кожні 3-4 роки рослина потрібно омолоджувати - ділити на невеликі кущики. А ось легкі піщані ґрунти для ехінацеї не підходять.

Найчастіше ехінацею вирощують розсадним способом

Навесні для сіянців готують лунки глибиною 5 см. Відстань між ними має бути близько 30 см. У кожну ямку насипають невелику жменю компосту і садять туди по одній рослині. Після чого ехінацею поливають водою кімнатної температури.

Під час висадки дорослої рослини з контейнера викопують лунку глибиною близько 40 см, на 1/3 заповнюють сумішшю піску, садової землі і компосту (взятих в рівних частинах). Рослина разом із земляною грудкою перевалюють в ямку на ту ж глибину, на якій воно перебувало в ємності.

Ехінацею пурпурову найкраще садити групами в рабатках поруч з невисокими декоративними рослинами, які не будуть затуляти їх сонячні квіточки.

Ехінацея пурпурова не тільки красиве, а й цілюща рослина

Догляд за ехінацеєю

Ехінацея любить сонце, здатна виносити короткочасну посуху і не підмерзає взимку. Чого ще бажати ледачому квітникарю? Просто посадіть її на відкритому сонячному ділянці і насолоджуйтеся пишним цвітінням. Навіть якщо ви приїжджаєте на дачу рідко, яскраві квіточки вони не загинуть від нестачі догляду під час вашої відсутності.

Ехінацея пурпурна може рости і в півтіні, але тоді її квітки будуть менш ароматні і бліді.

Але це не означає, що про яскраву красуню можна забути. Щоб цвітіння було пишним і тривалим, рясно поливайте рослину у вечірній час.

Нові сорти ехінацеї

Квітки ехінацеї бувають не тільки пурпуровими. Пелюстки можуть бути пофарбовані в усі відтінки жовтого, рожевого, червоного і навіть зеленого кольорів. Крім того, сьогодні існують сорти як з простими квітками, так і з махровими. Але потрібно врахувати, що сортові рослини не настільки морозостійкі, як ехінацея з простими пурпуровими квітками. Та й насінням вони не розмножуються, оскільки не завжди "потомству" передаються материнські характеристики рослини.

Green Jewel

Досягає висоти 60-80 см. Великі квітки в міру цвітіння змінюють забарвлення зі світло-зеленої на жовто-зелену.

Aloha

Ці ніжно-жовті квіти з великої помаранчевої серцевиною, як сонечка, "світять" з червня по вересень. Рослина досягає у висоту 80 см.

Big Kahuna

Прості квітки медово-охристой забарвлення зацвітають в середині літа.

Leilani

Яскраво-жовті довгі пелюстки красиво блищать на сонці. Рослина цвіте з червня по вересень.

Evening Glow

Особливий шарм рослині надають двоколірні (рожево-жовті) пелюстки. Висота стебла - до 60 см.

Secret Glow

Незвичайна махрова, анемовідная форма. Забарвлення квіток - насичено-жовта. Висота рослини - 50-60 см. Пишне цвітіння триває все літо і осінь.

Marmalade

Цей досить великий (діаметром 10 см) махровий оранжево-жовта квітка і зовсім не схожий на ехінацею. На пелюстках нерідко з'являється рожевий відтінок, що робить рослину ще більш привабливим.

Supreme Cantaloupe

Висока рослина (близько 80 см) з ніжно-абрикосовими квітками з махрової серцевиною. Рясне цвітіння спостерігається з липня по вересень.

Raspberry Truffle

Махрова ехінацея ніжною персиково-рожевого забарвлення з більш темною серцевиною. Діаметр квітки - близько 7 см. Висота рослини - до 55 см. Цвітіння припадає на липень-вересень.

Secret Love

Ці махрові квітки яскравою малиново-червоної забарвлення з зубчастими на кінчиках пелюстками рясно цвітуть з липня по вересень. Висота рослини - до 50 см.

Elton Knight

Яскраві рожево-пурпурові квіти з бордовою шишечкой, в якій проглядається зеленувата серцевина, прикрашають сад з липня по вересень.

White Swan

Ідеальний варіант для любителів квітів, схожих на ромашку . У цій ехінацеї великі квітки (діаметром до 15 см) зі сніжно-білими пелюстками і жовтою серцевиною. Висота стебел може досягати 1-1,5 м. Цвітіння триває з червня по вересень.

А які привабливі ехінацеї вже завоювали ваше серце?

За матеріалами сайту www.bezogrodek.com

Чого ще бажати ледачому квітникарю?
А які привабливі ехінацеї вже завоювали ваше серце?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама