Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Фінік з кісточки. Мій досвід

Перш ніж розпочати вирощування фініка з кісточки слід пам'ятати, що засушені плоди, які ми купуємо в магазинах, беруться з пальм, які ніколи не культивувалися як кімнатні рослини.

У домашніх умовах вирощують фінікову пальму Робелена і Канарських, а для збору врожаю в природі використовується фінік звичайний.

Незважаючи на це, кісточку фрукта дуже легко проростити. Але виростити до розміру навіть невисокою пальми набагато складніше. У мене було багато подібних експериментів, але успіхом увінчалися лише кілька. Взяті з в'ялених плодів кісточки проростають дуже добре, для того щоб посадити фінік не потрібно десь шукати свіжі фрукти.

На своїй батьківщині пальма виростає до 30 метрів у висоту, а її листя бувають іноді п'ятиметровими. В кімнаті і навіть в оранжереї рослину таких розмірів не досягне, і все ж з роками дерево виростає досить високим. Але, на жаль, ніколи не буде цвісти і плодоносити.

Кісточка фініки садиться у вологий грунт вертикально, і перші сходи з'являються вже через тиждень, а в цілому насіння можуть проростати протягом трьох тижнів. Грунт можна використовувати для пальм або додати вермикуліт для подальшої пересадки.

Під час цієї процедури потрібно дуже дбайливо поводитися з товстими ламкими корінням майбутнього деревця - якщо корінь буде зламаний, рослина не виживе. З цієї ж причини слід вкрай обережно перевалювати пальму в міру виростання з горщика в горщик.

Рідна стихія пальмового дерева - пустельні оазиси, і тому у цієї рослини дуже своєрідні уявлення про комфортні умови зростання.

Довгі коріння п'ють крижану воду з підземних джерел, а верхівку нещадно палить сонце - тільки в цих умовах дерево виростає величезним і приносить багато плодів. Навряд чи хтось зможе забезпечити однакові умови у себе вдома або в оранжереї, але якісь правила дотримуватися все-таки можливо.

Вирощений фінік з кісточки не любить пересихання коренів, а до застою в них води належить терпимо.

Не бійтеся залишити його на прямому сонці південного боку квартири - рослина буде щасливо і почне активно зростати.

Не бійтеся залишити його на прямому сонці південного боку квартири - рослина буде щасливо і почне активно зростати

Справжні, перисті листки з'являються приблизно на 4-5 рік життя, до цього листя нагадує пучки жорсткої трави та навіть на жива рослина походить мало. Ці листи дуже люблять кішки, і тому якщо у вас є вихованець, потрібно подбати про важкодоступних місцях, де буде стояти деревце.

Як виростити гранат з кісточки вдома

У молодих сіянців дуже швидко росте коріння і їх пошкоджень він абсолютно не виносить. Тому при посадці в горщик потрібно чимось (найзручніше шматочками керамзиту ) Прикрити дренажні отвори.

Якщо вони будуть відкриті, коріння негайно в них проростуть і пересадити без втрат буде набагато важче.

Як виростити банан в квартирі

В іншому фінік вирощений з кісточки досить невибагливий, досить забезпечити йому світле місце і не допускати пересихання землі в літній період. Для того щоб отримати вдома пальму доведеться набратися терпіння, і частіше поливати її азотними добривами.

Перші кілька років розвиток, як правило, йде дуже повільно, але при появі першого справжнього листка значно прискорюється.

Для тих, кому важливий швидкий результат, краще вибрати для посадки канарський фінік.

Додати коментар

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама