Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Календула: вирощування з насіння, коли садити. Поради

  1. Як вирощувати календулу з насіння
  2. Вирощування розсади календули
  3. Користь календули на дачі

Календула - це трав'яниста рослина, яка росте практично на будь-якому присадибній ділянці. Батьківщиною календули або «нігтики» вважається Азія, Центральна і Південна Європа. Якщо хочете посадити на своїй ділянці цей дивовижний квітка, вам потрібно знати, коли садити календулу, особливості вирощування з насіння.

Як вирощувати календулу з насіння

За зовнішнім виглядом календула нагадує ромашку, але відрізняється яскравим помаранчевим або жовтим забарвленням. Ця квітка однорічний, тому якщо ви вчасно не зберете насіння, де вони були розпорошені по всій ділянці. На наступний рік квіти хаотично зійдуть по всьому городу. Висівають насіння календули навесні або восени. Якщо ви вирішили посадити в квітні або травні, то перевірте землю на вологість. Для цього грудка землі кидають з висоти один метр, при цьому він повинен повністю розсипатися. Землю найкраще удобрити перегноєм і перекопати. Для поліпшення родючості землі в неї додають фосфат калію, суперфосфат і сечовину.

Також почитайте: Як виростити рицину з насіння

Висаджувати календулу ви можете згідно дизайну клумби або грядками. Викопуйте борозенки глибиною близько 2 см, що не більше, інакше ви скоротите схожість насіння. Між рядами залишайте відстань приблизно 30 см. При правильній посадці ви будете спостерігати часткову схожість насіння вже через тиждень, а решту сходи з'являться ще через тиждень.

Вирощування розсади календули

Висівання насіння календули у відкритий грунт набагато простіше, ніж вирощування розсади, однак, останній спосіб більш ефективний. Посів насіння на розсаду календули провести потрібно трохи раніше, приблизно на початку або в середині березня. Для цього вам знадобляться ящики або горщики. Землю можна використовувати покупну для квітучих рослин або звичайну, додавши в неї перегній і поживні речовини. Горщики з календулою потрібно тримати в теплиці або кімнаті, де температура повітря не падає нижче +15 градусів. Коли рослина злегка зміцніло, його можна буде висаджувати у відкритий грунт. Для пересадки готова календула, коли з'являться на ній близько 6 листочків.

Хоча календула - світлолюбний квітка, спеку і посуху вона переносить погано. Неправильно підібране місце призведе до того, що квітки і у календули будуть дрібними, а період цвітіння досить короткий. Найкраще вибрати куточок на дачі в тіні для висадки цього яскравого квітки.


Adsense


Як доглядати за календулою? Регулярно розпушують ґрунт і стежте за її вологістю. Календула не любить посуху, тому в спекотне літо її доведеться поливати близько трьох разів на тиждень. Бутони, які вже відцвіли потрібно відразу зривати, щоб продовжити період цвітіння. Викидати їх не обов'язково, можете висушити і використовувати в якості лікарського засобу.

Борошниста роса або плямистості - найпоширеніші захворювання календули. Запобігти їх появу можна, якщо до початку цвітіння обприскувати рослину спеціальними розчинами.

Користь календули на дачі

Багато хто вважає, що календула використовується тільки в лікарських цілях, тому висаджують її в невеликих кількостях в клумбі. Насправді календула може бути справжньою рятівницею цибулі, часнику і айстри. Виявляється, цей квітка здатна залучати комах, які надають користь іншим культурам.

Своїм дивним ароматом календула відлякує тлю і мошок, а деякі дачники вважають, що вона здатна відігнати і колорадського жука. Якщо висадити календулу поруч з айстрами, у вас вийде зберегти квіти, захистивши їх від «чорної ніжки». Хоча від календули багато користі, не забувайте, що вона може розмножитися самопосевом і заповнити більшу частину ділянки. Вчасно збирайте насіння календули, щоб посіяти її в тому місці, де вам зручно.

Корисні поради: Як вирощувати лобелію на дачі

Сподіваємося, що наша стаття про те, як і коли садити календулу на дачі своїми руками була корисна. Різні квітучі рослини не тільки прикрасять клумбу, але і принесуть користь іншим культурам.

Adsense


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама