Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Квітка еустома - вирощування з насіння

  1. Правила посіву
  2. Сіянці підросли - що далі?
  3. Переселення в сад
  4. Як вибрати насіння
  5. пора цвітіння

Ірландська троянда (так ще інколи називають Еуст (Eustoma)) підкорює кожного, хто бачить цю квітку Ірландська троянда (так ще інколи називають Еуст (Eustoma)) підкорює кожного, хто бачить цю квітку. Але ось вирощувати її вирішуються не всі, хоча особливих проблем це зазвичай не доставляє. Єдине, чого, справді, знадобиться чимало, - це терпіння. Сіянці еустоми, з'явившись на світ приблизно через півтора тижні після посіву, як ніби завмирають в очікуванні. Ростуть вони надзвичайно неквапливо, досягаючи через півтора-два місяці висоти всього близько 2 см. А милуватися цвітінням ви зможете лише через чотири-п'ять місяців після появи сходів.

Правила посіву

Для посадки в грунт посів еустоми проводять взимку - до кінця січня включно. При більш пізньому посіві рослина чи встигне зацвісти до морозів. Грунт кращий пухкий і легкий, з нейтральною реакцією; підвищена кислотність грунту уповільнює розвиток. Важливо врахувати, що насіння еустоми для проростання потребують високої вологості і теплі, тому посадкову ємність обов'язково накривають поліетиленовим пакетом або плівкою.

Сіють поверхнево, насіння можна лише злегка втиснути в грунт, щоб збільшити контакт з грунтом. Поки рослини знаходяться під плівкою, вони не потребують частого поливу, хоча контролювати ступінь зволоження необхідно. Днем теплолюбні сходи тримають при температурі від +22 до +25 градусів, знижуючи її до ночі до +20 - +21 градуси.

Сіянці обов'язково потрібно підсвічувати, оскільки в зимовий час природного освітлення для них занадто мало. Якщо знехтувати цією умовою, і без того дрібні рослинки почнуть слабшати і витягуватися.

Сіянці підросли - що далі?

У віці близько 1,5 місяців маленькі еустоми пікірують. З урахуванням розмірів розсади, процедура ця вимагає певної вправності. Проте, приживаються сіянці, як правило, добре, і після пересадки починають рости набагато активніше.

Горщики з пікірувати рослинами в перший час також необхідно утримувати під плівкою, а потім поступово привчати до перебування на повітрі. Втім, тут важливо враховувати, в яких умовах будуть знаходитися саджанці: якщо повітря в квартирі дуже сухе, еустома буде рости погано, розсада навіть може загинути. Тому потрібно завчасно подбати про створення ніжним паросткам необхідного мікроклімату.

При пікіровки сіянці висаджують в невеликі горщики - діаметром близько 6 см; у великих ємностях вони ростуть гірше. Але незабаром підросли рослинам потрібна чергова пересадка, для якої посуд вибирають вже побільше - від 8 до 10 см в діаметрі. Перевалюють рослини з одного горщика в інший, намагаючись не порушити земляний кому.

Незважаючи на поширену думку про можливість вегетативного розмноження еустоми, вирощування з насіння є єдиним надійним способом отримання здорових рослин. Деленки, як правило, гинуть після пересадки, оскільки коренева система у цієї квітки невелика і після травм погано відновлюється; спроби живцювання також результатів не приносять.

Переселення в сад

Еустоми чудово ростуть в захищеному грунті - це чудові оранжерейні рослини. Якщо ви хочете виростити їх в судовому квітнику, вибирайте для посадки найсвітліше місце, закрите від холодних вітрів.

Рослина вимогливо до харчування, тому грунту кращі легкі і родючі; в період активного росту потрібні щотижневі підгодівлі, для яких оптимально комплексне мінеральне добриво.

Розсаду можна висаджувати в грунт лише після того, як пройдуть весняні заморозки. І навіть при цьому рекомендується на перших порах забезпечити рослинам легке укриття, щоб допомогти їм акліматизуватися. Після висадки еустоми швидко починають розвиватися; зміцнілі і підросли рослини в укритті більше не мають потреби.

Як вибрати насіння

З кожним роком сортів і гібридів цього чудового квітки стає все більше, а садівникові все важче зупинити свою увагу на чомусь конкретному. Що слід враховувати? По-перше, висоту рослини, зазначену на упаковці. Високорослі еустоми досягають 70 см і більше; їх вирощують в якості срезочной культури, висаджують в квітники. Низькорослі (до 30 см) сорту призначені, в першу чергу, для вазонів.

З точки зору зовнішніх ознак, звичайно ж, рекомендації безглузді: кожен вибирає на свій смак, тим більше, що еустома - квітка дивовижний і прекрасний у всіх своїх формах. Махрові суцвіття, дійсно, дуже схожі на троянди, але прості нітрохи не поступаються їм у витонченості і грації. Палітра фарб теж багата і різноманітна: білі, жовті, рожеві, фіолетові, сині квіти всіляких відтінків прикрасять будь-який квітник.

На пакетику насіння, як правило, зазначено, що ця рослина однорічна. Проте, еустома може рости і як двулетник - це її природний стан. При цьому в перший рік вона не зацвітає, утворюючи лише листову розетку. Але виростити цю квітку в дворічна культурі в умовах відкритого грунту можливо лише в дуже теплих регіонах, адже ця тропічна гостя родом з теплого і вологого клімату Центральної Америки.

пора цвітіння

Коли еустома покривається бутонами, що утворюють на одній рослині цілі букети, ви розумієте, що ваші труди і ваше терпіння винагороджені повною мірою. Милуватися розкішним цвітінням можна близько двох місяців - якщо не завадять морози. В регіонах, де осінні холоди наступають пізно, можна дочекатися і повторного цвітіння, якщо зрізати перші квітучі пагони.

В цілому, якщо створити Еустома сприятливі умови, її вирощування може здатися не надто складним. Ну, а труднощі, які все ж доведеться подолати, вирощуючи квіти з насіння , Безумовно, варті того.

Марина Герасименко

© 2013 - 2014, садимо Сад . Всі права захищені.

Сіянці підросли - що далі?
Що слід враховувати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама