Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Лобелія: вирощування з насіння, коли садити. Поради та відео

  1. Дивіться відео: Лобелія Пікірування розсади

Лобелія - ​​витончений квітка, що притягає погляд і вабить пишністю. Дрібні бутони у формі дзвоника утворюють красиву шапку в підвісних вазонах. Багато садівники і власники заміських будинків полюбили лобелію за її гарний зовнішній вигляд. Якщо вам теж подобається лобелія, вирощування і догляд, коли садити - все це важливо знати, адже від цього безпосередньо залежить зовнішній вигляд квітки.

Звичайно, можна купити готове рослина, але набагато приємніше його виростити своїми руками . Думаєте, раз у лобелії маленькі насіння, то розсада з них буде такий же тендітною і мініатюрною? Насправді це не так. Ви можете сміливо висаджувати насіння лобелії на розсаду приблизно в кінці лютого-середина березня, а через пару місяців перенести розсаду у відкритий грунт.

Ви можете сміливо висаджувати насіння лобелії на розсаду приблизно в кінці лютого-середина березня, а через пару місяців перенести розсаду у відкритий грунт

Насіння лобелії настільки дрібні, що схожі на пилок. У продажу можна знайти кульки насіння, в які входить від 5 до 8 насіння. Якщо у вас є касета, висаджуйте в неї насіння, щоб потім легко було проводити пікіровку рослини.

Для вирощування розсади лобелії підійде спеціальна покупна грунт. Ви також можете підготувати її самостійно. Для цього змішайте рівні частини дернової грунту, торф'яної некислим, перегною або компосту. Після цього додайте одну частину піску, якщо змішували по дві частини кожного виду землі. Слідкуйте, щоб кислотність грунту була нейтральною, якщо PH висока, додайте вапно в неї, а потім просійте всю добре перемішану суміш.

Корисна стаття: Клумба на дачі своїми руками для початківців

Коли настане пора садити насіння лобелії, підготуйте горщики або вазони, засипте в них вашу грунт. Зробіть розчин фунгіциду і полийте грунт у вазонах за пару днів до висадки. Насіння також можна посипати фунгіцидом, щоб зробити профілактику захворювання рослини чорною ніжкою.

Насіння також можна посипати фунгіцидом, щоб зробити профілактику захворювання рослини чорною ніжкою


Adsense


Дочекайтеся поки грунт у вазоні злегка підсохне, а потім розрівняйте її і висипте зверху насіння. Якщо хочете, щоб сходи були не сильно дрібними, змішайте насіння лобелії з невеликою кількістю піску.

Насіння нічим присипати не потрібно. Візьміть скло і накрийте ящик або вазон. Відразу після посіву можна обприскати насіння стимулятором росту. Кожен день обприскуйте насіння водою з невеликою кількістю марганцівки. Щодня перевертайте скло, щоб не збирався конденсат і не стікав на насіння. Уже через два тижні з'являться сходи, якщо ви будете правильно доглядати за лобелією.

Дивіться відео: Лобелія Пікірування розсади

Окремо підготуйте горщики діаметром близько 5 см, щоб пересадити розсаду лобелії. Рослина висаджується пучком. Зробити це можна за допомогою пікіровального інструменту або використаного фломастера. У центрі горщика зробіть отвори, висаджуйте в нього квітка, потім злегка притисніть і присипте землею.

Дізнайтеся також: Як зробити альпійську гірку на дачі

Полив квітки лобелії повинен бути помірним. Уникайте пересихання грунту і в той же час стежте, щоб вона не була сильно вологою, інакше з'являться грибкові захворювання у вашого квітки. У відкритий грунт лобелію висаджують в середині травня. Залишайте відстань між кущами до 15 см. Висаджувати можна квітка в горщики, кашпо або підвісні кошики.

Цвіте лобелія з весни до самих заморозків, тому стане справжньою окрасою вашого дачної ділянки. Якщо на наступний рік ви знову захочете посадити лобелію, то після закінчення сезону, викопайте кущ з клумби, посадіть в горщик і доглядайте за квіткою в домашніх умовах.

Adsense


Думаєте, раз у лобелії маленькі насіння, то розсада з них буде такий же тендітною і мініатюрною?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама