Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Новий сорт квасолі для вирощування в плівкових теплицях

14 грудня 2017, 9:37 Hortidaily

Нова концепція фірми Райк Цваан називається Грінтенсе (Greentense). В її основі лежить новий сорт овочевої квасолі Фаїза (Faiza RZ), з довгими плоскими стручками темно-зеленого кольору і інтенсивним смаком. Він особливо сподобався споживачам в Німеччині. Німецький виробник Ганс Хорніг вирощує овочі в Гейдельберзі (Німеччина) у відносно невеликому сімейному господарстві.

Гейдельберг розташований в південній частині країни, де панує м'який клімат. Тут добре ростуть кольорова капуста, салат-рапунцель, кольрабі, різні сорти салату, томати і длінностручковая овочева квасоля. Частина врожаю вирощують в плівкових тунелях, що дозволяє прискорити початок сезону. Врожаю продають через кооператив виробників OGA, який поставляє їх в мережі супермаркетів по всій землі Баден-Вюртемберг.

Врожаю продають через кооператив виробників OGA, який поставляє їх в мережі супермаркетів по всій землі Баден-Вюртемберг

Частина стручкової квасолі вирощують в плівкових тунелях, що дозволяє почати збирання врожаю вже в травні, потім починаються збори в відкритому грунті, які тривають до жовтня. Це добре узгоджується з поставками стручкової квасолі з Марокко, які тривають з жовтня по травень.

Таким чином, споживачі забезпечені квасолею протягом цілого року. У 2015 році в господарстві випробували сорт Фазіза за порадою представника фірми Райк Цваан. Длінностручковие сорти добре підходять для раннього вирощування в плівкових тунелях, завдяки своєму темно-зеленому кольору. У відкритому грунті вони гарні, завдяки стійкості до стресу, в тому числі, до спеки. Іншими перевагами є легкість в прибиранні, висока врожайність і привабливий, свіжий зовнішній вигляд.

Іншими перевагами є легкість в прибиранні, висока врожайність і привабливий, свіжий зовнішній вигляд

Фаїза утворює стручки довжиною 23-27 см темно-зеленого кольору, без помітних волокон. Цей сорт рівномірно закладає урожай, легкий в прибиранні, добре переносить стресові умови. Його насіння швидко і дружно сходять. Сорт толерантний до вірусу мозаїки квасолі (BCMV).

Споживачам особливо сподобався привабливий зовнішній вигляд і відсутність грубих волокон, що дозволяє легко і швидко приготувати цей сорт квасолі. Звичайно ж, велику роль відіграє і яскраво виражений смак цієї квасолі, тому споживачі купують її знову і знову.

Обговорити в форумі

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама