Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки: легко і просто

Хочу розповісти, як легко і без особливих проблем вирощувати огірки, якщо ви їм не можете приділяти достатньо часу. У мене вже 10-річний досвід вирощування огірків. Пробувала по-різному: і в теплиці, і в парнику, і просто у відкритому грунті. Урожай отримували непоганий, але скільки праці доводилося вкласти, і нікуди не виїдеш! Але потім в старій книзі прочитала статтю, автора вже не пам'ятаю, і стала сама вирощувати за його рекомендаціями. Просто чудово! Хочу розповісти, як легко і без особливих проблем вирощувати огірки, якщо ви їм не можете приділяти достатньо часу

Грядка з огірками під укриттям. © Andy

Спочатку, звичайно, як завжди, готую хорошу теплу грядку десь на початку травня, потім накриваю торішньої плівкою, яку зняла з парника і так залишаю, щоб земля погрілася. Зазвичай після травневих свят ненадовго повертається холод, але до 20 травня знову теплішає.

Я роблю в плівці хрестоподібні надрізи в два ряди вздовж грядки. Плівку злегка прикопую, щоб не рухалася. Прикопую так, щоб боковини гряди теж були плівкою прикриті, тобто плівка повинна бути ширше грядки. У ці надрізи саджу сухе насіння. Поливаю і все. Чекаю поки зійде.

Звичайно, якщо ви не впевнені в якості насіння, можна посадити по два насіння. Якщо боїтеся, що вдарить мороз, то накиньте зверху покривний матеріал. В кінці травня або початку червня огірочки зійдуть, і почнуть спокійно рости.

Поки маленькі - потрібно раз на тиждень полити їх прямо в лунки, але можна поливати і прямо по плівці: немає проблем! Вода сама піде в лунки. Потім над 5, 6 листом верхівку необхідно прищипнуть, це прискорить розвиток бічних батогів і, природно, збільшить урожай огірків.

Коли помітите, що під плівкою підросли бур'яни, їх небхідно виполоти. Акуратно, спочатку з одного боку грядки піднімете плівку і, не знімаючи її з огірків, повисмикує бур'яни, потім з іншого боку. А ось тепер плівку можна прикопати і трохи краще: більше її піднімати не доведеться, бур'яни рости не будуть, так як огіркова зелень закриє всю плівку, а в темряві бур'яни не ростуть. Тепер залишається тільки поливати і чекати урожай.

Грядка з огірками під укриттям. © Debi Kelly

Але я роблю трохи більше. Коли огірочки трохи підростуть, чоловік ставить шпалеру на висоту 1 метр і ми натягуємо шпалерну сітку, а потім пускаємо огірки по сітці. У такому варіанті головний стебло можна прищипнуть пізніше, коли він доросте до шпалери. Виходить, що огірки ростуть чіпляючись за сітку: з таким будиночком і огірочки чистенькі висять, і вони добре видно.

Приблизно з середини липня я починаю консервувати огірки, так як їх уже досить багато. Приблизно раз на тиждень проливаю огірки міцним розчином марганцівки прямо по листю: ​​від всяких хвороб. Огірки таким способом вирощувати добре: і дощик поллє, якщо вам колись, і полоти не треба, і холоду вони не бояться, тому що коріння в теплі. А у вересні, якщо боїтеся заморозків, накиньте покривний матеріал зверху, і огірочки у вас будуть рости і в вересні.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама