Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірки під плівкою: вирощування, сорти, насінням, без поливу, ранні, у відкритому грунті

  1. Що за рослини огірки?
  2. Який догляд люблять огірки?
  3. Як правильно посадити огірки?

Посадка огірків - справа клопітка? Виявляється, садити ці рослини зовсім неважко! Щоб виростити огірки, знадобиться звичайна поліетиленова плівка, терпіння і любов до городництва. Посадка огірків - справа клопітка

Огірки вимагають теплий клімат вирощування, а так само люблять натуральні добрива.

Що за рослини огірки?

Огірок прибув до нас з сонячної Індії в далекому-предалекой минулому. Тому він любить сонце, тепло і природні добрива, на зразок коров'ячого гною. Вирощування його в наших широтах почалося тисячі років тому. І вже тоді ми зіткнулися з певними труднощами при вирощуванні.

І вже тоді ми зіткнулися з певними труднощами при вирощуванні

При досягненні температурного режиму +15 градусів, огірки уповільнюють своє зростання.

Характер огірок має невибагливий, але при +15 градусах починає «гальмувати» зростання, а потім і зовсім впадає в сплячку. Особливості вирощування: любить рясний полив теплою водичкою і здатний смертельно «образитися» на холодні обливання. Це означає, що огірки не будуть рости в місцях, де протікають холодні ґрунтові води.

При гарному догляді огірок «віддає» людині належне. Він містить вітаміни груп А, B, С, H, PP, а також необхідні організму калій, цинк, фосфор, кальцій і масу інших мікроелементів і незамінних кислот! Ще одна незаперечна користь у огірків: вони дуже низькокалорійні.

Огірок корисний для шкіри, волосся, шлунка. Він абсолютно нейтральний в плані алергічної реакції: в світі немає людей, які страждали б алергією на огірки. Хіба що на цвітіння, але і таких одиниці. Протипоказані огірки тільки тим, хто страждає на ниркову недостатність або гострим гастритом.

Який догляд люблять огірки?

Схема пристрою тунельних укриття і посадки овочевих культур в укоси глибокої борозни (А) і по рівній поверхні (Б).

Отже, ми визначилися, що всі люблять огірки. Але ось що люблять самі огірки? Це стратегічно важливий для нас питання. У відкритому грунті жарким літом огірки ростуть добре. Але наше завдання - вирощування огірка під плівкою. Це навіть спростить процес. З огляду на, що літо в Росії не завжди буває теплим, доцільно з самого початку посадки запастися плівкою. Вирощування огірків вимагає певних навичок.

Отже, огірок любить:

  1. Теплий полив і в цілому поєднання тепла і вологи.
  2. Фосфатні добрива.
  3. Органічні добрива.
  4. Азотні добрива (на початку росту і цвітіння).

Як правильно посадити огірки?

Потрібно залишати кожному кущику життєво важливий простір - десь 50 см.

За правилами посадка огірків повинна починатися в травні. Розсаду досвідчені городники вирощують вдома на підвіконні. Посадити насіння можна в звичайний або торф'яної горщик. Після перших сходів її переносять у відкритий грунт. Садимо акуратно, залишаючи кожному кущику життєво важливий простір - десь 50 см. В попередньо викопану лунку рекомендують налити гарячу воду, розведену зі стимулятором росту. Вирощування огірків - справа не хитра. Однак від правильної посадки залежить їх майбутнє зростання.

Так як огірки в'ються, слід їх «зафіксувати» спеціальними скобами, які йдуть приблизно на півметра у висоту. Вони ж будуть каркасом для плівки, під якою ви будете їх вирощувати. Слід проріджувати листя, щоб вони не закривали один одному життєвий простір.

Плівкою рекомендують запастися заздалегідь. Її продають на будь-якому ринку і у всіх будівельних магазинах. Плівку накидають зверху на скоби, залишаючи невеликі отвори для вільної циркуляції повітря. Закріпіть плівку за допомогою зав'язок або скотча.

Агротехніка вирощування огірка специфічна. Полив слід здійснювати тільки теплою водою. Влітку можна встановити спеціальний бак або труби, які нагріваються сонячним теплом. Однак в теплиці слід уникати надмірного поливу, так як корінці можуть почати гнити. Не забувайте дезінфікувати теплицю. Для цього використовують розчини карбофосу (2 ст. Л.), Формаліну (1 ст. Л.) На 10 л води. Цей розчин позбавляє від грибків і плісняви. Починати таку дезінфекцію потрібно в березні. У квітні слід заселяти торф і добрий грунт. Удобрювати її слід органічними речовинами.

Як уже згадувалося, під плівкою або в теплиці може виникнути гниття корінців. Їх слід «лікувати» розчином хлорокиси міді і золи. Для цього розкопати стовбур і «пофарбуйте» його пензликом з розчином. Однак якщо гниль вразила всі рослини, листочки поникли, їх слід викорчувати і спалити. Землю також слід обробити розчином хлорокиси міді, інакше будуть поширюватися гриби в грунті. І тільки після всього цього можете починати вирощування огірків знову.

Якщо цього не відбулося, продовжуйте вирощування ваших чудових огірочків. Особливості росту огірків під плівкою не надто відрізняються від вирощування звичайних грунтових огірків. Мабуть, під плівкою їм навіть краще: створюється «свій» мікроклімат, який дозволяє огіркам рости «поза» стресів і природних катаклізмів. У теплицях простіше виростити гібридні сорти. Вони швидко зріють і менш схильні до різних захворювань.

Посадка і вирощування огірків відбувається, як правило, влітку. «Зимові» огірки вимагають ще більш складною агротехніки. Саме тому найкращий «зимовий» огірок - це огірок маринований.

Що за рослини огірки?
Який догляд люблять огірки?
Як правильно посадити огірки?
Посадка огірків - справа клопітка?
Що за рослини огірки?
Який догляд люблять огірки?
Але ось що люблять самі огірки?
Як правильно посадити огірки?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама