Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Огірок. Вирощування і догляд.

  1. огірки Огірок - однорічна трав'яниста рослина, яка відноситься до сімейства гарбузових. Поживна...
  2. Догляд за огірками
  3. Особливості агротехніки суперпучкових гібридів:
  4. Боротьба зі шкідниками огірків
  5. Прибирання і зберігання врожаю огірків
  6. Я ЛЮБЛЮ САД - Найкорисніший блог для садівників будь-якого рівня!
  7. МІСЯЧНИЙ КАЛЕНДАР - У вас терміни посадок під контролем?

огірки

Огірок - однорічна трав'яниста рослина, яка відноситься до сімейства гарбузових. Поживна цінність огірків невелика - в них міститься 95-97% води, однак до їх складу входить велика кількість мінеральних солей (фосфор, магній, кальцій, залізо) і мікроелементів (марганець, йод, мідь).

Огірки збуджують апетит, покращують роботу травлення, корисні людям страждаючим хворобами нирок, печінки і серця.

Серед різних сортів огірків основна кількість складають однодомні роздільностатеві рослини, тобто мають і чоловічі і жіночі квітки. Їх можна легко розрізнити при цвітінні рослини: жіночі квітки в основному ростуть по одному і рідше в групі по 2-3 квітки в пазусі листків; чоловічі ж квітки, як правило, зібрані в одне суцвіття по 5-7 квіток.

Крім того, щоб забезпечити появу і визрівання плодів, жіночі квітки вимагають запилення комахами. Плоди утворюються тільки на жіночих квітках, чоловічі квітки інакше називають пустоцвіти. Більшість сортів мають ліановідний розгалужених стебло і дуже сильно розгалужену кореневу систему. Основна частина коренів розвивається на глибині 20-40 см, тому коріння огірка дуже чутливі до тепла.

Огірок - волого-, тепло -і світлолюбна рослина. Навіть у холодостійких сортів огірків підвищується врожайність, якщо їх вирощувати в теплих і вологих умовах.

Для сприятливого розвитку рослини і збільшення утворення жіночих квіток найкраще підійде розсада, вирощена при 10-12-годинному світловому дні за 15-20 днів до посадки. Якщо світловий день подовжується, рослина передчасно старіє, що призводить до зниження врожайності.

Краща температура для проростання насіння становить 15 ° С і вище, для росту і розвитку - 20-25 ° С, хоча насіння починає проростати, якщо грунт прогріється до 12 ° С, і продовжують розвиватися при середній температурі грунту 15 ° С. У тому випадку, якщо температура опускається нижче 15 ° С, на рослині з'являються пустоцвіти, що не приносять плодів.

Якщо холод і вогкість довгий час супроводжують розвиток рослини, у нього з'являються різні хвороби, вегетаційний період скорочується, особливо якщо зниження температури спостерігається під час цвітіння і плодоношення. При заморозках огірки можуть загинути.

Оптимальна вологість повітря для розвитку огірків становить 70-80%, проте рослина вимагає також і добре зволоженою грунту, тому його необхідно регулярно поливати. Але при зайвому поливі кореневі волоски починають відмирати: в період розвитку коренів рослина краще поливати рідше, але рясніше.

Слід пам'ятати, що при недостатньому поливі огірки припиняють рости, і з'являється велика кількість чоловічих квіток.

Серед огірків налічується близько 80 сортів, пристосованих для розвитку у відкритому грунті, і близько 60 сортів - в закритому.

Сорти за способом застосування овоча діляться на універсальні, салатові та засолювальні; за термінами визрівання - на ранньостиглі (визріваючі до 45 діб), середньостиглі (до 49 діб) і пізньостиглі (понад 50 діб).

Огірки також відрізняються один від одного за своїми смаковими якостями.

посадка огірків

Підготовку насіння починають вже з літа, залишаючи на одній рослині не більше 2-3 сім'яників Підготовку насіння починають вже з літа, залишаючи на одній рослині не більше 2-3 сім'яників. Щоб отримати хороший врожай, для посіву краще вибрати двох-, трирічні повноцінні насіння з гарною формою, взяті з рослин, перевірених на схожість. Рослини з такого насіння стійкі до хвороб, їх основна сила витрачається на освіту жіночих квіток, отже, підвищується врожайність.

Слід пам'ятати про те, що при вирощуванні однорічних насіння сильніше розвиваються листя і батоги.

Для того щоб на рослинах було якомога менше пустоцвітів і плоди починали раніше плодоносити, насіння перед посадкою потрібно прогріти: дворічні розташовують біля батареї і залишають на 30 днів (температура повинна бути 25 ° С), однорічні досить потримати при температурі 60 ° С протягом 2-3 годин.

Щоб виростити рослину, стійке до різних захворювань, насіння після прогрівання знезаражують одним із таких способів:

- витримують в тринатрійфосфат протягом 20 хвилин, потім промивають водою;

- поміщають в розчин марганцевокислого калію (1 г на 500 мл води) на 15-20 хвилин, після чого промивають у холодній воді;

- можна використовувати для попереднього замочування ФАРМАЙОД .

- алое ставлять на 5-6 доби в неосвітлене приміщення при температурі 20 ° С, потім вичавлюють з нього сік, в якому вимочують насіння протягом доби. Після цього насіння висушують, що не промиваючи у воді.

Якщо рослина вирощується в несприятливих для його розвитку умовах, наприклад в Нечорноземної зоні, насіння необхідно перед посадкою загартувати, періодично поміщаючи їх в місця з різними показаннями температури.

Кращою грунтом для розсади є ті поживні суміші, до складу яких входять торф, перегній, дерен або городня земля. У кислий торф необхідно попередньо додати вапно. Дернову землю рекомендується брати з незакисленому луки. Перегній утворюється після компостування протягом 6-9 місяців.

Рослина з появою перших сходів і до збирання врожаю вимагає особливого догляду. Особливо це стосується розсади.

Щоб забезпечити оптимальні умови для росту і розвитку розсади, в сонячну погоду температура не повинна перевищувати 18-20 ° С, в похмуру - 17-19 ° С, а вночі - 12-14 ° С. Щоб в зимовий час забезпечити розсаді достатню кількість світла і тепла, її потрібно досвечивать протягом 12-14 годин на добу люмінесцентними лампами.

Протягом перших 3-5 днів після появи сходів температуру знижують з 25 до 12-16 ° С.

Огірки пікірують в горщики через 2-3 дня після сходів, попередньо ретельно полив їх теплою водою. Кореневу систему акуратно обробляють, скоротивши на 2/3 основний корінь і пріщіпнув бічні корінці.

Сіянці висаджують в горщики до сім'ядоль, злегка притиснувши землю біля стебла. Після завершення пікіровки обов'язково обробляють землю слабким розчином перманганату калію.

Через 7-8 днів у розсади розвиваються сильні корені, тому, для того щоб рослина росло сильним і здоровим, проводять ще одну пікіровку в горщики великого розміру (10 х 10 см) з прищипуванням коренів на 1 / 2-1 / 3 їх довжини.

Під час вирощування розсади її рекомендується 2 рази підгодовувати з проміжком в 10-12 днів. Підживлення починають після появи 2-го справжнього листочка, вносячи в грунт аміачну селітру. До складу другої підгодівлі повинні входити фосфорно-калій-ні добрива, розведені у воді з розрахунку 40-80 г добрив на 10 л води. Щоб не нашкодити розсаді, не застосовують добрива з вмістом хлору.

Поливають розсаду один раз в тиждень, але так, щоб земля просочилася до дна горщика. Поливати краще вранці, теплою водою.

Щоб рослина не боліло і швидко пристосувалося до розвитку у відкритому грунті, розсаду потрібно загартувати. Для цього за 5-6 днів до висадки в грунт знімають з розсади укриття; провітрюють приміщення спочатку в денний час, потім і у вечірній, після чого скорочують полив.

Розсаду можна вирощувати і відразу в теплиці, але тільки в тому випадку, якщо теплиця має додаткове утеплення або покрита двома шарами плівки.

Як правило, якщо насіння висіяні близько 20 квітня, через 20-22 дня розсаду вже можна пікірувати в теплицю, однак при зниженій температурі її рекомендується прикрити тонкою плівкою Як правило, якщо насіння висіяні близько 20 квітня, через 20-22 дня розсаду вже можна пікірувати в теплицю, однак при зниженій температурі її рекомендується прикрити тонкою плівкою.

Для отримання здорових рослин і високих врожаїв грунт необхідно відповідним чином підготувати. Так, в торф'яні землі потрібно додавати вапно; а важкий глинистий грунт перемішати з різними рихлящімі засобами: гній (5 кг), листова земля, торф, компост, тирса. Як добавки також можна використовувати суперфосфат (40 г), аміачну селітру (18 г) і сірчанокислий калій (40 г) (розрахунки наведені на 1 м2).

Восени, після збору всього врожаю, ділянку землі, запланований під вирощування огірків, обробляють слабким розчином мідного купоросу (1 столова ложка мідного купоросу на 10 л води) з розрахунку 1 л розчину на 1 м2 землі. Потім ділянку очищають від рослинного сміття і копає, попередньо додавши в землю на 1 м2 площі 2 столові ложки суперфосфату і 1 стакан золи (дану добавку можна замінити 5-6 кг гною, 20 г калійної солі, 30 г суперфосфату).

Одним з важливих заходів при підготовці грунту є її перекопування. Глибина перекопування залежить від того, які рослини росли до цього на даній ділянці. У тому випадку, якщо попередником огірка були однорічні, давно прибрані з ділянки рослини, копати можна один раз на глибину 7-8 см, а якщо на землі вирощувалися пізні культури або росли багаторічні кореневищні бур'яни, наприклад пирій, копати слід два рази, роблячи перерву між перекопування в 10-12 днів. Копати треба на глибину 22-25 см, що не розбиваючи грудок.

В будь-які грунти, незалежно від їх складу, рекомендується щоосені вносити свіжий гній (приблизно 6 кг на 1 м2), який не тільки удобрює землю, а й сприяє постачанню рослин вуглекислим газом.

Приблизно за 10 днів до посіву або висадки в ділянки з глинистої і суглинистой землею вносять невелику кількість торфу, старих деревної тирси, 1 склянка золи і 1 відро гнойового перегною, якщо восени в грунт не додано гній. Землю перекопують на глибину 18-20 см. При внесенні добрива слід пам'ятати, що надмірна кількість органічних добрив (перегною, компосту, гною), як правило, заважає розвитку якісних плодів.

Органічні добрива можна замінити опалим листям, харчовим сміттям, тирсою, поміщеними в середину гряди і змоченими розчином мінеральних добрив.

Після перекопування і внесення добрив переходять до вирівнювання грядок. Якщо робота проводиться на важкій глинистому ґрунті, гряди рекомендується робити ще восени, щоб до весни вони краще прогрівалися. Для цієї ж мети нахил гребенів слід робити в південну сторону.

Найкраще для рослини, якщо грядки будуть спрямовані із заходу на схід. Ширина від гребеня до міжряддя коливається зазвичай від 70 до 90 см в залежності від сорту огірків, хоча у короткоплетістих сортів ряди повинні розташовуватися на відстані, що не перевищує 45-60 см, тоді як в південних районах при пізніх посадках сільноплетістих сортів міжряддя в ширині можуть досягати 100-120 см.

Грядки можна утеплити, якщо ще в кінці квітня винести на сонці різне сміття: папір, гілки, траву, листя. На початку травня прогрітий таким чином сміття використовують як основу під грядку, уклавши його шаром товщиною 70-80 см.

При цьому пересохлий сміття змочують гарячою водою. Потім землю притискають, роблять лунки діаметром 25-30 см, розташувавши їх в шаховому порядку на відстані 70 см. Після цього готують розчин марганцевокислого калію, розбавивши 2 г сухої речовини в 10 л води, і обробляють їм ґрунт з розрахунку 2 л розчину на 1 м2 площі. Потім землю посипають деревною золою або крейдою, витрачаючи 2 склянки кошти на 1 м2.

Перед посадкою в лунки вносять ґрунтову суміш, приготовану з 5 відер дернової землі, 5 відер торфу і такої ж кількості гнойового перегною, 2 відер тирси і 1 відра піску, додавши на 10 л суміші по 1 столовій ложці нітрофоски і суперфосфату і 3 столові ложки деревної золи. Отриманою сумішшю корисно присипати не тільки лунки, а й всю поверхню грядки. На закінчення грунт поливають 10 л гарячої води з додаванням 1 чайної ложки сечовини.

Підготовлений грунт накривають плівкою, тепер грядка готова до висадки в неї розсади або до посіву насіння.

Будь-яка рослина краще розвивається, якщо перед цим на даній ділянці вирощувалися культури, благотворно на нього впливають. Так, огірки дуже добре ростуть, якщо їх посадити після ранньої картоплі, кольоровий або ранньої білокачанної капусти, всіх бобових культур, крім квасолі; добре - після томатів і різних однорічних або багаторічних трав, гірше - після коренеплодів, особливо буряка; погано ростуть після гарбузових культур (кабачків, патисонів), в тому числі і огірків.

На одному і тому ж місці огірки можна вирощувати тільки після 2-3 років.

Для огірків найкраще вибрати майданчик, відкриту для сонця і захищену від вітрів, тому в середній смузі огірки добре ростуть на південних схилах і біля водоймищ, так як вода зволожує повітря в жарку погоду і згладжує різкі коливання температур, які спостерігаються протягом дня. А ось в південних районах схили, звернені на південь, місця з близьким плином грунтових вод і котловани краще не використовувати.

На супіщаних, добре прогрівається грунті для посадки огірків краще вибрати рівну поверхню, тоді як на ділянках з важкої грунтом і близьким плином грунтових вод найкращим місцем для розвитку рослин є гребінь або гряда.

Таким чином, для хорошого розвитку огірків краще вибрати водопроникні, старі, удобрені перегноєм, окультурені некислі грунту. Також підійдуть заливні землі, чорноземи, осушені торфовища, суглинні і супіщані грунти, що містять велику кількість поживних речовин. Отже, водонепроникні, легкі піщані і важкі суглинисті грунти перед посадкою огірків необхідно обробити.

Насіння можна висівати у відкритий грунт тільки після того, як температура повітря прогріється до 15-20 ° С, а температура ґрунту вдень сягне 15-20 ° С, знижуючи вночі до 8-10 ° С.

Якщо настане короткочасне похолодання, для рослин роблять укриття. А щоб огірки в подальшому були захищені від холодних вітрів, біля них висаджують боби, томат, кукурудзу або кучеряве сорти гороху.

Для посіву краще брати дво-, трирічні насіння, попередньо замочивши їх на добу в теплій воді. Потім їх просушують і поміщають в домашніх умовах в пісок, мох або вологу тирсу. Коли з насіння вилізе корінець, його висаджують в лунку.

Пророслі насіння потрібно садити під час пізньої сівби, тоді як на початку травня, а також в будь-який час в середній і північній смузі для посіву зазвичай беруть сухе насіння, так як під час можливих заморозків замочені насіння почнуть гнити.

Борозенки, зроблені на відстані 5-6 см один від одного, перед посівом засипають вологою землею або сумішшю з рівних частин перегною і землі, поміщають в них насіння на 1-1,5 см, потім злегка засипають сухим ґрунтом, в яку додано невелику кількість піску.

Щоб забезпечити рослинам доступ повітря, лунки і грядки посипають торфом, перегноєм, тирсою, так щоб вийшли смужки шириною 4-6 см і товщиною 2-4 см. Після мульчування на поверхні грунту не утворюється кірка.

Розсаду можна висаджувати у відкритий грунт в тому випадку, якщо у рослини вже утворилося 5-6 справжніх листків, 2-3 вусики, розвинулися товстий стебло і хороша коренева система.

Для кожної рослини готують окрему лунку, заливають її 1 л теплої води.

Розсаду висаджують на відстані 15-20 см одна від одної, залишаючи між рядами проміжок в 50-60 см. Кожен паросток поглиблюють в грунт на 10-12 см, не засипаючи сім'ядольні листя і не поглиблюючи сім'ядольні коліна.

У перший тиждень, коли рослина ще не прижилося на новому місці, воно вимагає регулярного поливу.

Щоб плоди огірків дозрівали якомога раніше, їх рекомендується вирощувати в теплицях, парниках, тунелях та інших плівкових укриттях.

Теплиці - двосхилі дерев'яні споруди, накриті зверху поліетиленовою плівкою або склом.

При вирощуванні огірків у теплицях необхідно пам'ятати, що укриття періодично потрібно провітрювати, або прибираючи всю плівку на день, або закручуючи її по боках. Теплиці потрібно відкривати також і в тому випадку, коли рослина починає цвісти.

Щоб збільшити врожайність огірків, під час появи бутонів потрібно на короткий час скоротити полив, тоді жіночих зав'язей буде утворюватися більше.

Тунелі могут буті як малогабаритні, так и великогабаритним. Як правило, каркас тунелів складають дуги з Товстого дроту діаметром 8-12 мм, Які поміщають в грунт на глибінь 15-20 см з проміжком 100-150 см между собою. На каркас натягують плівку, кінці якої закріплюють на кілках, вбитих на відстані 30 см від крайніх дуг. Позитивне властивість тунелів полягає в тому, що вони ветростойкие, герметичні, а при настанні холодів їх можна утеплити, накривши зверху ще одним шаром плівки або мішковиною. Завдяки цим властивостям огірки дозрівають на 10-15 днів раніше, ніж у відкритому грунті.

Так само як і у відкритому грунті, грунт в теплицях потрібно відповідним чином готувати, і робити це слід вже з осені. Спочатку грунт очищають від рослинного сміття, обробляють її поверхню і саме укриття розчином мідного купоросу і карбофоса (по 1 столовій ложці обеззараживающего кошти на 10 л води) або 2% -ним розчином формаліну (розрахунки наведені на площу в 10-15 м2).

Якщо грунт дуже сильно заражена, перед її обробкою потрібно зняти верхній шар товщиною 2-3 см.

Навесні, приблизно за тиждень до висадки рослин, в грунт вносять суміш з тирси, подрібненої соломи і розклалася низинного торфу. Якщо грунт вимагає ущільнення, додають в неї річковий пісок, торф, солому, а також гній, попередньо обробивши його термічним способом.

Якщо грунт на ділянці кисла, вносять в неї невелика кількість вапна, яка нейтралізує дію кислот.

Після того як в грунт внесена суміш, роблять гряди в напрямку з півночі на південь висотою 35 см, шириною 80 см. Між рядами слід залишати проходи шириною від 50 до 70 см.

Після цього грунт удобрюють сумішшю з 1 столової ложки сульфату калію, 1 чайної ложки сечовини, 2 столових ложок суперфосфату і 1 склянки доломітового борошна, яку можна замінити 2 склянками деревної золи (розрахунки наведені на 1 м2). Перекопують грядку на штик лопати і поливають розчином, приготованим з 500 мл рідкого коров'яку, 200 г пташиного посліду і 1 чайної ложки мідного купоросу, розведених в 1 відрі води. Перед застосуванням розчин слід процідити.

Грядки можна зробити і з соломи. Для цього ще восени готують ямки, укладають на їх дно щільний шар соломи завтовшки 40 см і накривають зверху поліетиленом.

Щоб приготована до посадки грунт не висихала і зберігала тепло, накривають її плівкою.

Догляд за огірками

Через 10 днів після висівання насіння, коли на грядках з'являться сім'ядольні листя, найслабші паростки видаляють, залишаючи між ними відстань 10 см Через 10 днів після висівання насіння, коли на грядках з'являться сім'ядольні листя, найслабші паростки видаляють, залишаючи між ними відстань 10 см.

Другий раз проріджують грядки після того, як на рослинах з'являться перші справжні листочки, тобто через 7-10 днів після першої прополки. Відстань між огірками має становити 20-25 см. Якщо рослина висаджували гніздовим способом, в одній лунці залишають по 2 паростка. При вирощуванні короткоплетістих ранніх сортів (Кущовий, Муромський-36, Вязниковский-37 і ін.) Проріджування вдруге не проводять.

Через 2-3 дні після першої прополки землю слід розпушити між рядами на глибину 10-15 см, не забуваючи рихлити грядки кожен раз, коли на поверхні землі утворюється щільна кірка.

Після того як на рослині з'являться 4-5 справжніх листів, проводять підгортання так, щоб земля не закривала сім'ядольні листя. Щоб під час зростання батоги огірків не затуляли проходи між рядами, уздовж грядки слід встановити кілки на відстані 1,5 м і натягнути між ними алюмінієвий дріт.

Поливати огірки треба через кожні 2-3 дні водою, прогрітій на сонці, вибравши для цього другу половину дня, але не пізніше 6 години вечора. Якщо ночі холодні, рослини слід поливати вранці. При сухій погоді землю потрібно зволожувати частіше, ніж раз в 2-3 дня, тоді як при постійних дощах можна взагалі відмовитися від поливів.

Коли на рослинах ще не утворилося плодів, їх поливають невеликими дозами, але частіше. Після того як рослина вступить в період плодоношення, обсяг поливу збільшують так, щоб земля воложилася на глибину не менше 10 см. При нестачі вологи огірки виростуть гіркими. Огірки можна поливати під корінь, краще лити воду в борозенки між рядками, а після поливу замульчувати грядку соломою.

Один раз в 10 днів полив рекомендується поєднувати з підгодівлею, використовуючи по черзі то органічні, то мінеральні добрива.

За день до внесення в грунт добрива рослину поливають теплою водою.

Для приготування органічного добрива в 10 л води розчиняють 1 л густого коров'яку і 1 г сечовини або аміачної селітри. Дане добриво можна замінити будь-яким іншим, наприклад розчином золи (2 склянки на 10 л води), курячим послідом, розведеним у воді в співвідношенні 1: 10 або 1: 15.

Потрібно пам'ятати про те, що молоді рослини вимагають підживлення після того, як у них сформувався третій справжній лист, при цьому не можна в якості підгодівлі використовувати концентрований розчин, оскільки він може спалити рослина.

Після того як на рослинах з'являться перші квітки, як підгодівля використовують мінеральні добрива, наприклад рідкі: 15-20 г аміачної селітри або сечовини на 7 л води або 1-15 г хлористого калію, розчиненого в 10 л води. У рідку підгодівлю також корисно додати мікродобрива: 0,1 г сірчанокислого цинку, 0,3-0,4 г сірчанокислого марганцю і 0,5 г борної кислоти, розбавлених в 10 л води. Під час цвітіння також корисно збільшити кількість азотних і калійних добрив в 1,5-2 рази.

Коли рослина почне плодоносити, кількість азотних і калійних добрив можна збільшити в 2-2,5 рази, а також провести обприскування сечовиною: 10-15 г на 10 л води.

При нестачі добрив плоди огірків втратять форму.

Щоб збільшити врожайність, батоги з чоловічими квітками після четвертого листа прищипують і підгодовують рослини фосфорними добривами, розбавивши 60-70 г суперфосфату в 10 л води з розрахунку 3 л розчину на 1 м2.

Огірки, що вирощуються у закритому грунті, для регулювання росту і плодоношення необхідно формувати. Для цього після утворення 8-9-го справжнього листка прищипують щойно з'явилися 3-4 бічних втечі знизу, 4-й і 5-й пагони вкорочують на 1 лист і 1 огірок, далі - на 2-3 листа до тих гілок, які дістають до шпалерної дроту; основну батіг обертають навколо дроту, підв'язують і прищипують; два верхніх втечі опускають вниз на відстань 80-100 см від землі.

Грунт в теплицях рихлити не потрібно, але не слід забувати систематично наносити на її поверхню поживну суміш товщиною 1-2 см.

Огірки вимагають регулярного поливу - 2 рази на тиждень, а в жаркі дні - через день, при цьому в період плодоношення обсяг поливу потрібно збільшити в 3-4 рази.

Якщо огірки ростуть на соломі, грунт зволожують кожен день, а під час плодоношення і в жарку погоду - 3 рази на день.

Так само як і у відкритому грунті, огірки в теплицях необхідно підгодовувати, чергуючи органічні добрива з мінеральними. Підживлення починають через 15-20 днів після пікіровки розсади. В якості підгодівлі використовують магній, кальцій і фосфор, особливо в період розвитку.

Якщо листя огірків побіліли, в грунт вносять азотні добрива, а при появі на краях листя облямівки бурого кольору і плям рослина підгодовують калійними добривами. Ці добрива вносять в грунт щотижня в сухому вигляді по 10-20 г на 1 м2 або розчинивши у воді (2-3 г на 1 л).

У період плодоношення рослини підживлюють азотно-калійними добривами. Так, якщо до появи плодів досить було в 10 л води розбавити 1 л розчину коров'яку, 10 г сечовини, така ж кількість сульфату калію і 30 г суперфосфату, то при утворенні плодів дозу сульфату калію і сечовини потрібно збільшити в 2 рази.

Корисно також раз на місяць на поверхню грунту насипати мінеральні добрива з додаванням борної кислоти, сірчанокислого цинку, сірчанокислого марганцю.

Особливості агротехніки суперпучкових гібридів:

Пучкові гібриди краще формувати строго в одне стебло. В цьому випадку листя головного стебла добре освітлюються, а зав'язі отримують достатньо поживних речовин. Як завжди, засліплюють нижні 3-4 вузла, а далі до самої шпалери все пагони видаляються. На головному стеблі в кожному вузлі залишається один лист і пучок огірочків. Коли головний стебло віддасть перший урожай, рослина подкамлівают азотним добривом, і в пазухах листків знову почнуть розвиватися нові букетики огірочків. Обов'язково садити рідко, не більше двох рослин на 1м2. Потрібно рясний полив і щоденний збір врожаю. Врожайність до 40 кг / м2 за сезон, при цьому можна отримати до 400 огірочків з кожної рослини.

Боротьба зі шкідниками огірків

Великої шкоди врожаю завдають хвороби і всілякі шкідники. Щоб скоротити збиток, що наноситься ними, потрібно знати якомога більше про хвороби, шкідників і боротьбі з ними.

Аскохитоз - грибне захворювання, яке вражає всі частини рослини. Хворі сім'ядольні листя знебарвлюються, на листках з'являються мокнучі плями, які після висихання утворюють чорні точки. Хвора коренева система починає темніти, потім відмирають кореневі волоски. Аскохитоз передається через рослинні залишки і насіння: сприятливі умови для розвитку хвороби - різка зміна температур, зайві поливи і загущенность при вирощуванні.

Хворі рослини рекомендується своєчасно видаляти, уражені ділянки обробити товченим вугіллям або сумішшю з рівних частин крейди і сірчанокислої міді, а вся рослина обробити бордоською рідиною, після збирання врожаю прибрати з ділянки все рослинні залишки.

Огірковий клоп - невелика комаха овальної випуклої форми, з чорною блискучою поверхнею. Живе на тепличних рослинах, на нижньому боці аркуша, і харчується соком рослини. В результаті лист скручується і засихає. Необхідно своєчасно видаляти бур'яни і рослинні залишки. Рослина рекомендується обробити відваром або настоєм блекоти, дурману звичайного, аптечної ромашки, тютюну.

Прибирання і зберігання врожаю огірків

Перші плоди огірків можна збирати вже в кінці липня або на початку серпня. Збір плодів рекомендується проводити вранці або ввечері, саме в цей час огірки найбільш пружні. Ніколи не слід залишати огірки на вітрі або на сонці, від цього вони починають в'янути.

Огірки найкраще зберігаються в холодних місцях - погребі чи льодовику. Щоб зелені огірки протягом декількох днів зберігали свою свіжість, їх рекомендується поставити хвостиками на 3/4 в воду, постійно її міняючи.

Огірки для зберігання можна загорнути у вологу тканину, укласти в відкриту емальований посуд і помістити на нижню полицю холодильника.

Ми в соціальних мережах: Не соромтеся, додавайтеся в групи, пишіть коментарі, читайте і обговорюйте щоденні статті в соціальних мережах!

Ми в соціальних мережах: Не соромтеся, додавайтеся в групи, пишіть коментарі, читайте і обговорюйте щоденні статті в соціальних мережах

Я ЛЮБЛЮ САД - Найкорисніший блог для садівників будь-якого рівня!

БЛОГ - Про ТВАРИН - Кішка чи собака? Підібрати корм? проблема з вихованням?

МІСЯЧНИЙ КАЛЕНДАР - У вас терміни посадок під контролем?

КАТАЛОГ НАСІННЯ ОВОЧІВ, КВІТІВ, ЗЕЛЕНІ, ГРИБІВ, КІМНАТНИХ РОСЛИН!

Адреса: 622000, Свердловська область, м Нижній Тагіл, вул. Бригадна, 155А (ост. «У Каменя», Черноисточинском ш.)

Режим роботи: з 9-00 до 19-00. Телефон: (3435) 47-59-79 Дзвінки приймаємо в робочий час.

E-mail: [email protected] Сюди можна надсилати пропозиції (наприклад - додати в опису якісь види рослин), питання, поради та побажання.

ru   Сюди можна надсилати пропозиції (наприклад - додати в опису якісь види рослин), питання, поради та побажання

МІСЯЧНИЙ КАЛЕНДАР - У вас терміни посадок під контролем?
Підібрати корм?
Проблема з вихованням?
МІСЯЧНИЙ КАЛЕНДАР - У вас терміни посадок під контролем?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама