Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пізня посадка огірків: тонкощі вирощування

  1. Що потрібно врахувати при вирощуванні огірків
  2. Як відбувається посадка пізніх огірків
  3. Тонкощі вирощування огірків
  4. Як висаджувати огірки в теплицю

Огірки можна віднести одним із найуживаніших овочів в наших широтах. Їх можна побачити на грядках практично кожної країни пострадянського простору. Вирощувати їх можна на будь-яких типах грунту, як відкритому, так і закритому, від цього обсяги врожаю не залежать. Одним з переваг даної культури є те, що вживати їх в їжу можна практично круглий рік: влітку і до середини осені в свіжому вигляді, в усі решту часу - мариновані і просто солоненькі. Деякі навіть примудряються заморожувати кілька огірків в морозильній камері, щоб потім на Новий рік приготувати окрошку з власних огірків. Огірки можна віднести одним із найуживаніших овочів в наших широтах

Огірки належати до сімейства гарбузових, тому вони люблять тепло і вологу. Такі умови дозволять отримати хороший урожай.

Крім усього іншого, огірки низькокалорійні, так що ними сміливо можуть захоплюватися ті, хто стежить за своєю фігурою. Власне, поживних речовин в огірках трохи, більше ніж на 90% вони складаються з води, але, вживаючи в їжу огірки разом з іншою їжею, вони допомагають травній системі краще працювати і покращують апетит.

В якості дієтичного продукту огірочки можна вживати людям, що страждають від високої шлункової кислотності, або при наявності захворювань печінки або нирок.

Огірки сприяють кращій засвоюваності білків і здатні вплинути на нормальне функціонування всього організму.

Що потрібно врахувати при вирощуванні огірків

При посадці огірків, варто пам'ятати, що повинен зберігатися температурний режим дорівнює не менше 12 градусів.

При вирощуванні огірків насінням слід враховувати, що ця рослина належить до сімейства гарбузових і любить рости в теплих і вологих умовах. Посадка огірків повинна проводитися при температурі грунту не менше 12 градусів, коли ймовірність появи заморозків зійде нанівець. Якщо здійснити посадку насіння в холодний грунт, то в більшості випадків вони не проростуть і загинуть від впливу різних бактерій. При дотриманні всіх умов сходи повинні з'явитися вже на третій або четвертий день після посадки.

Може статися таке, що огірки не проросте, або насіння виявляться браковані, або щось ще. Може, для розташування грядки було підібрано дуже затінене місце, може недостатнім був полив - чинників в цьому випадку багато. Якщо трапилася така біда, можна не турбуватися через перспективу залишитися на зиму без огірочків, а займатися пізньої посадкою огірків. До пізніх сортів можна віднести спеціально виведені стійкі до різних умов гібриди. Такі огірки здатні більш стійко переносити незначні перепади температур, зокрема, недовгі похолодання. Гібридні сорти найкраще переносять вплив різних хвороб і шкідників і є більш життєздатними.

Але навіть найстійкіший сорт в невмілих руках може запросто загинути, тому краще вдатися до основ агротехніки.

Так, з приходом прохолодних температур огірок перестає отримувати з грунту різні корисні речовини, по крайней мере, в такій кількості, в якому потребують. З цією проблемою можна впоратися, застосовуючи різного плану позакореневе водорозчинні добрива (зазвичай один пакетик, вагою до 25 г, розчиняють в 10 л води). Для того щоб зменшити ймовірність нанесення шкоди, краще зменшити кількість кореневих добрив в два рази.

Виходить, що весь комплекс поживних речовин потрапляє безпосередньо відразу в рослину, що позначається на його продуктивності.

Як відбувається посадка пізніх огірків

Посадка пізніх огірків повинна супроводжуватися скороченням обсягів поливу.

Посадка пізніх огірків повинна супроводжуватися скороченням обсягів поливу, так як температура грунту значно знижується і збільшується ймовірність розмноження різних патогенних гнильних грибків, здатних негативно впливати на кореневу систему огірків і нижню частину стебла і провокувати гниття різного ступеня тяжкості. У разі появи перших ознак гниття панацеєю стає застосування теплого молока, кислого або свіжого. Так, молоко необхідно розбавити водою у співвідношенні 1: 1 і поливати теплим розчином безпосередньо під корінь. Так, 1 л розчину достатньо для поливу 8 кущів огірків.

Якщо посадка огірків відбувається в плівкових теплицях, можна зіткнутися з утворенням великої кількості конденсату, який може спровокувати розвиток різних хвороб: аскохітозу, борошнистої роси, сірої або білої гнилі. Для того щоб зменшити кількість конденсату і знизити ризик розвитку різних захворювань, поливати огірки потрібно безпосередньо під корінь, як можна раніше вранці. Необхідно намагатися уникнути намокання листя. Також краще відразу позбуватися від старих або опалого листя, так як в більшості випадків вони і провокують розвиток патогенного грибка.

Тонкощі вирощування огірків

Переращіваніе зеленця в кінці літа може істотно знизити швидкість розвитку інших зав'язей.

Необхідно враховувати ще один важливий момент: в кінці літа / початку осені категорично заборонено переращіваніе зеленця - це може значно знизити швидкість розвитку інших зав'язей. Також подібні дії можуть спровокувати навіть загибель всього рослини.

Якщо садити пізні огірки у відкритий грунт, то необхідно намагатися наскільки це можливо не травмувати їх стебло. Так, при збиранні врожаю краще утриматися від перекидання або перекладання стебла.

При бажанні, можна придбати спеціально виведені сорти для посадки в осінній період. Є одна умова: їх садять не в відкритий грунт, а обов'язково в обігрівається теплицю або лоджію. Також такі огірочки можна вирощувати і на власному підвіконні. Сорти типу Палех, Гірлянда, Кураж та багато інших спеціально виведені для того, щоб вони хором переносили недостатність сонячного освітлення і змогли розвиватися в незвичних для них умовах.

Крім вищеназваних сортів, для тепличного вирощування підійдуть як і Московський, Травневий, так і Сюрприз. Звичайно, садять їх не насінням, а попередньо вирощеної розсадою. Так, розсаду потрібно підготувати ще в серпні, приблизно більше ніж за два тижні до передбачуваної посадки. Посадка розсади в літній період дасть їй можливість добре зміцніти і розвинутися при достатньому освітленні і при оптимальній температурі повітря і грунту. Перед посадкою насіння найкраще замочувати або просто у воді, або в стимуляторах зростання. Посадка може здійснюватися в звичайні горщики діаметром до 10 см, наповнені якимось живильним субстратом. У кожен з горщиків необхідно визначити по парі насіння на глибину до 2 см і розмістити їх на тих же вищезгаданих грядках.

До того моменту поки огірки проростуть, краще накрити горщики плівкою або лутрасилом. Пізніше, після проростання, потрібно провести природний відбір - видалити слабший саджанець з двох. Особливо доглядати за саджанцями не потрібно, достатньо час від часу їх поливати і періодично підгодовувати.

Як висаджувати огірки в теплицю

Неякісні зав'язі потребують швидкого видалення.

І вже до кінця літа можна переходити до висаджування огірків в теплицю.

На той час, коли висота втечі досягне близько 0,5 м у висоту, потрібно позбавлятися від пагонів і зав'язі. Бічні пагони потребують прищипування на один лист і плід. Негайному видаленню підлягає і недорозвинена, неякісна зав'язь, як і опале листя, які пожовкли або відмерли.

Після зниження загальної температури і зменшення природного освітлення рослини потребуватимуть поливі через сім днів, а вже в кінці осені-початку зими поливати потрібно через 12-16 днів, витрачаючи на кожен квадратний метр до 9 л води. Як вже вище було сказано, найкраще, якщо полив проводиться рано вранці.

Таким чином можна раціонально використовувати місце, що звільнилося після ранніх рослин.

Якщо висаджувати огірочки пізніше під плівку, краще їх додатково чимось вкутувати, так як одним з найстрашніших ворогів огірків є холодна роса, яка потрапляє безпосередньо з плівки. Вона може спровокувати переохолодження та подальший розвиток хвороб. Такого роду неприємностей не повинно виникнути, якщо користуватися заскленими теплицями. Вони здатні якісно зберігати тепло, температура часом може відрізнятися від зовнішнього на шість градусів і вище.

Частим гостем пізніх огірків є борошниста роса, але з нею може впоратися розчин сечовини або коров'яку. Для того щоб уникнути зараження грунту, залишки рослин з парника необхідно спалити, а самі теплиці обробити вапном.

Дотримуючись всі вищезгадані технології та прийоми, можна розтягнути поява свіженьких огірочків до самої пізньої осені або навіть до зимових свят. Тому пізня посадка є дуже вигідною.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама