Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка еустоми насінням на розсаду будинку: всі хитрощі вирощування еустоми в домашніх умовах.

  1. Еустома вирощування з насіння в домашніх умовах
  2. Еустома вирощування з насіння коли садити
  3. Який використовувати грунт для вирощування розсади еустоми в домашніх умовах
  4. Посадка еустоми насінням на розсаду
  5. Як пересадити Еуст в сад на клумбу.
  6. Догляд за розсадою еустоми
  7. Як садити Еуст у відкритий грунт

Еустома - ніжна квітка з чашечками дзвіночками, відноситься до клумбовие рослинам. Вона прикрашає передній план квітників, клумб , садових вазонів . Її також вирощують і вдома, в якості квітучого кімнатної рослини .

Висота еустоми в середньому 50 - 70 см, але є сорти еустоми для зрізання, і їх стебла досягають у висоту близько метра. Пагони рослини починають галузиться приблизно з середини основного стебла і перетворюються в букетик. Цвіте еустома по букетному типу - на одній рослині може бути близько 15-20 квіток і бутонів. Квітки схожі на великі дзвіночки, діаметр, яких становить 5 см.

Забарвлення квіток дуже різноманітна: біла, жовтувата, абрикосова, рожева і червона, синя, бузкова, пурпурна. Існують чудові двокольорові сорти еустоми (це серія Heidi). Махрова еустома серії Echo. Ще одна назва еустоми - Лізантус. Листя рослини схожі на еліпс, довжиною 5-8 см, елліпсовідниє, цікавого блакитно - зеленого кольору, з помітними прожилками і восковим захисним шаром.

Найчастіше в середній смузі Росії, Еуст вирощують як однорічний квітка , Хоча ця рослина дворічна. Але взимку у відкритому грунті, вона не зимує. І щоб ця квітка зацвіла в саду в призначені терміни, а він розкішно цвіте в липні - вересні, практикується посадка еустоми насінням на розсаду будинку.

Еустома вирощування з насіння в домашніх умовах

Щоб виростити цю рослину будинку з насіння потрібні певні навички, але це того варто. Еустома в саду цвіте практично до заморозків і викликає подив у всіх.

Еустома вирощування з насіння коли садити

Вирощування розсади еустоми має одну особливість: в перший час після сходів вона росте дуже повільно. Цвітіння еустоми настає через 15-20 тижнів після посіву насіння, в залежності від сорту еустоми. Тому посадка еустоми на розсаду

Середина січня - початок лютого

І це той самий час, коли розсаді квітів потрібно додаткове штучне освітлення .

Який використовувати грунт для вирощування розсади еустоми в домашніх умовах

Посадка еустоми насінням відбувається готовий грунт для квітів з садівничого магазину, призначеної для вирощування сенполій. Суміш потрібно просіяти і додати в неї промитий пісок або перліт. Підійде для посіву також суміш з торфу, садової землі і піску в співвідношенні 2: 1: 0,5. Головне, щоб грунт вийшла легкою і повітропроникною і не мала високу кислотність. При необхідності додайте в грунт 1 ст. л. золи на 0,5 л грунтової суміші.

Приготовану суміш для посадки квіткової розсади потрібно просіяти. Важлива умова при вирощуванні еустоми в домашніх умовах: земля для розсади повинна бути стерильною. Щоб знезаразити грунт пропарьте її в пароварці близько години.

Посадка еустоми насінням на розсаду

Ємність для розсади промийте в рожевому розчині марганцівки і заповніть її підготовленою землею. Зволожите злегка грунт, розрівняйте її і трохи ущільните. Насіння еустоми крихітні, тому, як правило, в пакетиках вони як гранули. Посів еустоми в гранулах набагато простіше і легше, вам потрібно буде просто розкладе насіння на поверхні, допомагаючи собі зубочисткою або дерев'яною шпажкою.

Потім збризніть насіння квітів з дрібного розпилювача.

Якщо ви хочете, щоб паростки з'явилися швидше, намоклі оболонку насіння обережно роздавите зубочисткою.

Помістіть ємність в чистий поліетиленовий пакет або накрийте склом, а потім поставте під лампу для досвічування розсади. Приблизно до середини березня еустома з насіння в домашніх умовах вирощується під лампою. Намагайтеся досвечивать паростки так, щоб світловий день для них становив 12 годин.

Перші сходи еустоми з Семне з'являються через 10-12 днів після посіву еустоми.

Перший час сіянці еустоми ростуть украй поволі, тому що нарощують кореневу систему. У цей час поступово привчайте сіянці до повітря, збільшуючи час провітрювання. Маленькі сходи еустоми дуже погано переносять пересушування і можуть загинути, тому дуже ретельно стежте за вологістю ґрунту. Через 6-8 тижнів з появою в сіянців 2-3 пар справжніх листків еустома готова до пікіровки. Незважаючи на маленький розмір паростків, тягнути з пікіровкою не варто, тому що у переросла розсади еустоми легко пошкодити сильно розрослися коріння.

Ґрунтова суміш для пікіровки еустоми використовується така ж, як і для посіву еустоми, але при цьому її не потрібно просівати і пропарювати. Щоб сходи еустоми НЕ почорніли, досить при першому поливі після пікіровки використовувати розчин фунгціда. При пікіровки розсади еустоми краще використовувати горщики розміром 6 см в ширину. Наповніть горщики грунтовою сумішшю, злегка ущільните, щоб при поливі грунт не надто осіла. Лунки при посадці повинні бути такими, щоб в них вільно розмістилася коренева система. Слідкуйте за тим, щоб коренева шийка при засипці була на рівні грунту, а не заглиблювати в землю.

Акуратно полийте, починаючи від краю горщика.

У воду для поливу еустоми можна додати фундазол (1г на 1 л води) або інший фунгіцид ( «Вітарос», «Максим») за інструкцією. Якщо при поливі коренева шийка сеянца оголилася, то присипте її грунтовою сумішшю. Після пікіровки на перший час розсаду бажано прикрити поліетиленовою плівкою. Для кращого вкорінення розсаду еустоми можна обприскати розчином «Епін» (3-4 краплі на 100 мл води). Зі збільшенням світлового дня переводите розсаду на природне освітлення. Після пікіровки розсада росте набагато швидше.

Як пересадити Еуст в сад на клумбу.

З огляду на, що еустома має досить потужне коріння, в середині березня необхідно перевалити розсаду в горщики шириною 9 см.

Насипте в горщики дренаж з керамзиту шаром близько 2 см, потім шар грунту 4-5 см.

Обережно, щоб не обсипалася земля, витягніть розсаду еустоми з грудкою з маленького горщика і помістіть його в центр великого горщика.

Решта порожнечі заповніть грунтом, поступово ущільнюючи уздовж стінок горщика. Чи не заглубляйте і не оголяти при цьому кореневу шийку. Полийте розсаду еустоми після пересадки.

Догляд за розсадою еустоми

Подальший догляд за есустомой полягає в регулярних поливах. Раз на два тижні підгодовуйте розсаду мінеральним добривом для розсади, знижуючи зазначену на упаковці концентрацію в два рази.

Щоб розсада не витягується, температура змісту еустоми повинна бути + 20 ... + 22 ° С вдень. Поступово Загартовуйте розсаду, привчаючи її до свіжого повітря. З появою 4-6 пар справжніх листків розсада квітів готова до висадки.

З появою 4-6 пар справжніх листків   розсада квітів   готова до висадки

Як садити Еуст у відкритий грунт

Найкраще еустома буде себе почувати на безвітряному ділянці в легкій півтіні. Грунт повинна бути пухка, без застою води. Перед висадкою перекопайте грунт на штик лопати і внесіть повне мінеральне добриво (азофоска, нітрофоска та ін). Якщо земля на вашій ділянці має підвищену кислотність, то потрібне внесення доломітового борошна або деревної золи, оскільки еустома воліє нейтральні грунту.

Після внесення добрив та інших підгодівлі добре перемішайте грунт для рівномірного розподілу добрив. Посадіть розсаду в лунки так, щоб після засипання вона виявилася не глибше, ніж зростала в горщику.

Рясно полийте посаджену розсаду, намагаючись не потрапляти на листя.

Щоб після поливу земля не розтріскувалася і довше зберігала вологу, замульчируйте посадки торфом.

Догляд за Еустома в саду досить простий. Потрібно підтримувати грунт в постійно вологому і пухкому стані, вчасно видаляти бур'яни. Еустома дуже погано переносить пересушування грунту і може скинути бутони при нестачі поливу. Високорослі сорти еустоми потрібно підв'язувати до опор. Якщо грунт на вашій заміській ділянці родюча з великим вмістом гумусу, то досить буде підгодувати Еуст 2-3 рази за сезон, поєднуючи підгодівлю з поливами. Намагайтеся не перевищувати концентрацію добрив, краще робити рідкі підгодівлі в заниженою концентрації.

У дощове літо для профілактики грибних захворювань (щоб квіти і листя еустоми не загнили) обробіть посадки «Фітоспорін» за інструкцією або фундазолом (1 г на 1 л води).

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама