Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Родіола рожева на Supersadovnik.ru

У природі родіолу рожеву можна знайти тільки далеко від доріг і населених пунктів. Через хижацьких заготовок вона стала зникаючим видом. Однак для отримання цілющого сировини золотий корінь досить легко можна виростити в саду.

Родове наукова назва родіоли рожевої (Rhodiola rosea) походить від грецького rhodon ( троянда ): Кореневища і коріння на зламі пахнуть трояндою . Це багаторічна трав'яниста дводомна рослина з товстим прямим кореневищем і м'ясистим корінням . Висота стебел 20-45 см. Листя товсті і потужні, з зубцями на верхівці. Квітки дрібні жовті, зібрані в щитковидні верхівкові суцвіття. Цвіте в червні-липні, насіння дозріває в липні-серпні.

Родіолу рожеву легко можна виростити на освітлених місцях з пухкої, добре дренируемой, слабокислою родючим грунтом як на спеціальних грядках, так і у великому рокарії, на альпійській гірці .
насіннєве розмноження
Насіння висівають під зиму (Листопад) або навесні після стратифікації (Тоді їх перед посівом тримають місяць у вологому піску при температурі 0 ... + 3 ° С в холодильнику). На початку березня можна сіяти в контейнер - рівномірно, не заглиблюючись. Для посіву використовують пропарену грунтову суміш, що складається з рівних частин дернової землі, раскисленного торфу і піску.

Для посіву використовують пропарену грунтову суміш, що складається з рівних частин дернової землі, раскисленного торфу і піску

Ємність з посівом накривають склом або плівкою. Після появи сходів скло (плівку) знімають. Часто посіви уражуються чорною ніжкою , Тому слабкі і відстають у розвитку сіянці видаляють, а що залишилися забезпечують провітрювання і хорошу підсвічування .

На початку червня тримісячну розсаду акуратно з грудкою землі висаджують на грядки з інтервалом 15 см між рослинами і 45 см між рядами. Посадки притеняют, поливають у міру підсихання грунту і ретельно прополюють . На вологих ділянках рослини треба садити на гребені висотою 7-10 см. Сіянці в перший рік розвиваються дуже повільно, виростаючи всього на 6-12 см. В подальшому догляд нескладний: регулярні прополки, підсипка грунту при сильному Випирання кореневищ, полив в травні - липні при сухій спекотній погоді . У природі сіянці вперше цвітуть і плодоносять на 12-20-му році життя, а іноді й пізніше. У культурі при гарному догляді цвітіння може наступити вже на 3-й рік.

вегетативне розмноження

Часто в сухе і спекотне літо насіння не зав'язуються або виходять щуплими, з низькою схожістю. Тому найбільш простий і легкий спосіб - вегетативне розмноження відрізками кореневищ.

Деленки висаджують в лунки на глибину 7-10 см, присипаючи бруньки відновлення грунтом шаром 2-3 см. Схема посадки 20 х 45 см. Ділити родіолу краще в серпні-початку вересня, коли спостерігається сильний приріст підземних органів. І вже за 2 роки маса кореневищ з корінням може збільшитися на 80-230 м

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама