Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що потрібно знати, щоб виростити клематис з насіння

  1. У кожного насіння свій термін
  2. Стратифікація - скорочуємо час довгого очікування
  3. Від зернини до висадки в грунт
  4. На постійне місце проживання

Немає коментарів

Клематиси - квітучі ліани, які вирощують в нашій країні практично повсюдно Клематиси - квітучі ліани, які вирощують в нашій країні практично повсюдно. Різноманіття видів, тривале цвітіння, можливість використання для вертикального озеленення і створення «квітучих килимів» роблять їх неймовірно популярними і просто незамінними на будь-якій ділянці. Але далеко не завжди можна придбати держак вподобаного сорту, а ось купити насіння клематиса можна поштою, тим більше, що вони непогано зберігає схожість під час зберігання в паперових пакетах при температурі 18-23 градуси вище нуля.

У кожного насіння свій термін

Різні види клематисів відрізняються розміром насіння і термінами проростання. Умовно їх можна розділити на три групи:

  • великі (від 5 × 6 мм до 10 × 12 мм) - дуже довгий термін проростання, у деяких сортів більше року, такі види рекомендується розмножувати живцюванням, них відносяться: ampaniflora, macropetala, recta, viticella, flammula, alpina, sibirica, зберігає схожість до 4 років;
  • середні (від 3 × 5 мм до 5 × 6 мм) - дружно проростають в період від 1,5 місяців до півроку, потребують стратифікації, це види: manschurica, integrifolia, vitalba, зберігає схожість до 3 років;
  • дрібні (1,5 × 3 мм до 3 × 5 мм) - входять від 15-20 днів до 3-4 місяців, підходять для посіву в грунт, до них відносять види: beracleifolia, fargesii, tangutica, насіння схожих 1-2 роки .

КУПИТИ НАСІННЯ клематисів

Стратифікація - скорочуємо час довгого очікування

Великі насіння можна висівати в зиму відразу після збору, але сходять вони недружно і досить довго. Для деяких видів проростання може тривати до 500 днів. Тому більшість квітникарів рекомендують весняний посів з попередньо стратифікацією насіння. Для цього насіння висівають в грунт (пісок, з землею і торфом в рівних частинах) і витримують 2-3 місяці при температурі близько +5 градусів. Ящики з насінням можна зберігати в холодильнику або під снігом. Але не забувайте, що великі насіння часто пошкоджуються гризунами, щоб їх вберегти, необхідно накрити посіви сіткою або склом. Після стратифікації клематиси дружно сходять через 10-20 днів.

Середні насіння також можна стратифікована протягом місяця, деякі квітникарі рекомендують замочувати на 1-2 дня, воду міняти не рідше ніж раз на 3 години, а після барботіровать (замочувати у воді насичує повітря, зазвичай за допомогою звичайного акваріумного компресора) протягом тижня. після такої передпосівної обробки клематис з насіння сходить протягом 10 днів. Перші паростки можуть бути вже на 3-4 день.

Дрібні насіння непогано проростають і після простого замочування. Деякі квітникарі рекомендують також барботирование.

Від зернини до висадки в грунт

Після стратифікації і замочування, підготовлені насіння висаджують в підготовлений грунт (або просто переміщують ящики з посівами в тепло). Грунт клематиси воліють піщану або легкі суглинки з лужною або слабокислою реакцією. Деякі любителі з досвідом радять посадку насіння клематиса з великим періодом проростання на гідрогель , І тільки після прокльовування переносити пророслі насіння на торф'яні таблетки.

На стадії 1-2 пар справжніх листочків рослини пікірують і розсаджують з відстанню 15-20 см. В цілому така розсада вже цілком готова для висадки в грунт, але якщо на вулиці ще холодно можливо дорощування в тепличних умовах. В цей час саджанці потребують помірного зволоження, захист від прямих сонячних променів і протягів.

На постійне місце проживання

Висаджувати клематиси з насіння краще відразу на те місце, де вони і будуть постійно зростати. Ці рослини мають розвинену кореневу систему (а деякі види і стрижневу) і дуже погано переносять пересаджування. правильна посадка клематиса теж грає важливу роль.

Клематиси потребують досить глибокої посадковій ямі. Крім цього вони не люблять зайвого зволоження, при близькому розташуванні грунтових вод або важких грунтах рекомендується висаджувати рослини на насипних пагорбах з обов'язковим дренажним шаром.

На дні посадкової ями насипається горбик, на який і встановлюється саджанець. Корінці розправляються, і рослина присипається, таким чином, щоб рівень грунту був врівень з прикореневій шийкою, але залишалося поглиблення 10-12 см. У міру відростання пагонів грунт необхідно досипати.

Досвідчені квітникарі рекомендують відразу при посадці передбачити міцну опору. Якщо перші пагони сплутаються, надати їм декоративну форму буде досить складно. Щоб стимулювати формування нових пагонів саджанці прищипують. Не варто переживати, якщо після пересадки квітка дуже повільно розвивається, цей вид має глибокі і добре розвинені коріння, формування яких забирає багато сил і часу у рослини. Мелкоцветковиє сорти клематиса вирощеного з насіння можуть зацвісти вже в перший рік після висадки, інші зазвичай цвітуть тільки на наступний сезон.

Автор тексту: Лариса Чайка

Фото: Rolf Müller, Flickr

© 2013 - 2014, садимо Сад . Всі права захищені.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама