Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сорти часнику - Україна | Часник Любаша: вирощування

  1. Подзімніе сорти часнику Україна: переваги
  2. Часник Любаша: опис
  3. Інші стійкі і високоврожайні сорти часнику

Все більше городників відмовляються від посадки картоплі на городі, віддаючи більше площ під різні сорти часнику. Наприклад, я знаю такі села у Вінницькій області, звідки оптом його урожай здають різним скупникам.
Міркують так: з 1 кв.м можна зібрати до 10 кг картоплі за оптовою ціною 3 грн за 1 кг. Зате на такій же площі можна виростити до 4 кг великоголового раннього часнику, який в оптовій закупівлі коштує від 30 грн за 1 кг. Таким чином, рентабельність використання грунту буде в 4 рази вище.
Напівдикі сорти часнику в городі не рідкість. Але якщо хочете отримати великі головки, раджу вибирати озимі сорти часнику.

Подзімніе сорти часнику Україна: переваги

Перевага озимого вирощування полягає в тому, що сорти часнику дають більше врожаю, дозріваючи при цьому набагато раніше. Вони характеризуються підвищеною морозостійкістю, чому сприяє висаджування їх в канавки з золою і піском, щільне втоптування і мульчування. Висаджувати їх можна до пізньої осені, навіть за пару тижнів до мінусової температури.

Такі сорти часнику випускають стрілки з кольором на другому році після посадки. Зривайте їх, якщо тільки ви не вирощуєте культуру для насіння. До речі, обсмажені часникові стрілки гарні в стравах і консервації.

Часник Любаша: опис

Це великоплідний вид культури з 4-9 зубками Це великоплідний вид культури з 4-9 зубками. При цьому середня вага головки досягає 100-120 г, а окремі рекордсмени важать аж 300 г! Характеризується потужними листям і може вирости у висоту вище метра. Зазвичай утворює плоди білого кольору, іноді з рожевим відтінком на лушпинні.

Переваги полягають також в ранньому дозріванні - близько 120 днів. Урожай можна збирати вже в кінці червня. В цей час часточки вже мають явно виражений гострий смак і сильний аромат. Завдяки цьому плоди можуть зберігатися без проростання приблизно до січня-лютого. Погодьтеся, це просто мрія кожного городника!

Часник Любаша - вирощування його можливо одним з трьох способів: з насіння, з дрібних часточок (наступне покоління після посіву насіння) і, власне, відразу з великих. Детальніше про правильному вирощуванні і догляді за всіма сортами даної культури читайте в нашій статті тут .

Інші стійкі і високоврожайні сорти часнику

  • Харківський фіолетовий. Він дає 4-6 великих часточок. Дозріває за 85 днів від посадки. При цьому після висадки здатний витримати в грунті 25-градусний мороз. На мою думку, цей вид навіть краще Любаші, тому що довше зберігається.
  • Приблизно такі ж характеристики на вході в Донецький фіолетового, тільки зубчиків він формує більше, 6-8.
  • Ранній з 4-5 зубками - Луч.
  • Сорт, що формує до 7 зубків, але при цьому довго зберігається - Парус.
  • Якщо є бажання посадити в городі дійсно екзотичний вид, вибирайте сорти європейської селекції. Наприклад, існує чеський Червоний Герцог - досить великий, утворює до 8 фіолетових зубчиків в білій лушпинні. Він має дуже сильний приємний аромат. Буває і такий вид, плоди якого важать 1-2,5 кг! Його називають слонової (рокамболь). І в такий голівці може налічуватися до 20 зубків. Обидва сорти садять під зиму, а збирають в червні.

Весняні сорти часнику

  • Яровий садять ранньою весною, як тільки просохне земля. Він дозріває на кілька тижнів пізніше озимого, ближче до серпня. Чи не викидає стрілок, проте дає набагато більше зубчиків в голівці. Перевага полягає в тому, що плоди у нього великі, а часточки не сидять тісно один з одним, тому їх легко чистити.
  • Один з найбільш врожайних українських селекцій ярого типу - Сакський (до 13 зубків) і Гуляйпільський, або Український білий (до 10 зубчиків).

Досить звична і необхідна для нас культура теж може здивувати: своїм смаком і розмірами. Залишається тільки садити і збирати дорогоцінний врожай!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама