Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Технологія вирощування кукурудзи. Хвороби.

  1. Кукурудза технологія вирощування. Сходи кукурудзи хороші, а качани виростають невеликі, нерівні,...

Кукурудза технологія вирощування.

Сходи кукурудзи хороші, а качани виростають невеликі, нерівні, з кривими рядами зерен, а то і взагалі наполовину порожні. На стеблах утворюються потворні зав'язі чорного кольору, коли до них доторкаєшся, обсипаються порошком чорного кольору.

Кукурудза вимагає до себе уваги, і перш за все правильної агротехніки і технології вирощування. Важливу роль для якісного врожаю грають поживні речовини. Якщо бракує азоту, який особливо ефективний на підзолистої і опідзоленого чорноземної грунті, то качани виростають маленькими, з порожніми верхівками.

Багато щуплих зерен і погану верхівку качана кукурудзи дає калійне голодування. При дефіциті фосфору, що негативно впливає на запилення, качани також бувають невеликими і з недорозвиненими зернами. Особливо позначається недолік фосфорних добрив на глибоких і звичайних чорноземах. Можливо, у вас інша грунт, але все одно не завадить підживити кукурудзу.

Тим більше, що недозапилення є причиною і нерівномірного розташування рядів на початках. Як відомо, кукурудза має два суцвіття, які знаходяться на одній рослині. Жіноче - це початок, який розташований в пазухах листків. А чоловіче - колоски на верхівці стебла. Запилювачами є комахи, але основна частина пилку розноситься вітром. Однак для більш повного запилення можна в період цвітіння (воно починається через три-п'ять днів після появи волоті на верхівці стебла) трусити колоски, щоб пилок потрапила на початок.

На якість врожаю позначаються і погодні умови. Кукурудзі шкодить при вирощуванні як занадто ранній посів, так і запізнілий, стежте за технологією. Вона вимоглива до тепла: насіння проростає при плюс 11-13 градусах, а оптимальною температурою для розвитку і особливо формування качанів є температура 20-25 градусів.

Хвороби кукурудзи. Пузирчаста головешка.

Потворні зав'язі кукурудзи чорного кольору, що містять чорний порошок, - це пухирчаста сажка, яка майже 250 років вражає кукурудзу.

Потворні зав'язі кукурудзи чорного кольору, що містять чорний порошок, - це пухирчаста сажка, яка майже 250 років вражає кукурудзу

Вона може оселитися де завгодно: на стеблі, качанах, віничках, утворюючи здуття, всередині яких знаходяться спори гриба. Боротися з цією хворобою непросто, і перш за все тому, що її суперечки, потрапивши на іншу рослину, відразу ж заражають його. І робити це вони можуть протягом усього сезону.

Крім того, вони неминуче потрапляють в грунт, де зберігаються і рік, і два, а потім кукурудза уражається сажкою, борючись з хворобою важливо не залишати восени на ділянці залишків кукурудзи, дотримуватися високої агротехніку. Скажімо, стійкість рослин до цієї хвороби підвищують добрива, зокрема фосфорні та калійні.

Постарайтеся два-три рази за сезон оглядати насадження кукурудзи. Бажано виявити сажові нарости на самому початку, коли вони ще не дозріли і не стали виділяти суперечки. Їх необхідно відразу видалити, винести з городу і закопати на 50-сантиметрову глибину. І, звичайно, слід дотримуватися сівозміни, повертаючи посіви кукурудзи на колишнє місце тільки через кілька років, коли зберігаються в грунті суперечки втратять свою життєздатність.

Стійкість кукурудзи до пухирчастої сажки підвищить і обробка посадкового зерна таким дозволеним до вживання фунгіцидом, як Вітавакс 200 ФФ. На кілограм зерна досить одного грама Вітавакс, яким потрібно обробити кукурудзу сухим або вологим способом за тиждень-два до посіву. Вирощування овочів. Теплиця, відкритий грунт.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама