Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Теплиці для вирощування грибів шампіньйонів

Схеми виготовлення теплиць для вирощування грибів шампіньйонів

Схеми виготовлення теплиць для вирощування грибів шампіньйонів.

Вирощування шампіньйонів у відкритому грунті досі вважається ненадійним справою, оскільки повністю залежить від погодних умов. Але вже якщо, як то кажуть, іншого не дано, місце для такої культури вибирають тінисте, захищене від вітру і дощу, висока і сухе. Для створення більш сприятливих умов вирощування досвідчені грибівники викопують канаву глибиною 0.5 і шириною 1 м, викладають її цеглою або дошками; потім заповнюють заздалегідь підготовленим компостом і засівають дикоростучої (а краще - спеціально придбаної) грибницею. Зверху закривають гряду шаром соломи.
Пристосовують для вирощування грибів і звичайні парники , Які звільнилися після ранніх овочів або розсади. Але самі дбайливі і далекоглядні господарі вважають за краще використовувати спеціальні печериці теплиці (серед яких конструкції no-Грачову досі поза конкуренцією). Урожай збирають зазвичай з кінця листопада по березень-квітень. Ну а влітку багато хто ставить свої теплиці на ремонт.

Рис.1. Теплиці для вирощування грибів.

А. двох'ярусна 4-фланочная петербурзька.

Довжина 25-30 метрів. Корисна площа 200-230 кв. м.

Б. Грачевський 7-фланочная зразка 1861 року.

Довжина 8, 4, 16, або 25,2 метрів. Корисна площа 100, 200 або 300 кв. м.

В. комбінована 4-фланочная московських городників.

Довжина 20 метрів. Корисна площа 123 кв. м.

1 - дерев'яна стінка; 2 - фланках, або гряда; 3 - утрамбований долівку; 4 - дерев'яна стійка з перекладинами; 5 - двосхилий дерев'яний дах (при вигнала ранніх овочів замінюється парниковими рамами); 6 - теплозахист (шар кінського гною, що закидається взимку снігом); 7 - віддушина, або душник (дерев'яний короб з оббитих повстю засувкою).

Московські городники часто дотримуються дещо іншої практики. Свої комбіновані 4-фланочние теплиці з пічним, електричним або газовим опаленням (рис. В) вони використовують для вирощування печериць з вересня по лютий. А після завершення обороту застосовують вивільняється тепличну площа для вигонки ранніх овочів, замінюючи дах парниковими рамами.

Оскільки всі названі теплиці спочатку створювалися для російської півночі, то принципових відмінностей між ними, мабуть, немає. Для будівництва використовується найдешевший ліс, так як дерев'яні конструкції майже щоліта доводиться істотно підновляти, а то і міняти. Теплиці зазвичай заглиблюють на 0,5-0,7 м, що дозволяє легше забезпечувати в приміщенні рівномірну температуру і вологість.

На двускатную, як правило, дах укладається свіжий кінський гній шаром до 0,3 м, а взимку теплиця ще і закидається снігом. Такого утеплення зазвичай вистачає для так званих середніх температур, на випадок же сильних морозів передбачається опалення. Для провітрювання теплиць влаштовуються віддушини (Душнікі) із засувкою, оббитих повстю, з розрахунку один комплект на шість погонних метрів даху.

Як субстрат при вирощуванні печериць російські грибівники здавна вважали за краще використовувати виключно кінський гній від здорових і великих коней, які отримували в їжу багато вівса і містилися на підстилці з твердої соломи. Великодосвідчені грибівники враховували навіть спосіб утримання тварин: організовували справу так, щоб стара підстилка з-під коней не вибирають як можна довше, зате поверх неї регулярно накладалися свіжі шари соломи. В результаті постійного утоптуванням утворювалася однорідна соломистая маса, добре просочена рідким гноєм - ідеальне середовище для мікроорганізмів, «які готують» субстрат під закладання плантації.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама