Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощуємо огірки і томати в одній теплиці, але не кладемо їх в одну тарілку

  1. Чому вони різні?
  2. Як примирити огірок з томатом?
  3. Огірок і помідор в одній тарілці
  4. Статті по темі:

Я щороку ламаю голову над тим, як поєднати непоєднуване в одній теплиці. На нашій ділянці є дві теплиці з стільникового полікарбонату . Втиснути третю нікуди. Площа «нижній» теплиці, в якій я вирощую огірки і томати, всього 12 кв. м. (4 х 3 м). У другій теплиці ( «верхній») росте виноград . Її площа побільше, але місця для томатів там немає. Крім того, виноград і томат - не найкращі сусіди. Ось і доводиться викручуватися і продумувати різні варіанти, при яких можна отримувати максимальний урожай плодів. Я щороку ламаю голову над тим, як поєднати непоєднуване в одній теплиці

У «нижній» теплиці із стільникового полікарбонату я вирощую огірки і томати

Чому вони різні?

Родина огірка - спекотна волога Індія. Ця овочева культура швидко поширилася в країни Східної Азії, потім її стали розводити в усьому світі. Отримувати хороші врожаї можна лише там, де огірку створюють умови, схожі з тими, в яких він може жити в природі.

Отримувати хороші врожаї можна лише там, де огірку створюють умови, схожі з тими, в яких він може жити в природі

Огірок родом з тропіків

Томати з Південної Америки. Там їм добре на сухих продуваються схилах, зрошуваних рясними дощами.

Томати в теплиці можуть рясно плодоносити навіть на початку осені

Спільне в цих абсолютно різних рослин тільки одне - потреба в теплі. Це не ті культури, які доповнюють один одного. Отже, при посадці огірків і томатів в одній теплиці потрібно зробити так, щоб дотримувалися вимоги агротехніки.

Як примирити огірок з томатом?

У багатьох моїх знайомих городників і просто дачників є тільки одна теплиця. У ній вирощується все: огірки, томати, баклажани і перці. Вміщується там і зелень. Весь час абсолютно різні культури змушені бути сусідами в одному мікрокліматі і миритися зі схожими умовами життя.

Весь час абсолютно різні культури змушені бути сусідами в одному мікрокліматі і миритися зі схожими умовами життя

Залишки руколи і артишоку в теплиці з томатами і огірками. Знімок зроблено 1 грудня

При гарному догляді можна розраховувати на непоганий урожай плодів. Але хочеться домогтися максимальної врожайності. Для цього доведеться розлучитися з «комуналкою» і переселити огірки і томати в окремі теплі «квартири».

У помідорною «квартирі» має бути сухо. При підвищеній вологості може злипнутися пилок, що призводить до неможливості запилення. Без руху повітря з'являються такі серйозні бактеріальні та грибкові захворювання, як сіра гниль, бура плямистість і фітофтора. Томати досить поливати в ранкові години два рази на тиждень. Тепла вода повинна зволожувати грунт на глибину 20 - 25 см, але не змочувати листя. Повітря в теплиці з томатами весь час залишається свіжим, чи не застоюється. Протяги підсушують верхній шар грунту і сприяють запиленню. Тому влітку варто залишати відкритими кватирки і двері теплиці.

Тому влітку варто залишати відкритими кватирки і двері теплиці

Основний урожай томатів уже зібраний

У теплиці з огірками умови зовсім інші. Сухість повітря і грунту призводить не тільки до слабкого плодоношення, а й швидкого розмноження шкідників (павутинного кліща та ін.). Рослина з великими листками швидко випаровує вологу і постійно її потребує. Не будемо забувати, що воно з вологих тропіків. Тому поливають його часто. У спекотне літо щодня. У спеку вологість можна підвищити, якщо зволожувати не тільки доріжки і стіни теплиці, а й обприскувати огіркові листя. Якщо після цього на пару годин закрити всі двері та кватирки, то мікроклімат теплиці стане схожим на тропічний. Врожайність зростає при підвищеній концентрації вуглекислого газу в повітрі.

Огірки в теплиці рано вранці

Добре видно, наскільки важко цим абсолютно різним рослинам уживатися поруч в одній теплиці. Вихід один: потрібно розселити дві несумісні культури з різних відсіках. Якими будуть перегородки - вирішувати вам. У великих просторих теплицях можна зробити стінку навіть з непрозорих матеріалів. Я бачила в одній теплиці перегородку з білого пластику. Перш там був укріплений лист фанери. Цього літа спробую використовувати стільниковий полікарбонат. У минулому році огірки відділяла поліетиленовою плівкою.

У деяких теплицях можлива «нейтральна зона». Це інші рослини, які грають роль живоплоту або ширми. При такому варіанті огірки будуть забезпечені високою вологістю, їх можна часто поливати і проводити потрібні водні процедури. Томати будуть обдуватися вітерцем і оточені сухим свіжим повітрям. При поливі під корінь в їх відсіку завжди буде сухо.

При поливі під корінь в їх відсіку завжди буде сухо

В цьому році я відділю перегородкою всього дві грядки з огірками (з північного боку теплиці)

Огірок і помідор в одній тарілці

Огірки і томати протилежні в усьому. Це овочі-антагоністи, які можуть виявитися без містяться в них вітамінів.

За твердженням дієтологів, сирі помідори і огірки в одному салаті - не найкраще поєднання. Останнім часом з'явилося багато досліджень, пов'язаних з вітамінами і антивитаминами. У число продуктів, в яких є ця «парочка», увійшли огірки і помідори. Кожен з них корисний. Але коли ми їмо їх разом, то виходить погано. Аскорбінова кислота в томатах і аскорбиназа в огірках нейтралізують один одного, залишаючи наше улюблене блюдо без вітаміну.

Для довідки: аскорбиназа - речовину, схожу з вітаміном С, але з протилежним дією. Антивітаміни частково або повністю блокують дію вітамінів і сильно знижують їх біологічну активність. Найбільше аскорбінази міститься в огірках і кабачках. В результаті відбувається майже повне руйнування вітаміну С. Заповнити його недолік можна зеленню або авокадо, які додають в салат з огірками замість помідорів. У салат з томатами краще покласти листову зелень, цибулю і сир.

Для перетравлення нашого традиційного салату з помідорів і огірків потрібні різні ферменти. Тому один з цих овочів починає бродити, виділяючи гази і стаючи причиною дискомфорту людини, з'їв добру порцію апетитного салату.

© Сайт «Підмосков'ї» , 2012-2019. Копіювання текстів і фотографій з сайту pоdmoskоvje.cоm заборонено. Всі права захищені.

Статті по темі:

Поділитися в соціальних мережах

Чому вони різні?
Як примирити огірок з томатом?
Як примирити огірок з томатом?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама