Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування газаніі з насіння

  1. опис Газанія (гацанія) гібридна (Gazania x hybrida) - вид садового походження. Він об'єднує декоративні...
  2. Висадка газаніі в грунт
  3. Посадка і догляд
  4. Як зберегти газоніть взимку

опис

Газанія (гацанія) гібридна (Gazania x hybrida) - вид садового походження. Він об'єднує декоративні гібриди, отримані від ряду південноафриканських гацанію. Це багаторічна рослина в середній смузі вирощується як однорічник, стійкий до спеки і посухи.

Рослина відрізняється екзотичним зовнішнім виглядом: у нього дуже великий діаметр суцвіття (до 8-10 см) по відношенню до висоти цветоноса (15-30 см). Незвично виглядає і контрастне поєднання яскравих (у більшості сортів) язичкових квіток з сизим листям. Словом, ці величезні приземкуваті « ромашки », Прикрашені темними візерунками, послужили б непоганою ілюстрацією до фільму про інопланетних світах, а в садах і парках вони, як правило, служать основою авангардних квітників.

При вирощуванні розсадою цвітіння газаніі починається на початку червня і триває, поки нічна температура не опуститься нижче -5 ° С. Перші легкі заморозки йому не перешкода. У видових газоніть «Квітки» відкриті тільки в сонячну погоду вдень (приблизно з 11 години), але при виведенні сортів і гібридів селекціонери намагаються позбутися цього недоліку: більшість сортових рослин відкриваються вранці раніше, є також сорти і сортосуміші, що не реагують на похмуру погоду.

Від сходів до цвітіння газаніі проходить приблизно 100 днів - не найкоротший термін, але вирощування її розсади полегшується тим, що рослина холодостійка. Газоніть можна рано починати гартувати і садити в грунт ще до того, як остаточно мине загроза заморозків. Це скорочує самий клопіткий період, коли підросли рослини починають вимагати більше світла і харчування, і тримати їх на підвіконні стає важко, а висаджувати на вулицю - ще рано. Тому газоніть можна вважати відносно простий у вирощуванні культурою.

Вирощування розсади з насіння

1. У домашніх умовах оптимальний термін посіву газаніі на розсаду - початок березня, що дозволяє отримати квітучі рослини в першій половині червня. Сіяти в середині і навіть наприкінці березня теж ще не пізно - багато хто так і роблять, якщо на вікнах ранньою весною недостатньо світла. Тільки тоді цвітіння доведеться чекати до кінця червня - початку липня. Для посіву готуємо грунт з некислого торфу , компосту і піску (4: 1: 1). Додавання компосту бажано, але не обов'язково. Можна скористатися будь-яким універсальним грунтом для розсади з магазину. Грунтосуміш власного виготовлення за 2 тижні до посіву потрібно пропарити, покупної грунт годі й пропарювати.

Насіння газаніі досить великі, їх краще сіяти поштучно, через 2 см. Це дозволить акуратніше розібрати сіянці для пікіровки , Не пошкоджуючи корінців: у газаніі вони досить чутливі.

Це дозволить акуратніше розібрати сіянці для   пікіровки   , Не пошкоджуючи корінців: у газаніі вони досить чутливі

2. Присипаємо насіння грунтом шаром 0,5-1 см. Ущільнюємо грунт і зволожуємо з пульверизатора.

Ущільнюємо грунт і зволожуємо з пульверизатора

3. Ставимо миски з посівами в тепличку або накриваємо поліетиленом і прибираємо в тепле місце (+20 ... + 24 ° С). Сходи перевіряємо щодня: часто Газанія сходить вже на 2-3-й день після посіву, і сіянці швидко зопріють, якщо їх вчасно не розкрити і не прибрати в більш прохолодне місце. Якщо сходів немає через тиждень, бажано зробити резервний посів насінням іншого виробника, хоча до 14 днів очікування ще є ймовірність, що насіння газаніі проростуть. Як тільки з'явилися перші сходи - переносимо горщики в світле місце з температурою +16 ... + 20 ° С і знімаємо укриття.

+ 20 ° С і знімаємо укриття

4. газоніть пікірують в стадії двох справжніх листочків, як на фото (ви бачите сіянці, у яких два нижніх листочка - сім'ядольні; два верхніх - справжні). У літературі іноді рекомендують пікірувати газоніть в стадії сім'ядоль або навіть сіяти поштучно в індивідуальні ємності, щоб взагалі не пікірувати. Ці поради засновані на помилковому уявленні, ніби Газанія не переносить пересадку. На практиці, незважаючи на нечисленні довге коріння, Газанія переносить пікіровку і пересадку нормально.

На практиці, незважаючи на нечисленні довге коріння, Газанія переносить пікіровку і пересадку нормально

5. Розсаджує сіянці по одному в індивідуальні горщики 9х9 см. Коріння при цьому не укорочуємо і не підгинаємо, отвір для посадки сеянца має бути глибоким, по довжині коренів. Грунтову суміш можна взяти того ж складу, що і для посіву.

6 6. Поливаємо розсаду, через 2 тижні після пікіровки підгодовуємо газоніть рідким розчином мінерального або органо-мінерального добрива для розсади за інструкцією.

Висадка газаніі в грунт

1. Починати гартувати розсаду газаніі можна вже в середині квітня. При +5 ° С і вище тримаємо розсаду в саду або на балконі, притените від прямих сонячних променів. Якщо нічна температура не опускається нижче +5 ° С, заносити рослини в тепло необов'язково. На початку травня газоніть пора висаджувати на постійне місце - загартована розсада переносить заморозки до -7 ° С.

2. Грунт перед посадкою бажано заправити добривом, що містить азот, фосфор і калій (40-50 г / кв. М).

3. Висаджуємо розсаду з грудкою землі. Щоб кому добре відставав від стінок горщика, близько доби перед висадкою не поливати рослини.
3

4. Не забуваємо полити свежевисаженную розсаду. У перші 2-3 тижні в посушливу погоду полив повинен бути регулярним, потім для укорінених рослин газаніі це вже не критично. Чекаємо цвітіння!

Чекаємо цвітіння

Газанія - ідеальний летник для озеленення надгробків. Багато хто з нас прагне прикрасити могили близьких квітами якомога раніше, до Великодня. Більшість літників після цього з першими ж заморозками чорніє і потребує заміни, але Газанія легких заморозків не боїться.

Крім того, вам не доведеться привозити влітку воду в каністрі, щоб її поливати - підросли рослини будуть задовольнятися дощовою вологою і росами. Правда, отримати в домашніх умовах вже квітучу розсаду до Великодня у вас навряд чи вийде, але останнім часом її неважко купити в садових центрах.

Посадка і догляд

Газанія славиться як на рідкість витривалий однолетник . Вона не вимагає поживного грунту, довге коріння допомагають їй пережити посушливі тижні без поливу, а хутряна «шуба» захищає листя від різких перепадів температур: денний жар і холодні ночі Газанія переносить стоїчно. Є тільки два важливих умови при виборі місця посадки: воно повинно бути сонячним і позбавленим вогкості. Найкраще рослина розвивається на повітропроникних родючих супесях і легких суглинках , вважає за краще підняті квітники і клумби з бортиком, звідки після дощів швидко йде вода.

У догляді Газанія майже не потребує. Якщо ви хочете добитися охайного вигляду клумби і більш ефектного цвітіння, видаляйте зів'ялі суцвіття і підгодовуйте рослини раз на місяць рідким розчинним добривом.

Як зберегти газоніть взимку

Газанія - багаторічна рослина, хоча і не зимує у відкритому грунті середньої смуги. Сподобався сорт можна восени пересадити в горщик, зберегти взимку і навесні знову висадити в сад. Для цього знадобиться приміщення з температурою не вище +10 ° С (деяким вдається успішно зберегти газоніть і на підвіконні в квартирі, але це складно). Це може бути засклена лоджія або веранда, де температура в морози не опускається нижче -5 ...- 7 ° С. Можна поставити горщик з газоніть навіть у вікна на сходовій клітці, якщо ваші сусіди не проти.

Поливати газоніть взимку треба обережно, раз в 1-2 тижні невеликими порціями, щоб земля залишалася ледь вологою. У квітні перемістіть рослина на світле місце, збільште полив і підгодуйте добривом для кімнатних квітів - Газанія незабаром зацвіте. Навесні її, як розсаду, гартують і висаджують в сад. Правда повторювати цей цікавий досвід з року в рік вам навряд чи захочеться: аж надто швидко Газанія розростається при вирощуванні в багаторічній культурі, і легше вирощувати її щороку насінням, ніж пересаджувати великі рослини з квітника в горщик і назад.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама