Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування імбиру будинку і на дачній ділянці. фото

  1. Як виростити імбир: підготовка до посадки
  2. Догляд за імбиром в домашніх умовах
  3. Посадка імбиру на дачі

Корисні властивості імбиру були знайомі людям вже багато років тому. Ще в стародавній Індії та Китаї за допомогою цієї рослини лікували інфекційні захворювання, а завдяки прекрасному аромату також активно використовували в приготуванні їжі. Сьогодні імбир продається в багатьох магазинах, як у вигляді приправи, так і коренем. Садівники бажають стати володарем цього корисного рослини і цікавляться, чи можна виростити імбир в домашніх умовах на дачі і як це правильно зробити?

виростити імбир в домашніх умовах

Як виростити імбир: підготовка до посадки

Родина імбиру знаходиться в тропічних широтах. Зовні він схожий на звичайну довгу траву з витягнутими листям. Стебло рослини насправді формується з щільно скручених листя. Якщо його вирощувати вдома, то висота квітки не перевищуватиме 90 см. Імбир візьметься і буде рости тільки в тому випадку, коли повністю дотримані всі умови, вимоги і хороший догляд.

Перш ніж приступати до посадки, важливо придбати якісний посадковий матеріал. Для цього в магазині необхідно знайти здоровий, не сухий корінь імбиру, з блискучою скоринкою, щоб на ньому були збережені вегетативні бруньки.

Відмінність імбиру від інших коренеплодів полягає в тому, що його не можна відразу ж висаджувати у відкритий грунт. Спочатку рослина сідає в горщик в домашніх умовах. Найбільш підходящим часом для посадки вважається кінець зими - початок весни.

Контейнер для імбиру важливо підібрати індивідуально, він повинен бути неглибокий, але широкий, щоб було місце для розташування кореневої системи. Грунт підійде як для вирощування квітів . Його можна купити в спеціалізованих магазинах або змішати своїми руками : Торф, крупний пісок і перегній. Головне - щоб він був в міру пухким і не щільним, щоб маленьким паросткам рослини було нескладно проростати і рости.

Перед посадкою рекомендується ненадовго замочити корінь імбиру в теплій воді, а після розділити його на невеликі частини. Розрізані місця злегка підсушують або присипають вугіллям. Сам корінь не варто закопувати глибоко всередину горщика, досить лише злегка опустити його, а зверху присипати Замле.

Догляд за імбиром в домашніх умовах

Оскільки рослина тропічного клімату, воно любить підвищену вологість і рясний полив. Але перестаратися теж не варто. Через непомірного кількості вологи, коріння імбиру можуть почати гнити, тому ще при посадці слід подбати про дренажній системі, поклавши на дно керамзитові камінчики.

Щоб підтримувати необхідний рівень вологості, повітря біля рослини потрібно постійно зрошувати або поставити контейнер з водою. Такі дії допоможуть формуванню зеленої крони і створять сприятливі умови для цвітіння рослини.

Важливим дією для гарного росту є розпушування землі, яке проводиться не більше одного разу на тиждень, особливо під час активного росту імбиру. Також не варто забувати про харчування. Можна використовувати як мінеральні, так і органічні добрива, наприклад курячий послід, розведений з водою в рівне ставлення.

Посадка імбиру на дачі

Перш ніж приступати до посадки рослини на дачі, потрібно вибрати для нього підходяще місце. Від того наскільки правильним воно буде, залежить зростання і врожай імбиру.

Бажано, що воно було в півтіні, без прямого доступу сонячних променів. Негативно можуть вплинути вітри або сильні протяги, тому намагайтеся знайти самий затишний куточок. Деякі садівники стверджують, що така рослина краще не висаджувати у відкритий грунт, а використовувати для цього парники, щоб забезпечити помірний, постійний клімат.

Весь період росту рослини, аж до початку осені, полив дається регулярний, але як тільки листя і стовпець почне підсихати і поступово в'янути, подачу води слід припинити.

Ще через деякий час, кореневища можна викопувати, очищати від грунту, трохи просушити і приступати до вживання. Не забудьте залишити кілька коней для посадки їх у наступному році.

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам виростити імбир в домашніх умовах і на дачі. Якщо все зробити правильно, можна отримати насолоду від цвітінням цієї рослини, яке случає не у всіх, навіть досвідчених садівників.

Якщо все зробити правильно, можна отримати насолоду від цвітінням цієї рослини, яке случає не у всіх, навіть досвідчених садівників

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама