Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування іпомеї з насіння

  1. Посів насіння іпомеї
  2. Догляд за іпомеєю

Однорічники завжди були невід'ємним атрибутом і кращою прикрасою саду. Вони улюблені усіма квітникарями, їх різноманіттю немає меж, більшість з них пишно цвітуть весь літній період. Одним з найбільш затребуваних літників вважається іпомея (Ipomoea) - ніжне витка рослина сімейства берізка, яке прийшло до нас з Південної Америки. Однорічники завжди були невід'ємним атрибутом і кращою прикрасою саду

іпомея

Використовується іпомея в основному для вертикального озеленення і все літо цвіте чудовими квітками, за формою дуже схожими на добре відомий березка. Хоча квітки іпомеї і не довговічні, але кожен день розкривається безліч нових рожевих, червоних, синіх або фіолетових, створюючи собою вид красивого, яскравого, однотонного або різнобарвного килима. Додатковою прикрасою саду можуть стати стовпи, паркани або декоративні грати, повиті швидко зростаючими, досить довгими (до 3-х м) пагонами. Іпомея прекрасна не тільки в саду, вона підходить для прикраси альтанок, терас і навіть балконів. Її ніжні і симпатичні "грамофончики", розкриваючись назустріч сонцю, радують своїх господарів і дарує їм гарний настрій до самих заморозків.

Посів насіння іпомеї

Іпомея дуже красива і легка у вирощуванні. Отримати її з насіння може кожна людина, навіть не має досвіду в цій справі. Залежно від регіону зростання насіння сіють в садовий грунт в квітні-травні, а на розсаду на початку квітні. Терміни посіву вибирають так, щоб через 3-4 тижні сіянці іпомеї можна було посадити в вуличний грунт. Розсада розвивається дуже швидко і через місяць вимагають опору. До цього часу рослини необхідно пересадити на заплановане місце, інакше вони сповільнять розвиток і не наберуть свою природну висоту.

До цього часу рослини необхідно пересадити на заплановане місце, інакше вони сповільнять розвиток і не наберуть свою природну висоту

іпомея

Хоча насіння іпомеї відмінно сходять, однак перед посівом їх на добу рекомендується замочити в теплому розчині підсилювача зростання "Корневином" або гетероауксину. Насіння, підготовлені таким чином, раніше сходять і швидше розвиваються.

Так як насіння іпомеї великі, висаджувати їх можна по 2-3 штучки в невеликі ємності, заглиблений в субстрат на 1 см. Грунт повинна бути розсипчастою, живильної і однорідної консистенції. Від її якості буде залежати зростання і цвітіння. Грунт можна купити готовим або отримати самостійно з листової або садової землі, перегною, піску.

Грунт після посіву рясно полити теплою водою. При цьому потрібно пам'ятати, що іпомея хоч і вологолюбна, але перезволожувати грунт не можна. Від надлишку вологи стебла сіянців можуть загнити, що приведе їх до загибелі.

іпомея

Ємності з насінням ставлять на добре освітлене місце. Перші сходи іпомеї з'являться через тиждень при оптимальній температурі змісту +18 - + 23ºС. Грунт регулярно поливають, не даючи їй підсихати.

Іпомея досить теплолюбна. Пересадка розсади в грунт повинна проводитися тільки після погрози поворотних заморозків. У південних регіонах насіння можна сіяти відразу в садовий грунт поруч з опорою.

Догляд за іпомеєю

Іпомея - невибаглива рослина. Вона не вимагає спеціального складу грунту і особливих умов утримання. Від інших ліан відрізняється стійкістю до різних захворювань і шкідників. Єдине що їй необхідно - це регулярний полив і велика кількість сонячного світла, так як квітки іпомеї дуже чутливі в світлі. Вони розкриваються рано вранці і закриваються за деякий час до настання темряви. При виборі ділянки для цієї ліани слід віддати перевагу місця, надійно захищеному від вітру, який може пошкодити ніжні квіти і ламкі пагони.

При виборі ділянки для цієї ліани слід віддати перевагу місця, надійно захищеному від вітру, який може пошкодити ніжні квіти і ламкі пагони

іпомея

Швидке зростання рослини і рясне цвітіння іпомеї вимагає додаткового живлення. Підгодовувати його необхідно кожні 2-3 тижні комплексними добривами для красиво квітучих.

Якщо іпомея при належному догляді все-таки не досить пишно і красиво цвіте, рекомендується прищипнуть верхівки пагонів. Ця процедура активізує ріст бічних стебел і рослина незабаром перетвориться в привабливий і рясно.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама