Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування розсади помідорів

  1. Посадка розсади помідор не обходиться без знезараження землі і насіння
  2. Коли сіяти помідори
  3. Як доглядати за розсадою томатів
  4. Добрива для розсади томатів
  5. Посадка розсади помідорів у відкритий грунт
  6. Посадка помідор на розсаду - захист від бур'янів і шкідників

Хто при покупці отримував пізні двометрові стебла з вершками замість ранніх низькорослих соковитих сортів томатів, той напевно замислюється про посадку розсади помідорів у себе вдома. Тоді з'являється впевненість, що томати будуть того сорту, який ви запланували.

Ось тільки як виростити розсаду помідор правильно?

Не можна просто вкинути зерно в грунт, адже догляд за розсадою помідорів, підгодівля розсади томатів є важливою ланкою в процесі вирощування даної культури.

Посадка розсади помідор не обходиться без знезараження землі і насіння

Куплені насіння як правило вже оброблені до того, як потрапили на вітрини магазинів. Однак не завадить їх замочити в стимуляторе зростання Гулівер Стимул . З цього препарату можна сміливо починати догляд за розсадою помідорів. Протруйник містить гумат калію і природні фітогормони, які протягом тривалого часу підживлювати рослини. При зборі насіннєвого матеріалу на власних грядках необхідна дезінфекція, щоб попередити інфекції, такі як фітофторозу, чорна ніжка. Вони як правило розвиваються при надмірному поливі і густих посівах.

При посадці необхідно зробити своєрідне щеплення посадкового матеріалу При посадці необхідно зробити своєрідне щеплення посадкового матеріалу. Народний спосіб вакцинації пов'язаний з використанням марганцівки (1 г перманганату калію на 100 мл води) для замочування насіння в розчині на 10-15 хвилин. Після необхідно промити чистою водою. Професійний захист - це своєчасний догляд за розсадою помідорів за допомогою вітчизняного препарату АС-Селект . Рецепт такий: 10 мл препарату на 1 л води. Попередньо загорнувши в марлю, зерна замочують на 1 годину в розчині з розрахунку 10 мл на 1 л води. Після процедури промивати не слід.

Земля дезінфікується теж. Як правило, її беруть з того ж городу, де будуть рости овочі. Навіть покупні грунтові суміші не стерильні. Їх потрібно полити окропом або прожарити 10-15 хвилин в духовці при температурі 200 ° С. Відновлення ґрунту після теплового шоку протягом двох тижнів. За цей період активізуються корисні бактерії. Посів помідор на розсаду повинен проводитися тільки в знезаражений грунт, який готується заздалегідь. Якщо обставини склалися так, що на сіянцях вже з'явилися ознаки хвороби, то дізнатися про догляд за розсадою помідорів і лікуванні можна в нашій статті.

Коли сіяти помідори

Коли сіяти помідори

Сотні кущів можна виростити на підвіконні за умови якісного догляду за розсадою помідорів. Як правило, дата посіву 20-25 лютого. Справа в тому, що від сходів до висадки в город стебла томатів ростуть 50-65 днів. Тоді рослини будуть досить дорослими і їх можна висадити в перших числах травня на грядки. З'явитися перші паростки повинні через сім днів. Насіння сіють у ящики або інші ємності глибиною від 15 см. Їх розкладають на вологий грунт на відстані 2-3 см один від одного, присипають сантиметровим шаром землі і зволожують з пульверизатора. Зверху горщики накривають плівкою або склом.

Як доглядати за розсадою томатів

При виконанні основних правил догляду за розсадою помідорів слід підтримувати вологість 90% і стежити, щоб грунт не пересихав. Достатня тепло забезпечує ранні сходи. Дослідним шляхом встановлено, що якщо температура повітря біля ящика 25 ° С і вище, насіння проростуть за 4 дні, якщо близько 20 ° С - через тиждень. А ось на холодному підвіконні при температурі 10 ° С сходів можна дочекатися і через півмісяця.

Подальший догляд за розсадою помідорів зводиться до помірного поливу раз в тиждень, забезпечення достатнього освітлення (по 16 годин на день) і провітрювання. Бажано в день появи сходів винести горщики на 5 хвилин на відкрите сонце. Так овочі загартовуються до ультрафіолету. Щодня час сонячних ванн збільшують на кілька хвилин. Це запорука стійкості до спеки. Щоб стебла не витягувалися, а росли міцними і міцними, рослини тримають на прохолодному підвіконні. Це знизить інтенсивність росту і загартує до холоду.

Добрива для розсади томатів

Рекомендується їх застосовувати при догляді за розсадою помідорів через дві-три тижні після сходів. Це будь-біо-добриво для розсади томатів на основі гуматів. Дуже ефективний у використанні стимулятор росту антістрессант Гулівер Стимул . Також можна підгодувати «майбутні» овочі народними засобами: дріжджами, йодом і ін. Якщо вас зацікавила, ніж підгодовувати розсаду томатів ще, коли під рукою немає потрібного засобу, докладні рецепти і рекомендації читайте тут.

Посадка розсади помідорів у відкритий грунт

Густі кущі сіянців необхідно прорідити, як тільки з'являться два перших справжніх листка (зазвичай через тиждень-два). Наступний етап - це пікіровка, яка полягає в пересадці рослин в окремі стаканчики. Робити це потрібно з максимальною обережністю, переносити паростки разом з грудками грунту, щоб не пошкодити коріння. Через пів місяця зміцнілі стволи пересаджують знову. Через півтора місяці після сходів на стеблах починають утворюватися квіти. Якщо насіння висівали в лютому, бутонизация почнеться в середині квітня, якщо затягнули з цим до середини березня - чекайте суцвіття на початку травня. Це символізує про те, що через чотирнадцять днів слід провести висадку у відкритий грунт. Допустивши цвітіння в горщику, на городі овоч уже нормально не виросте і урожай вийде мінімальним.

Посадка помідор на розсаду - захист від бур'янів і шкідників

Ділянка городу перед посадкою розсади помідор рекомендується навесні обприскувати препаратом Антисапа або Антисапа Ликвид . Тоді влітку буде менше бур'янів і вони не будуть перешкоджати вентиляції грядки. Рецепт розчину простий: 15 г одного з препаратів на 5 л води з розрахунку на сотку землі. Досить однієї обробки на сезон, щоб не витрачати зайвий час на боротьбу з однорічними надокучливими бур'янами. Сіянці висаджуються в ямки глибиною більше кореня на 10 см на відстані 40-50 см одна від одної. Стебло кладуть під кутом, на кілька сантиметрів присипають землею трохи вище кореневої шийки, щоб швидше відростало нові корінці.

Часто після висадки стовбури кілька днів стоять, «повісивши вуха». Млявість листя може бути через спеку, тому краще пересадкою займатися ввечері або в похмуру погоду. Або це означає, що на молоді корінці вже знайшлися їдці. Тому не слід і після висадки забувати про догляд за розсадою помідорів. Щоб зберегти сіянці і не дати шансів шкідників, краще коріння спочатку обробити препаратом Антихрущ (На 1 л води 10 мл препарату). У такому розчині корінці замочуються на годину-дві. Залишком суміші можна полити лунки з томатами. Це забезпечить повний захист їх від колорадського жука, попелиці, трипсів та інших комах. Більше дізнатися про шкідників томатів і боротьбі з ними в нашій статті.

Догляд за розсадою помідорів - справа невдячна. Звичайно багато що залежить від сіянців, коли закладаються основи фізичного розвитку майбутніх стебел. Тому посадка розсади помідорів - не остання річ для городника. Щедрий урожай томатів можливий тільки при професійному підході до вирощування даної сільськогосподарської культури.

Ось тільки як виростити розсаду помідор правильно?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама