Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Модифікатори в регулярних виразах

Практично завжди при написанні регулярних виразів доводиться ставити певні режими пошуку відповідників. Таких режимів досить багато, і вони задаються за допомогою модифікаторів в регулярних виразів.

Невелика таблиця з модифікаторами, які використовують при написанні регулярних виразів.

МодифікаторЩо робитьi

Найважливіший модифікатор, вказавши який регістр (рядкова або прописна буква) при пошуку відповідників враховуватися не буде. U Якщо вказати даний модифікатор, то буде вестися пошук мінімального за довжиною відповідності. За замовчуванням ж шукається максимальне по довжині відповідність. m Даний модифікатор буде шукати відповідність тільки в одному рядку, а не по всьому тексту. s Протилежність модифікатору m, тобто, вказавши даний модифікатор, відповідність буде шукатися по всьому тексту. x При використанні даного модифікатора пробільні символи будуть ігноруватися. Тобто Ви можете написати хоч 100 прогалин, і вони будуть опущені. Якщо, звичайно, Ви їх не екраніруете (за допомогою "\").

Щоб стало зрозуміло, як використовуються модифікатори в регулярних виразах, привожу приклад:

/ A [0-9] * b / ix

Рядок, яка "містить послідовність, яка починається з символу a, після якого йде послідовність будь-яких цифр, а далі йде символ b, причому регістр не важливий", буде відповідати регулярному виразу, написаному вище. Також зауважте, що так як ми використовували модифікатор "x", то все неекрановані прогалини були опущені. Фактично, наше регулярний вираз має вигляд:

/ A [0-9] * b / ix

Приклади рядків, які відповідають даним регулярними виразами (нагадую, що вони ідентичні один одному в зв'язку і використанням модифікатора "x"): "a932b", "A392b", "a9B". А ось в такий рядку відповідності знайдено не буде: "a 993b".

Іншими словами, модифікатор "x" використовується для написання більш наочних регулярних виразів.

Після цієї статті Ви повинні зрозуміти: що таке модифікатори, для чого вони використовуються і як вони використовуються. Якщо Ви відповіли на ці питання, а також прочитали попередні статті за регулярними виразами, то можна вважати, що Ви вже можете писати практично будь-які регулярні вирази.

Успіхів!

Додавайтеся до мене в друзі ВКонтакте: http://vk.com/myrusakov .
Якщо Ви хочете дати оцінку мені і моїй роботі, то напишіть її в моїй групі: http://vk.com/rusakovmy .

Якщо Ви не хочете пропустити нові матеріали на сайті,
то Ви можете підписатися на оновлення: Підписатися на оновлення

Якщо у Вас залишилися які-небудь питання, або у Вас є бажання висловитися з приводу цієї статті, то Ви можете залишити свій коментар внизу сторінки.

Запропонуйте цю статтю друзям:

Якщо Вам сподобався сайт, то розмістіть посилання на нього (у себе на сайті, на форумі, в контакті):

  1. кнопка:

    Вона виглядає ось так: Вона виглядає ось так:

  2. Текстова посилання:

    Вона виглядає ось так: Як створити свій сайт

  3. BB-код посилання для форумів (наприклад, можете поставити її в підписі):

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама