Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Що приготувати з пшона


16.07.14

Пшоно - смачна й поживна крупа. Пшоно отримують з плодів культурних видів проса, звільнених від колоскових лусочок за допомогою обдирання. За рахунок низького вмісту клейковини пшоно на борошно майже не переробляють, а вживаю тільки у вигляді крупи. Пшоно з самого початку служило сировиною для приготування різних каш, похлебок, кулешею. Страви, приготовані з пшона були поживними, надавали силу, тому робітничий клас Південної Росії охоче брали їх з собою в поле. Каші з пшона ніколи не набридали, тому що готували їх різноманітно - з грибами, овочами, яблуками, горіхами та ін.

Корисні властивості пшона
Пшоно містить велику кількість білка. Крупа багата вітамінами, особливо B1, B2, B5, а також вітаміном PP. Так само пшоно містить необхідні організму макро- і мікроелементи: залізо, фтор, магній, мідь, марганець, кремній, кальцій, калій і цинк.
Пшоно відноситься до продуктів з повільними вуглеводами. Так, порція пшоняної каші засвоюється організмом за часом рівно стільки, скільки шматок курячої грудки або філе риби, приготовані на пару. З цієї причини дієтологи рекомендують готувати пшоняну кашу вранці або подавати її в якості основної страви, наприклад, з овочами, під час обіду. Для тих, хто хоче, навпаки, набрати вагу, кашу рекомендується їсти ввечері.
У пріоритеті страви з пшона у спортсменів, тому що крупа багата на рослинний білок, а білок, як відомо, є будівельним матеріалом.
Пшоно в кулінарії
З пшона готують кашу в гарбузі з родзинками, горіхами, чорносливом, курагою, яблуками і т.д. Круглу, невелику гарбуз очищають від насіння. Пшоно перебирають, заливають окропом і залишають на 20 хвилин. Воду зливають. Пшоно змішують з сіллю, цукром, сухофруктами. Кладуть на гарбуз, вливають окріп, кладуть шматочки вершкового масла, накривають гарбуз фольгою і ставлять в духовку рівно на годину. Запікають при помірній температурі до м'якості крупи і гарбузової м'якоті. Подають, трохи остудивши з додатковою порцією вершкового масла.
З пшона готують оладки. Пшоно заливають водою навпіл з молоком і варять кашу. Кашу охолоджують, змішують з сіллю, цукром, вбивають яйця, додають розпушувач, трохи борошна і вливають молоко. Замішують тісто, схоже на густу сметану. Набирають тісто ложкою, смажать оладки в маслі.
Пшоняну кашу використовують як начинку для фарширування млинців. Смажать солоні, тонкі млинці. Відварюють пшоняну крупу, змішують зі смаженими грибами і цибулею. Кашу кладуть на млинець, згортають його конвертом. Млинці обсмажують в олії, подають зі сметаною.
Куліш - найпопулярніша страва, яку готують з пшоном. У казанку або товстостінній каструлі витоплюють сало (смалець). Шкварки виймають. На смальці обсмажують цибулю і часник, гриби або м'ясо, всипають промиту крупу, солять за смаком, вливають воду, готують куліш на тихому вогні до готовності. Куліш може бути густим, як каша або рідким, як суп.
Рибний суп з пшоном - похідне блюдо, яке з успіхом можна готувати вдома. З голови, хребтів і плавників готують рибний бульйон, проціджують. У бульйон кладуть картоплю, пшоно, сіль, перець, варять до м'якості крупи і картоплі. Додають рибне філе. В кінці суп заправляють свіжим кропом і часником.
З пшоном готують крупеник. Пшоно відварюють, змішують з родзинками і яблуками, цукром, сиром і яйцями. Перекладають суміш у жароміцних форму, змащують сметаною і запікають. Трохи крупеник остуджують в формі, нарізають і подають.
Юшка "Петровська" - ще одне знамените блюдо з пшоном. Юшку готують з солонини, пшона, картоплі і коріння. Солонину кладуть в каструлю, заливають водою, варять до м'якості. Потім кладуть коріння і картопля, всипають пшоно. Варять до готовності пшона і картоплі.
У селах Центральної Росії на весілля запікають гусака, якого попередньо фарширують пшоном і грибами. Гуся солять і перчать напередодні. Перед запіканням заповнюють тушку промитим пшоном, змішаним з цибулею і грибами смаженими. Гусячу шкіру зашивають. Гуся змащують сметаною і запікають у духовці на середньому спеку до готовності.
Хвіртки з пшоняною кашею - сибірське блюдо. Це відкриті пиріжки з житнього прісного тіста. З тіста формують кошики. Відварюють кашу, змішують з молоком, яйцями і маслом вершковим. Фарширують кашею тісто, запікають в духовці до золотистого кольору. Подають з молоком.
З пшоном і рибою печуть пироги. Пшоно відварюють, заправляють маслом. Змішують з відвареної рибою. Окремо підсмажують багато цибулі ріпчастої. Розгортають шар тіста. На нього кладуть цибулю, потім пшоно з рибою. Закривають пиріг другою половиною тіста, краї з'єднують щільно. Наколюють пиріг виделкою, змащують яйцем, запікають в духовці.
З пшоном готують квас. Пшоняний квас дуже корисний для підняття імунітету і для правильної роботи кишечника. У велику трилітрову банку всипають дві склянки пшона, кладуть 3 корочки житнього хліба, додають за смаком цукор, заливають теплою водою. Банку накривають марлею і ставлять у тепле місце на дві-три доби. Коли з'являться великі бульбашки - квас готовий. Квас проціджують, п'ють охолодженим. Щоб процес не переривався, особливо актуально влітку, не чекаючи бродіння - ставлять другу банку з тим же складом. Як тільки перша банку квасу буде випита, друга теж буде готова.
Фото: © Depositphotos.com/@ MurzikNata1

Наталія Петрова , Спеціально для Kulina.ru




Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама