Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Побутовий опалювальний котел в системі опалення

  1. Особливості системи опалення з котлом
  2. Плюси і мінуси природної циркуляції

Природна циркуляція в опалювальній системі заміського будинку є найбільш простий і тому отримала повсюдне поширення. Принцип дії опалення з природною циркуляцією полягає в тому, що вода, піддаючись природним фізичним законам, направляється від побутового опалювального котла , Де вона нагрівається, до опалювальних приладів, а потім рухається назад до котла під впливом гідростатичного напору, що з'являється через різної щільності гарячої та холодної води.

Особливості системи опалення з котлом

Так як щільність холодної води більше, ніж нагрітої, то загальна вага охолодженої води більше ваги гарячої води в циркуляційному кільці. Ця різниця і створює рушійний циркуляційний напір. Від різниці рівнів опалювальних приладів і побутового опалювального котла залежить величина циркуляційного напору. Чим нижче розташовується побутової опалювальний котел по відношенню до опалювальних приладів, тим вище натиск. Чим менше висота будівлі, тим більше спостерігається зниження гідростатичного напору, тому в приватних будинках на 1 поверх це значення є мінімальним.

Якщо немає можливості заглибити, наприклад, твердопаливний котел , То навіть при однаковій висоті розміщення приладів, через охолодження води в трубопроводі буде утворюватися гідростатичний напір. Оскільки охолодження води потрібно для створення гідростатичного напору, то трубопровід зі зворотним подачею необхідно прокладати відкрито і не ізолювати.

У той же час не можна допускати передчасне охолодження води в підйомному трубопроводі, оскільки це призводить до підвищення щільності води і зменшення гідростатичного напору. У зв'язку з цим рекомендують підйомний стояк від побутового опалювального котла ізолювати.

Плюси і мінуси природної циркуляції

В цілому опалювальна система являє собою герметичну конструкцію, однак верхня точка з'єднується з атмосферою за допомогою розширювального бака. Цей елемент системи необхідний для того, щоб не створювалося підвищений тиск, коли нагріта вода розширюється. Розширювальний посудину вміщує додатковий обсяг води, що утворюється при нагріванні і повітря, що потрапило в систему.

Серед достоїнств природної циркуляції називають:

  • незалежність від циркуляційного насоса;
  • простоту;
  • невелику витратність.

З недоліків відзначають:

  • повільний «розгін» опалювальної системи;
  • жорсткі норми по конфігурації трубопроводу і ухилу;
  • необхідність застосування труб з великим перетином.

Компанія «Теплодар Україна» пропонує вітчизняним споживачам універсальний побутової опалювальний котел «Теплодар» моделі Куппер ОК-16 і його модифікацію Куппер ОВК-14 для облаштування автономної опалювальної системи в заміському будинку площею до 160 м2. Побутові опалювальні котли Куппер призначені для роботи на всіх видах палива. Жителі Миколаєва, Полтави та інших міст України можуть купити побутові опалювальні котли Куппер в компанії «Теплодар Україна».

Ви не заповнили поле "Ім'я" Ви не заповнили поле "Коментар" Будь ласка, поставте Вашу оцінку!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама