Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Компенсація за ліки

  1. підтримка здоров'я
  2. Варіанти компенсації за ліки пенсіонерам і працюючим
  3. За рахунок ФСС
  4. За рахунок роботодавця
  5. податкові відрахування
  6. отримання коштів
  7. Збір документів
  8. подача
  9. виплата

В даний час, згідно з чинним законодавством, певні категорії громадян мають право отримувати пільги, виражені в наданні безкоштовних лікарських засобів, необхідних для проведення лікування, або компенсація вартості зазначених препаратів.

Програма поширюється на громадян, які працюють в деяких сферах діяльності, які віднесені до так званих «шкідливим виробництвам», пенсіонерів, а також дітей, які не досягли віку трьох років, або дітей більш старшого віку, які проживають в неповних і багатодітних сім'ях.

підтримка здоров'я

підтримка здоров'я

Програма, згідно з якою можна компенсувати фінансові кошти, витрачені фізичною особою, віднесеною до певної пільгової категорії, на оплату необхідних лікарських засобів, діє на всій території Російської Федерації.

Однак в ряді деяких регіонів існують власні списки медичних препаратів, які відпускаються безкоштовно, або такі, за які можна отримати грошову компенсацію.

Дана програма введена урядом для того, щоб забезпечити громадянам, які потребують лікарських препаратах в зв'язку з наявністю будь-яких хвороб, нормальну і повноцінне життя.

Так, наприклад, кожен громадянин протягом своєї трудової діяльності здійснює щомісячні виплати в фонд медичного страхування. Як відомо, дана процедура, тобто, страхування, є обов'язковою, відповідно, так чи інакше, будь-яка фізична особа тим чи іншим чином поповнює державний бюджет.

Таким чином громадянин, який опинився в складній життєвій ситуації, наприклад, отримав інвалідність згодом здійснення прямих трудових обов'язків, або пенсіонер, має право отримання безкоштовних, тобто, пільгових лікарських препаратів, інших медичних послуг, або отримання компенсації, вираженої в виплаті фіксованих грошових коштів.

Варіанти компенсації за ліки пенсіонерам і працюючим

Варіанти компенсації за ліки пенсіонерам і працюючим

Існує кілька певних видів виплати компенсацій грошових коштів, витрачених фізичною особою на придбання лікарських препаратів, яких медичних послуг.

Варіант отримання компенсації залежить від тієї категорії, до якої віднесено фізичну особу, яка має право на пільги. Також головним аспектом в даному випадку є те, відповідно до виникненням який саме ситуації громадянин придбав право на отримання пільгової медичної допомоги, наприклад, настання страхового випадку, придбання інвалідності в зв'язку з виконанням професійної діяльності і так далі.

За рахунок ФСС

Чинне на території Російської Федерації законодавство передбачає такий нюанс, як обов'язкове страхування кожного громадянина від настання при виконанні основної трудової діяльності нещасного випадку, травм, отриманих під час здійснення провадження і так далі.

Існує кілька основних видів відшкодування отриманого шкоди, до яких можна віднести такі, як безкоштовне лікування в медичній установі, реабілітаційна і соціальна адаптація та інше.

Що стосується компенсації за фінансові кошти, витрачені громадянином на придбання лікарських засобів, то дана міра віднесена до категорії додаткових заходів, включених в страховку. Сума даних пільгових виплат, її розміри, а також список документів, необхідних для отримання зазначених коштів затверджено діючими нормативно-правовими актами.

Правом на отримання абсолютно безкоштовних лікарських препаратів, а також медичних послуг різного роду мають такі категорії громадян, не віднесені до працюючих і, відповідно, не мають можливості компенсувати зазначені витрати за рахунок роботодавця:

  1. Дітям до трьох років. В даний час присутня перелік різних медичних препаратів, який затверджений чинним законодавством. Відповідно до даного списку, батьки дитини можуть зажадати у лікаря видачу тих або інших ліків абсолютно безкоштовно, тобто, відповідно до пільговим рецептом. Слід пам'ятати про те, що цим правом володіють тільки ті діти, які мають поліс обов'язкового медичного страхування.
  2. Діти, які не досягли шестирічного віку, що живуть в багатодітних сім'ях. Батьки, які мають на утриманні більше трьох дітей, незалежно від того, рідні вони, або усиновлені, мають право на безкоштовне придбання необхідних лікарських засобів, а також медичних послуг. Однак, дана пільга поширюється тільки на тих дітей, які абсолютно здорові, тобто, не мають інвалідності. У тому випадку, якщо в сім'ї проживає дитина - інвалід, загальний термін виплат значно збільшується.
  3. Діти-інваліди В тому випадку, якщо батьки мають на утриманні дитини з якоюсь групою інвалідності, вони мають право претендувати на видачу безкоштовних лікарських засобів, отримання безоплатних медичних послуг, а також виплату компенсації за придбані раніше препарати, необхідні для лікування дитини.
  4. Інваліди. Громадяни, які мають інвалідність, також наділені правом на отримання компенсації, що покриває витрати на придбання необхідних ліків і медичних послуг. В даному випадку слід пам'ятати про те, що інвалідність необхідно підтверджувати періодично, що регламентовано нормами чинного законодавства.
  5. Пенсіонери. Особи, які мають повний трудовим стажем і, відповідно, не працюють через настання пенсійного віку, мають право на пільги, поширювані на отримання різного роду послуг в сфері медицини. Також в даний список входить компенсація фінансових коштів, витрачених на ліки і лікування .

За рахунок роботодавця

За рахунок роботодавця

Така програма, як обов'язкове страхування, передбачає захист прав громадян, які отримали різного роду травми і пошкодження, а також будь-яку категорію інвалідності в зв'язку з виконанням прямих трудових обов'язків. Дані особи мають право на проходження безкоштовного лікування та реабілітації, а також виплати компенсацій за придбані раніше лікарські препарати.

Для того, щоб мати зазначеним вище правом повною мірою, працівник, який отримав травму під час виконання своєї трудової діяльності, повинен пройти професійний медичний огляд. Відповідно до результатів буде визначено програму його реабілітації.

Саме зазначена програма обумовлює відсутність оподаткування на перелік тих чи інших медичних препаратів, які покладені фізичній особі відповідно до наявної інвалідністю.

Для того, щоб отримати компенсацію, громадянину необхідно мати на руках відповідні медичні документи, наприклад, рецепти і квитанції. Дані папери необхідно надати роботодавцю. Оплачуються ліки відповідно до середньої їх вартістю на фармакологічному споживчому ринку.

податкові відрахування

податкові відрахування

Законодавством визначено, що та сума грошових коштів, яка була витрачена платником податків на придбання необхідних лікарських засобів, не обкладається податком. Ця пільга може поширювати як на самого громадянина, так і на його близьких родичів, тобто, подружжя, або дітей.

В даний час існує певний перелік таких пільгових медикаментів. При виписці рецепта лікар видає громадянину два бланка, один з яких надається безпосередньо до податкового органу для проведення необхідних процедур.

Отримання зазначених виплат, тобто, коштів, які раніше були витрачені фізичною особою на придбання ліків, можливо один раз на рік.

В цьому випадку виплата проводиться по завершенні зазначеного часового проміжку.

отримання коштів

Як отримати кошти, які раніше були витрачені громадянином на придбання необхідних для лікування медикаментів? Для здійснення зазначеної процедури необхідно надати до податкового органу ряд певних документів, список яких затверджений нормативно-правовими актами.

Збір документів

Збір документів

Для збору пакету документів, відповідно до яких здійснюється порядок виплат коштів в якості компенсації за придбання лікарських засобів, або для твору такої процедури, як податкове вирахування, необхідно звернути на це увагу ще на стадії звернення до медичного закладу.

При отриманні рецептурних бланків слід стежити за тим, щоб медичним працівником було видано певну кількість рецептів, один з яких надається безпосередньо в аптечний пункт, а інший - до відповідного державного органу.

Перелік зазначених документів є наступним:

  • бланки рецептів, відповідні певній формі 107 / у.
  • квитанції, або інші документи, здатні підтвердити факт оплати лікарських препаратів, придбаних громадянином.
  • довідки про доходи, отриманих особою протягом податкового періоду, що включають також відомості про проведені утримання.

У тому випадку, якщо фізичною особою були придбані медичні препарати, призначені для лікування його близького родича, тобто, чоловіка або дружини, дітей, як рідних, так і усиновлених, або батьків, як рідних, так і прийомних, необхідно надати відповідний документ, а також його копію, здатний підтвердити вказане спорідненість.

подача

Після збору необхідних документів необхідно здійснити подачу даного пакета до відповідних органів.

Для різних категорій громадян подати документи слід в наступні інстанції:

  • Пенсіонерам слід звернутися до Пенсійного Фонду РФ, який відповідає їх місцю реєстрації, і на території дії якого вони проживають.
  • Податкова служба. Для працюючих та осіб без роботи провести процедуру передачі документів, що підтверджують покупку лікарських препаратів слід в той податковий орган, який знаходиться за місцем їх реєстрації, або, якщо вона відсутня, проживання.
  • У тому випадку, якщо громадянин працевлаштований, подача даних документів можлива також за місцем його діяльності. В даному випадку прийом документів здійснює роботодавець.

виплата

виплата

Що стосується виплати відповідної компенсації за кошти, витрачені на придбання необхідних лікарських препаратів, то здійснити їх громадянин може безпосередньо в тому державному органі, куди було здійснено подача документів.

Слід пам'ятати про те, що далеко не вся сума, яка була витрачена громадянином на лікування, підлягає стовідсотковій виплаті. Встановлено фіксований розмір грошових коштів, що підлягає виплаті протягом року.

Він становить не більше двадцяти п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян протягом календарного року на одну фізичну особу.

В даний час далеко не кожен громадянин знає про те, що йому належиться відпустка тривалістю ліків на пільгових умовах, працівники сфери медицини також не поспішають інформувати про це. Відповідно, для отримання рецептів такого роду слід уточнити перелік лікарських препаратів, відпустка яких проводиться відповідно до наявності пільг і своєчасно нагадати про свої права, наданих державою.

Також припустимо такий варіант, як відмова від пільгових ліків. В такому випадку грошові кошти, призначені для цього, будуть видаватися громадянину в установленому розмірі.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама