Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Тепловий опір навколишнього середовища

Кабель, прокладений в повітрі, охолоджується внаслідок конвекції повітря і теплового випромінювання з поверхні кабелю. Питомий тепловий опір кабелю, прокладеного в повітрі, залежить від стану поверхні кабелю. Питомий тепловий опір металевої оболонки (алюміній, свинець, сталь) мало в порівнянні з тепловими опорами будь-яких захисних покривів кабелю (табл. 4-1); це забезпечує більш високу тепловіддачу в навколишнє середовище. Тепловий опір поверхні кабелю при прокладці його на відкритому повітрі (відстань між центрами кабелів дорівнює двом його зовнішнім діаметрам).

де σв - питомий опір теплопереходу з поверхні кабелю в повітря, рівне від 800 до 1 200 град × см2 / вт, залежне від наявності броні на кабелі, його діаметра і навантаженості під час експлуатації.

Залежно від швидкості і напряму руху повітря (наприклад, при обдувке) охолодження кабелю може бути більш ефективним. Для практичних розрахунків приймають середнє значення коефіцієнта теплопередачі для вільної конвекції. У разі прокладання кабелів у тунелях і каналах враховується загальний нагрів навколишнього повітря.

Кабель, прокладений в землі, охолоджується шляхом передачі тепла від зовнішньої поверхні до навколишнього його середовищі. З метою забезпечення більш щільного облягання грунтом кабель укладають на дно траншеї на подушку з піску і засипають м'якою землею з наступним ретельним утрамбовкой її. Наявність великих шматків землі близько кабелю або нещільне її прилягання до кабелю підвищує питомий тепловий опір середовища; це призводить до погіршення охолодження кабелю під час експлуатації. Якщо в одній траншеї укладається кілька кабелів, то відстань між ними повинна бути не менше діаметра кабелю. Нагрівання паралельно прокладених кабелів визначається сумою теплових полів в грунті від всіх кабелів. Тепловий опір ґрунту, навколишнього кабель,

де автоматичної експозиції - питомий тепловий опір ґрунту, град × см / вт, сильно залежить від структури ґрунту і вмісту в ній вологи (табл. 4-1). Правильний вибір величини питомого теплового опору дозволяє істотно знизити вартість кабельних ліній.

Добові коливання температури грунту на глибині прокладки кабелів практично відсутні. Сезонні коливання температури можуть бути значними і повинні враховуватися при розрахунках.

Кабель, прокладений в проточній воді, знаходиться в найкращих умовах. Вода забезпечує хороший від вод тепла із зовнішнього поверхні кабелю. Завдяки наявності в воді течій і конвекційних струмів теплового поля навколо кабелю в воді практично не утворюється. У цьому випадку при розрахунку допустимого навантаження на кабель тепловий опір навколишнього середовища прирівнюють нулю. При наявності окремих ділянок кабелю, які не перебувають у воді, розрахунок їх виробляють за умовами з найвищим тепловим опором. Прокладку кабелю по дну водних перешкод із заглибленням в грунт для захисту від механічних пошкоджень прирівнюють до прокладання у вологому грунті.

Найменш сприятливі умови охолодження при прокладці кабелю в бетонних блоках, що знаходяться в землі. В цьому випадку кабель без броні простягається в отвір блоку, і тепловий потік, що виходить з кабелю, долаючи спочатку опір прошарку повітря, проходить через стінки блоку в навколишнє грунт. Теплові опору тіла блоків (Sбл), що застосовуються для прокладки кабелів, відносяться як до вертикального, так і до горизонтального розташуванням їх в землі, коли всі отвори блоків заповнені працюють кабелями і втрати в окремих кабелях розрізняються не більше ніж на 20%. Тепловий опір блоку в землі

Тепловий опір блоку в землі

де σбл - питомий тепловий опір навколишнього блоки грунту, град-см / вт; де σбл - питомий тепловий опір навколишнього блоки грунту, град-см / вт;   А - висота блоку, см;  В - ширина блоку, см;  Н - глибина центру блоку від поверхні землі, см А - висота блоку, см; В - ширина блоку, см; Н - глибина центру блоку від поверхні землі, см.

При тепловому розрахунку кабелю, що прокладається в блоці (рис. 4-5), враховують тепловий опір повітря між оболонкою кабелю і стінкою каналу блоку. Перевищення температури оболонки кабелю над температурою грунту

де р - втрати в кабелі; де р - втрати в кабелі;   - різниця температур оболонки кабелю і стінки каналу блоку;   - різниця температур стінки каналу блоку і грунту;   тепловий опір повітря в каналі блоку - різниця температур оболонки кабелю і стінки каналу блоку; - різниця температур стінки каналу блоку і грунту; тепловий опір повітря в каналі блоку.

У кабелях, прокладених в сталевій трубі, при розміщень їх трикутником з вершиною вгорі найбільшу температуру має верхній кабель. Тому проводиться тепловий розрахунок верхнього кабелю. Екран кабелю і сталеву трубу приймають за ізотермічні поверхні. Основний перепад температур в маслі або газі буде близько поверхонь кабелю і трубопроводу. У середній частині зони, заповненої маслом або газом, перепад температур практично відсутня.

Тепловий опір зони масла розглядають як суму теплових опорів від поверхні кабелю в середу, що заповнює трубопровід (Sк.м.), і від середовища до стінки трубопроводу (Sм.т.):

):

де ам - питомий опір теплопереходу в масло, що заповнює трубопровід, рівне 425 градoсм2 / вт; DK - діаметр кабелю по екрану; DT - внутрішній діаметр трубопроводу; k1 = 0,835 - коефіцієнт, що визначає частину периметра верхнього кабелю, який бере участь в теплоотводе через масло; k2 ≈0,35 ÷ 0,40 - коефіцієнт, що визначає частину периметра внутрішньої поверхні трубопроводу, що бере участь в теплоотводе через масло. При розрахунку повного теплового опору кабелю в сталевій трубі, заповненої маслом, враховується також тепловідвід від поверхні верхнього кабелю до трубопроводу за рахунок зіткнення кабелів між собою і трубопроводом. Для кабелю з екраном з мідних стрічок і спіралей з напівкруглих дротів це опір становить приблизно 230 градoсм / пн. Питомий тепловий опір азоту при тиску 140 н / см2 дорівнює 500 град o см / вт; при зниженні тиску до 70 н / см2 питомий опір зростає на 27%, а при атмосферному тиску - на 100%.

У разі, якщо Ви не знайшли інформації щодо необхідної Вас продукції, звертайтеся на форум і Ви неодмінно отримаєте відповідь на поставлене запитання. або скористайтеся формою для звернення до адміністрації порталу.

Для довідки: Розділ «Довідник» на сайті RusCable.Ru призначений виключно для ознайомлювальних цілей. Довідник складено шляхом вибірки даних з відкритих джерел, а також завдяки інформації, що надходить від заводів-виготовлювачів кабельної продукції. Розділ постійно наповнюється новими даними, а також вдосконалюється для зручності у використанні.

Список використаної літератури:

Електричні кабелі, проводи й шнури.
Довідник. 5-е видання, перероблене і доповнене. Автори: Н.І.Белоруссов, А.Е.Саакян, А.І.Яковлева. Під редакцією Н.І.Белоруссова.
(М .: Вища школа, 1987, 1988)

«Кабелі оптичні. Заводи-виробники. Загальні відомості. Конструкції, обладнання, технічну документацію, сертифікати »
Автори: Ларін Юрій Тимофійович, Ільїн Анатолій Олександрович, Нестерко Вікторія Олександрівна
Рік видання 2007. Видавництво ТОВ «Престиж».

Довідник «Кабелі, проведення й шнури».
Видавництво ВНИИКП в семи томах 2002 год.

Кабелі, проведення й матеріали для кабельної індустрії: Технічний довідник.
Упоряд. і редагування: кузен В.Ю., Крехова О.В.
М .: Видавництво "Нафта і газ", 1999.

Кабельні вироби. довідник
Автор: Алієв И.И., видання 2-е, 2004

Монтаж і ремонт кабельних ліній. довідник електромонтажника
За редакцією А.Д. Смирнова, Б.А. Соколова, А.Н. Трифонова
2-е видання, перероблене і доповнене, Москва, Вища школа, 1990.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама