Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Риба пангасіус користь і шкода

  1. Пангасіус - що за риба?
  2. Риба пангасіус: користь для здоров'я
  3. Чи шкідливий пангасіус?
  4. Вибираємо корисний пангасіус

Така риба, як Така риба, як   пангасіус стала в останні роки все частіше з'являтися на нашому обідньому столі завдяки своїй доступною ціною пангасіус стала в останні роки все частіше з'являтися на нашому обідньому столі завдяки своїй доступною ціною.

А в чому основна користь і можливу шкоду риби пангасіус для здоров'я ? Спробуємо розібратися в цьому питанні, тим більше що в засобах масової інформації досить багато суперечливої ​​інформації з цього приводу.

Пангасіус - що за риба?

Багато хто чомусь вважає, що пангасіус - це морська риба. Однак це не так. Всі представники сімейства Pangasiidae - виключно прісноводні мешканці, що влаштувалися в річках і озерах Східної Азії (основний ареал - річки Чаупхрай і Меконг). Причому риба pangasius, яку поставляють майже в 120 країн світу, вирощується на спеціальних рибних фермах, в основному у В'єтнамі.

Ця прісноводна риба (її ще називають «акулячий сом») має специфічну форму тіла зі сплюсненої головною частиною і «акулячим» плавцем, а також розфарбуванням і звичками, як у його «великого брата» - сома.

У В'єтнамі рибу пангасіус ловлять, розводять і використовують в їжу вже протягом багатьох сотень років. В даний час вона поставляється майже в 140 країн світу, в тому числі в США, багато західноєвропейських країн, в Росію, Україну, Білорусь та інші держави. Пангасіус можна зустріти в магазинах як в цілісному вигляді, так і у вигляді стейків (в основному в західних країнах), а також - у вигляді філе (в країнах колишнього СРСР).

Риба пангасіус: користь для здоров'я

якщо ця якщо ця   прісноводна риба вирощується в екологічно чистому регіоні, використовуються якісні корми, дотримується технологія оброблення, обробки, заморожування, пакування і транспортування продукту, то користь риби пангасіуса для здоров'я безсумнівна прісноводна риба вирощується в екологічно чистому регіоні, використовуються якісні корми, дотримується технологія оброблення, обробки, заморожування, пакування і транспортування продукту, то користь риби пангасіуса для здоров'я безсумнівна.
У ній містяться необхідні організму людини високоякісні білки, макроелементи (фосфор, магній, калій, кальцій), мікроелементи (залізо, фтор, цинк та ін.), Вітаміни (A, E, PP, групи B, C), омега-3 - жирні кислоти. При цьому пангасіус має невелику калорійність: в 100 грамах продукту міститься всього 89 ккал.
Періодичне вживання пангасіуса допомагає зміцнити наше серце і судини, попереджає розвиток атеросклерозу , Робить наші кістки міцніше, а роботу мозку - продуктивніше.

Безумовно, варто розуміти, що максимальну користь для здоров'я може принести пангасіус, що мешкає в природних, диких умовах, а не вирощений на одній з в'єтнамських рибних ферм.
Проте, при достатньому контролі над виробництвом і доставкою цієї прісноводної риби в наші магазини можна без побоювань вживати пангасіус в їжу 1-2 рази в тиждень поряд з іншими сортами риби.

Чи шкідливий пангасіус?

Як попередити можливу шкоду пангасіуса для здоров'я, я написав в попередньому абзаці. Природно, вирощування pangasius на рибних фермах в дельті річки Меконг важко назвати повністю відповідає всім екологічним нормам. Це один з найбільш густонаселених районів В'єтнаму, тут розташовані промислові підприємства, можливе попадання в річкову воду відходів виробництва.

Однак для В'єтнаму експорт пангасіуса - один з істотних джерел поповнення бюджету країни, тому контроль за роботою рибних ферм з кожним роком посилюється.

Вибираємо корисний пангасіус

Як вибирати пангасіус в магазині, щоб його користь для здоров'я була очевидною, а можливу шкоду - мінімальним?
Як вибирати пангасіус в магазині, щоб його користь для здоров'я була очевидною, а можливу шкоду - мінімальним Самий екологічно чистий і безпечний для здоров'я продукт з цієї риби - стейк, а також тушка. Ось тільки зустріти в наших магазинах ці продукти з пангасіуса можна надзвичайно рідко.

Найчастіше на прилавках в наявності лише філе пангасіуса. Вибираючи рибу, можна помітити, що філе може бути різного кольору (біле, жовте, червоне, помаранчеве) і містити різну кількість жиру, глазурі і льоду.

Слід знати, що найкращий варіант - це біле (а також рожеве) філе пангасіуса з відсутністю жиру. Далі в порядку убування в плані користі риби пангасіуса для здоров'я варто червоне філе (найімовірніше така риба вирощувалася при нестачі кисню у воді і крім того спеціальним чином оброблялася при подальшій обробленні). Жовтий колір риби свідчить про нестачу поживних речовин в її раціоні при житті і вирощуванні великої обсягу риби на маленькій площі.

Таким чином, при правильному виборі риби пангасіус її користь для здоров'я буде максимальною, а шкода мінімальним.

Пангасіус - що за риба?
Пангасіус - що за риба?
Чи шкідливий пангасіус?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама