Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У ВАТ «Агат - системи управління» сформований вигляд перспективного безпілотного авіаційного комплексу

У ВАТ «Агат - системи управління» сформований вигляд перспективного безпілотного авіаційного комплексу (БАК), повідомили в Державному військово-промисловому комітеті Білорусі У ВАТ «Агат - системи управління» сформований вигляд перспективного безпілотного авіаційного комплексу (БАК), повідомили в Державному військово-промисловому комітеті Білорусі.

До складу БАК входять безпілотні літальні апарати (БЛА), різні види корисного навантаження.

Одночасно ведуться роботи зі створення бортового контуру управління БЛА і наземного пункту управління БАК.

Для досягнення якісного кінцевого результату в своїй роботі керівництво підприємства планує інтегрувати досвід, накопичений підприємствами країни в галузі створення безпілотників, а також багаторічний досвід організацій Росії по розробці, виробництву і сертифікації БЛА, систем забезпечення запуску та посадки.

На ВАТ «558 Авіаційний ремонтний завод» покладено завдання з розробки та освоєння у виробництві планера БЛА з двигуном внутрішнього згоряння з дальністю застосування 100-300 км. На підприємстві вже проведено повний цикл вібро-і статичних випробувань, а з лютого цього року почалися льотні випробування експериментального зразка. Уже виконано понад 40 польотів на визначення відповідності характеристик заданих параметрах. Відповідно до отриманих результатів будуть внесені зміни в конструкцію планера.

Розробкою і організацією виробництва апаратури інформаційно-командної радіолінії для тактичного БЛА займаються фахівці ВАТ «Агат - системи управління». Сьогодні її можливості по дальності дії доведені до 25 км, під кінець 2012 року планується довести дальність дії цієї апаратури до 100 км.

Дослідити і вибрати оптимальні методи побудови апаратури повітряної радіаційної розвідки місцевості для сімейства БЛА з урахуванням критеріїв уніфікації і комплексування доручено НПУП «Атомтех», фахівці якого створили зразок апаратури повітряної радіаційної розвідки місцевості «Гамма-1».

В Інституті фізики імені Степанова НАНБ як корисного навантаження для тактичного ВАК створена лазерна активно-імпульсна система забезпечення видимості в умовах обмеженої освітленості і складних погодних умов. Вона призначена для отримання телевізійного зображення ділянки місцевості (об'єкта) в будь-який час доби в умовах поганої видимості. Система встановлюється на борт тактичного БЛА на гідростабілізірованной платформі.

Науково-технічний центр «ЛЕМТ» створив зразок бортової апаратури оптико-електронної розвідки в видимому і інфрачервоному діапазонах, до складу якої входять телевізійна камера з високою роздільною здатністю, тепловізор і лазерний далекомір.

ВАТ «КБ Радар» як корисного навантаження для БЛА створило апаратуру радіоелектронної боротьби, що включає різні передавачі перешкод, в тому числі приймачів споживачів навігаційних систем GPS і ГЛОНАСС.

ПП «НТЛаб-ІС» розробляє пілотажно-навігаційний комплекс для БЛА на базі помехозащищенной ГЛОНАСС / GPS / GALILEO інтегрованої инерциально-супутникової навігаційної системи і бортової модуль отримання, обробки та зберігання відеоінформації.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама