Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сумісність рослин в теплиці: посадки овочевих культур

  1. Сумісність огірків і томатів
  2. Сумісність інших овочів

Якщо для посадки різних овочевих культур у вас є всього одна теплиця, пам'ятайте, що не всі вони уживаються один з одним. І це логічно. Для одних культур важливо провітрювання, інші цілком собі комфортно обходяться і без нього. Для одних рослин потрібно купувати добрива, інші цього не потребують. Спробуємо розібратися, які рослини сумісні, а які краще посадити в різні теплиці. Якщо для посадки різних овочевих культур у вас є всього одна теплиця, пам'ятайте, що не всі вони уживаються один з одним

Перед прийняттям рішення поєднати кілька культур в теплиці, необхідно дізнатися їх потреби у вологості і температурному режимі.

Сумісність огірків і томатів

Почнемо з улюблених овочів багатьох городників - огірків і томатів.

Огірки вирощувати досить легко. Для цих культур потрібно багато тепла і вологи. Оптимальна температура повітря - від 20 до 22 градусів, але, як тільки з'являються зав'язі, температуру слід збільшити до 26 - 28 градусів.

Для вирощування огірків і томатів потрібні абсолютно різні умови. Тому їх спільне вирощування не бажано.

Огірки потрібно багато і часто поливати, можна навіть користуватися пульверизатором, щоб поливати не тільки коріння, але і бадилля. Вода огіркам потрібна тепла. Можна використовувати колодязну, нагріту на сонечку. А ось в добривах цей овоч не потребує, можна використовувати тільки азотсодержащие. Огіркам не потрібні часті провітрювання.

А ось томат - зовсім інша справа. Для росту цих культур підходить помірна температура повітря, томат любить, коли теплицю гарненько провітрюють, обожнює добрива. Томати теж потрібно часто поливати, але тільки під корінь.

Як бачите, для огірків і помідорів потрібні абсолютно різні умови. Висновок напрошується сам собою - для цих овочевих культур потрібні різні теплиці. Якщо вона у вас одна і іншу ставити ви не збираєтеся, то краще посадити в неї помідори. Огірки цілком комфортно будуть себе відчувати і на грядці під покривним полотном.

Якщо ви залишили теплицю помідорів, то змиріться з тим, що вони одні будуть там господарювати, для посадки інших культур доведеться доглянути інше місце. Інакше урожай буде менше. Зате з томатами добре садити зелень: петрушку, селеру, базилік. Прекрасно виростуть, не заважаючи помідорів, часник і редис, а ще томат любить сусідити з квасолею.

Якщо ж все-таки «переважили» огірки і зайняли тепленьке містечко, то з ними по сусідству можна посадити солодкий перець. Він теж любить тепло і воду. Ось тільки свіже повітря перець любить побільше, ніж огірок. Тому місце для посадки цих рослин краще виділити біля дверей або кватирки.

Гарну компанію огіркам і перцю складе баклажан. Особливо перцю, тоді хороший урожай і тих, і інших культур забезпечений. Люблять вони один одного. Але пам'ятайте, що баклажани воліють температуру повітря побільше, ближче до 30 градусів. Так що підтримуйте температуру в 28 градусів, щоб було всім комфортно.

Так що підтримуйте температуру в 28 градусів, щоб було всім комфортно

Таблиця сумісності вирощування овочів в теплиці.

Мати як мінімум дві теплиці добре, але що ж робити, якщо вона одна і варіантів для посадки овочів більше немає? Доведеться садити все овочі в один будиночок. А як же горезвісна сумісність? Якщо підійти до цього питання грамотно, то можна і несумісне поєднати.

Розділіть парник на дві частини. Добре, якщо у неї двері є з двох сторін. Але розглянемо більш важкий варіант, коли двері за все одна, а на протилежному боці знаходиться вікно. В такому випадку біля дверей садимо томати і відокремлюємо їх дошкою, фанерою або шифером. На крайній випадок можна просто плівкою перегородити. Наступні будуть огірки, потім баклажани, а біля вікна перці. Перці і баклажани можна місцями поміняти, але ні в якому разі не можна садити баклажани поруч з помідорами. Якщо в баклажанах особливої ​​необхідності немає, то краще їх зовсім не садити.

Якщо у вас велика теплиця на три грядки, то розпорядитися ними можна в такий спосіб: на центральну грядку садимо огірки, а бічні залишаємо для інших рослин.

Сумісність інших овочів

У теплиці, зрозуміло, можна вирощувати і інші овочі. Наприклад, білокачанну капусту ранніх сортів. Оптимальна температура для вирощування капусти - 20 градусів, тому розсаду можна висадити в середині квітня. Капуста любить багато сонця і вологи. При правильному догляді на початку літа можна буде зібрати перший урожай.

А на сусідній з капустою грядці можна посадити зелень: цибулю, салат, кінзу, петрушку, селеру, кріп. Якщо згодом ви плануєте розмістити в цю ж теплицю томати, то кріп і фенхель садити не потрібно, примхливому овочу ця зелень не сподобається. Добре і швидко виросте в цій теплиці і редис. Огірки дуже добре сумісні з білокачанної капустою. Томат також не буде проти такого сусідства, тим більше що, коли він почне плодоносити, врожай ранньої капусти вже буде зібраний.

Добре ростуть в теплиці і ранні кабачки. Розсаду висаджують до кінця квітня, а на початку літа вже можна буде поласувати першими плодами. Догляд за кабачком приблизно такий же, як і за огірками, - це рослина любить тепло (до 25 градусів) і вологу. Але головна відмінність полягає в тому, що теплицю з кабачками потрібно якомога частіше провітрювати, навесні це краще робити вдень, коли повітря на вулиці теплий.

Кабачок радий будь-якому сусідству: зелені, квасолі, кукурудзі, редису - все будуть добре рости в одній теплиці. Але не забудьте, що кабачки потрібно багато місця.

Отже, підбиваючи підсумок усього сказаного вище, хочеться нагадати, що найкапризніший з усіх рослин - томат. Якщо ви хочете отримати хороший урожай цих овочів, то виділіть йому окремий теплицю. Для інших рослин вистачить одного теплого будиночка.

Мати як мінімум дві теплиці добре, але що ж робити, якщо вона одна і варіантів для посадки овочів більше немає?
А як же горезвісна сумісність?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама