Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як зрозуміти що кішка вагітна в домашніх умовах: ознаки, поведінка, як виглядає?

Коли відбулася в'язка або якщо кішка в період тічки збігала з дому, важливо визначити вагітність якомога раніше. Гормональний фон в організмі тварини змінюється, тому вагітність впливає на настрій, поведінку і зовнішній вигляд вихованки. Недосвідченим господарям нерідко важко в домашніх умовах зрозуміти, чи очікує їх кішка поповнення. Своєчасне виявлення ознак дозволить надати кішці необхідну допомогу для вдалого вирішення пологів в майбутньому.

1

ознаки вагітності

Якщо кішка вагітна, то чим раніше господарі про це дізнаються, тим краще. Це необхідно ще й тому, що вагітність у кішок дуже коротка, і необхідно своєчасно підготуватися до появи кошенят. Під час вагітності тварині потрібен особливий догляд і харчування.

Існує ряд ознак, за якими господарі можуть визначити, чи вагітна кішка. У перші дні (протягом трьох тижнів) питання про вагітність залишається відкритим. Розпізнати, чи відбулося запліднення, не зможе навіть ветеринар в перші дні. Визначити вагітність у кішки за допомогою людського тесту неможливо.

Основними ознаками вагітність є:

  1. 1. припинення тічки;
  2. 2. зміна сосків і зовнішнього вигляду тварини;
  3. 3. зміна апетиту і поведінки вихованки;
  4. 4. гніздування.

Навіть один з цих ознак дозволяє стверджувати, що кішка вагітна.

Як правильно приймати пологи у кішки

2

припинення тічки

Зазвичай тічка у кішок відбувається раз в два або три місяці, але буває і частіше: навіть два рази на місяць. Необхідно стежити за тим, яке у тварини поведінку після в'язки. Якщо кішка продовжує просити кота і кричить, ймовірно, в'язка не відбулася. Якщо ж після зустрічі з котом кішка перестає проситися на вулицю, голосно нявкати, її поведінка стає спокійним, то є велика ймовірність, що вихованка завагітніла. Про наявність вагітності свідчить і припинення виділень. Завагітніла кішка перестає проявляти інтерес до протилежної статі, а по відношенню до інших кішкам у неї може початися агресія.

Іноді тварина так поводиться через особливості характеру. Якщо після в'язки або втечі кішка продовжує проявляти інтерес до котам, то нічого не сталося.

Як правильно доглядати за вагітною кішкою і чи можна її купати?

3

Зміна сосків і живота

Першим найбільш явним симптомом вагітності у вихованки є зміна кольору сосків. Вони набувають рожевий колір і в процесі вагітності стають все більш яскравими. Особливо це помітно, якщо кішка вагітна в перший раз. Буває і так, що змінюється колір не у всіх сосків. У британських кішок розгледіти зміна кольору сосків не дуже легко через вовни. У сфінксів соски відразу стають яскраво-рожевими. На більш пізніх термінах вагітності соски збільшуються. Це пов'язано з підготовкою організму вихованки до годівлі кошенят молоком. За тиждень до пологів із сосків починає виділятися напівпрозора рідина білого або жовтуватого кольору - молозиво. Збільшення сосків вказує на вагітність вже напевно. Через зміни гормонального фону тварина в ранній період іноді нудить вранці, але це спостерігається не у всіх кішок.

Збільшення живота у неї в перший період майже непомітно, але через кілька тижнів через зростання і розвитку кошенят живіт починає стрімко зростати. Розмір живота безпосередньо залежить від кількості кошенят, тому якщо вона виношує одного або двох малюків, збільшення живота практично непомітно. На сьомому тижні вже можна спостерігати їх ворушіння.

Ветеринар здатний, промацавши живіт, визначити кількість кошенят. До нього треба звертатися в будь-якому випадку, навіть якщо є сумніви в тому, що кішка вагітна. Обстеження необхідно для того, щоб виключити наявність яких-небудь захворювань у тварини. У кішок бувають випадки так званої помилкової вагітності, коли вагітності немає навіть при наявності всіх ознак. Це дуже рідкісне явище і обумовлено воно наявністю психічного захворювання.

Це дуже рідкісне явище і обумовлено воно наявністю психічного захворювання

Якщо вагітність підтвердилася, ветеринар дасть поради по догляду за вихованкою в цей період і після пологів.

Як народжують кішки: визначення вагітності і родовий процес

4

зміна поведінки

Першими змінами в поведінці тварини є слабкість і сонливість. Особливо це помітно у тих кішок, які раніше були грайливими і активними, а після в'язки стали подовгу спати або просто лежати нерухомо. Такий стан викликано гормональними змінами. Якщо раніше вихованка була нетовариської і прагнула до самотності, в період вагітності вона раптом починає вимагати до себе більше уваги і стає надто ласкавою.

Те, як веде себе вихованка при вагітності, залежить і від її породи. У сфінксів поведінка змінюється відразу ж після настання вагітності. Ще на ранньому терміні тварина стає вибагливим, вимагає ласки. Але іноді вихованка, навпаки, виглядає агресивно. Цього не варто лякатися - з часом вона адаптується до свого нового становища.

Апетит у кішки в період вагітності істотно змінюється. На маленькому терміні вагітності буває так, що у вихованки немає апетиту, і вона їсть дуже мало. Це може бути через нудоти. Через кілька тижнів ситуація кардинально змінюється, і апетит у тварини різко поліпшується. Це помітно по кількості корму, який вона з'їдає. Буває, що у кішки сильно змінюються смакові переваги: ​​наприклад, вона відмовляється від своїх улюблених страв, починає їсти сирі овочі.

5

гніздування

Ще однією ознакою вагітності вихованки є те, що у неї з'являється бажання створити комфортну територію для майбутнього потомства. Навіть якщо ніяких зовнішніх ознак помітно не було, до кінця вагітності кішка починає шукати місце для пологів. Тварина дуже ретельно вибирає це місце - вона намагається влаштувати «гніздо» там, де тепло, тихо і немає протягів.

У цей період господарям треба проявляти уважність, щоб вихованка НЕ ​​окотилась в шафі або прямо на їх ліжка. У вагітної кішки дуже трепетне ставлення до всього, що має забезпечити комфорт і безпеку її кошенятам. У цій ситуації необхідно допомогти тварині облаштувати це «гніздо» подалі від хазяйської спальні.

Ще однією складністю є гніздування так званої вуличної кішки. Поза міськими умов тварина має вільний вихід на вулицю, і встежити за нею вдається не завжди. Така кішка здатна влаштувати собі «гніздо» далеко від будинку, а якщо і недалеко, то все одно в затишному місці, яке знайти дуже складно. Це може обернутися великою проблемою, якщо кішці під час пологів знадобиться допомога. Найчастіше кішки народжують легко і швидко, але частка ризику все ж є. Тому варто заздалегідь простежити за твариною і все тримати під контролем.

Тому варто заздалегідь простежити за твариною і все тримати під контролем

6

висновок

Точно сказати, чи вагітна кішка, може тільки кваліфікований ветеринар. Фізіологічні та поведінкові зміни можуть бути викликані різними захворюваннями, тому своєчасне звернення до ветеринара допоможе контролювати здоров'я вихованки. А в разі якщо вихованка вагітна, ветеринар розповість, як доглядати за кішкою та кошенятами в майбутньому.

Як правильно доглядати за вагітною кішкою і чи можна її купати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама